Τα φύλλα του μάνγκο σύμμαχοι στο διαβήτη και την υπέρταση!

μάνγκο

Τα φύλλα του μάνγκο μπορούν να λειτουργήσουν θεραπευτικά για το διαβήτη, την υπέρταση και άλλες ασθένειες, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Νιγηρίας ο Καθηγητής Moses Adeniji. Ο Moses Adeniji είναι Σύμβουλος στο Κέντρο Βοτανοθεραπειών για τις Ανθρώπινες Ασθένειες, στο Ιμπαντάν της Νιγηρίας.

Ο Adeniji είπε πως τα τρυφερά φύλλα του μάνγκο περιέχουν ανθοκυανιδίνη, και μπορούν να δράσουν θεραπευτικά στα αρχικά στάδια πολλών ασθενειών, μεταξύ των οποίων και ο διαβήτης.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα φύλλα αποξηραμένα και αλεσμένα, βρασμένα, ή σε διάλυμα.
Τα πιο χρήσιμα τμήματα των φύλλων είναι τα τρυφερά, κοκκινωπά ή μαβιά κομμάτια. Μπορούμε όμως να αποξηράνουμε και να χρησιμοποιήσουμε και τα ώριμα φύλλα του μάνγκο, που είναι πιο σκούρα, πράσινα και ανοιχτόχρωμα εσωτερικά.”
“Είναι πλούσια σε βιταμίνες C, B και Α, και σε πολλά ακόμα θρεπτικά στοιχεία. Έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε φλαβονοειδή και φαινόλες.”
“Τα τρυφερά φύλλα του μάνγκο, που περιέχουν την ουσία ανθοκυανιδίνη, είναι πολύ χρήσιμα στη θεραπεία του διαβήτη σε αρχικά στάδια. Έχουν, επίσης, θεραπευτική δράση στη διαβητική αγγειοπάθεια και ρετινοπάθεια.

Για να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα του διαβήτη, μουσκέψτε τα φύλλα μάνγκο σε ένα φλιτζάνι νερό το βράδυ, και το επόμενο πρωί στραγγίξτε τα και πιείτε το τσάι.

Τα φύλλα περιέχουν ένα συστατικό που ονομάζεται 3beta-taraxerol καθώς και απόσταγμα αιθυλικού οξέως. Οι ουσίες αυτές συνεργάζονται με την ινσουλίνη στην ενεργοποίηση της πρωτεϊνης GLUT4 και στην έναρξη της σύνθεσης των γλυκογόνων”.
Ο Moses Adeniji είπε πως μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην υψηλή πίεση αίματος, καθώς έχουν αντι-υπερτασικές ιδιότητες, δυναμώνουν τα αιμοφόρα αγγεία και βοηθούν στην αντιμετώπιση των κιρσών.
Αν τα αποξηράνουμε, τα αλέσουμε, και τα αφήσουμε στο νερό για ένα βράδυ, το μίγμα που προκύπτει δρα βοηθητικά για τις πέτρες στα νεφρά και τη χολή. Πίνοντάς το νωρίς το πρωί, οι πέτρες μπορούν να σπάσουν και να αποβληθούν από τον οργανισμό μας ως το πρωί της επόμενης μέρας.
Τέλος, ο Adeniji σημείωσε πως τα φύλλα του μάνγκο βοηθούν και σε κάθε είδους αναπνευστικά προβλήματα, σε ενήλικες και παιδιά.
Είναι ιδιαίτερα χρήσιμα στους ανθρώπους που υποφέρουν από κρύωμα, βρογχίτιδα ή άσθμα. Βράζοντάς τα σε νερό, με λίγο μέλι, και πίνοντας τα ως αφέψημα, τα φύλλα του μάνγκο δρουν αποτελεσματικά ενάντια στο βήχα και την απώλεια της φωνής.
Πηγή: http://guardian.ng/

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα

Συστατικό του κάρυ μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου ΙΙ

Τα συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν συστατικό του κάρυ μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη του διαβήτη στα άτομα υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με μελέτη Ταϊλανδών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Diabetes Care.