7 γκάτζετ που ίσως δεν έχετε σκεφτεί και θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τον διαβήτη σας

γκάτζετ

Η διαχείριση του διαβήτη είναι μια full-time εργασία και χρειάζεστε τα κατάλληλα εργαλεία για να πετύχετε καλή διαχείριση του σακχάρου. Ταυτόχρονα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να νιώθετε άνετα με τα πράγματα που χρησιμοποιείτε για να διαχειριστείτε το σάκχαρό σας.

Σας παρουσιάζουμε  λοιπόν 7 γκάτζετ που ίσως δεν έχετε σκεφτεί, αλλά θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τα αποτελέσματα που θέλετε. Ταυτόχρονα θα κάνουν και τη ζωή σας πιο εύκολη.

μπρελόκ γκάτζετΜπρελόκ για ταμπλέτες γλυκόζης: Είτε παίρνετε κάποιο καινούργιο φάρμακο, είστε αποφασίσατε να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε, οι ταμπλέτες γλυκόζης μπορούν να σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση της υπογλυκαιμίας. Αν τις έχετε στο μπρελόκ σας, αφενός είναι προστατευμένες στο κουτάκι τους, αφετέρου είναι πιο εύκολο να τις βρείτε μέσα στην τσάντα σας.
χάπια γκάτζετΚουτί οργάνωσης χαπιών: Η ζωή σας γίνεται πιο εύκολη αν οργανώσετε τη φαρμακευτική σας αγωγή και τις δόσεις σας χρησιμοποιώντας ένα organizer χαπιών. Υπάρχουν πολλά στο εμπόριο που έχουν μία οι περισσότερες θέσεις για κάθε μέρα της εβδομάδας. Σύμφωνα με έρευνα, στο μέλλον θα έχουμε το ηλεκτρονικό κουτί οργάνωσης χαπιών. Μάλιστα, θα μπορεί να ενημερώνει μέχρι και τον γιατρό σας μόλις λαμβάνετε την αγωγή.
ζυγαριά γκάτζετΖυγαριά ακριβείας: Αν εξασκηθείτε να μετράτε τις μερίδες σας, η ζυγαριά ακριβείας θα σας φανεί πολύ χρήσιμη στον έλεγχο του σακχάρου. Σταματήστε να μαντεύετε και αρχίστε να μετράτε τις ποσότητες του φαγητού που καταναλώνετε.
πιατέλα γκάτζετΠιατέλα με χωρίσματα: Οι πιατέλες με 4 χωρίσματα είναι πολύ χρήσιμες για να μπορέσει κανείς να καταλάβει ποιες είναι οι μερίδες φαγητού που πρέπει να καταναλώσει. Τα χωρίσματα αντιστοιχούν στις πρωτεΐνες, τα προϊόντα άλεσης, τα φρούτα και τα λαχανικά. Θα σας βοηθήσει να μην ξεφεύγετε ποτέ πολύ και θα αποτρέψει τις μεγάλες μερίδες.
ποδόμετρο γκάτζετΠοδόμετρο: Αν δεν το έχετε ξανακούσει, πρόκειται για μια συσκευή που μετράει τα βήματα που κάνετε μέσα στη μέρα. Είτε έχετε βγει για περίπατο, είτε κάνετε δουλειές του σπιτιού το ποδόμετρο είναι πολύ χρήσιμο για να βλέπετε πόσο περπατάτε. Θα σας ενθαρρύνει να κινείστε και θα σας δίνει μια ολοκληρωμένη εικόνα της άσκησης που κάνετε όταν δεν το καταλαβαίνετε. Η είκονα της άσκησης είναι πολύ σημαντική για τη διαχείριση του σακχάρου.
θερμόμετρο μπάνιου γκάτζετΘερμόμετρου μπάνιου: Αν έχετε διαβητική νευροπάθεια, είναι κάποιες φορές δύσκολο να καταλάβετε αν το νερό είναι πολύ ζεστό. Αν και μια δοκιμή στον αγκώνα μπορεί να φανεί χρήσιμη, ένα θερμόμετρο μπάνιο θα δώσει μια πολύ πιο συγκεκριμένη μέτρηση.
εφαρμογές smartphoneΕφαρμογές για το smartphone: Σε όσους από εσάς αρέσουν τα γκάτζετ, είναι πολύ πιθανό να βρίσκετε πολύ χρήσιμες και τις εφαρμογές για το κινητό σας τηλέφωνο. Υπάρχει πληθώρα εφαρμογών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τον διαβήτη σας. Εφαρμογές που μετράνε τις θερμίδες, τους υδατάνθρακες, τις καύσεις κατά τη διάρκεια της άσκησης και πολλά άλλα. Με τις εκατοντάδες εφαρμογές που κυκλοφορούν, μπορείτε να κάνετε πιο εύκολη τη ζωή σας. Ρωτήστε τον γιατρό σας να σας προτείνει κάποιες. Ή ακόμα και κάποιον φίλο με διαβήτη που τις έχει εντοπίσει και τις συστήνει.
GlykouliGr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Το «ζάχαρο» τροφοδοτεί έμφραγμα και καρδιακή ανεπάρκεια - Glykouli.Gr
Περισσότερα

Το «ζάχαρο» τροφοδοτεί έμφραγμα και καρδιακή ανεπάρκεια

Οι πάσχοντες από διαβήτη έχουν 64% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρδιακή ανεπάρκεια και 48% περισσότερες πιθανότητες να πάθουν έμφραγμα, σε σύγκριση με όσους έχουν φυσιολογικό «ζάχαρο», προειδοποιούν επιστήμονες από τη Βρετανία.