Πρόσκληση στην παρουσίαση του βιβλίου "Το παιδί μου, ο διαβήτης κι εγώ"

διαβήτης

Το GlykouliGr είναι η μεγαλύτερη online διαβητική κοινότητα, παρούσα εδώ και αρκετά χρόνια με τις δράσεις της για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε σχέση με τον διαβήτη.

Το 2013 διοργάνωσε την πολύ πετυχημένη καμπάνια με τίτλο “Μίλα ανοιχτά για τον διαβήτη σου” και προσκάλεσε το κοινό να συζητήσει τη νόσο που ταλαιπωρεί έναν στους δέκα Έλληνες. Ακολούθησαν κι άλλες καμπάνιες, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, πάνελ με συζητήσεις και ο στόχος ήταν πάντα ένας: να ευαισθητοποιηθεί το κοινό, ασθενείς, οικογένειες και φίλοι αλλά και να ενημερωθεί ο ελληνικός πληθυσμός για τον διαβήτης και τις επιπλοκές του.

Παράλληλα προώθησε και προωθεί με κάθε τρόπο την ορατότητα και αλληλεγγύη των ανθρώπων με διαβήτη στην Ελλάδα.

Είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε πως οι προσπάθειές μας έχουν φέρει αποτέλεσμα και είμαστε ικανοποιημένοι που ένα ελληνικό βιβλίο για τον διαβήτη θα είναι πλέον στη διάθεση του κοινού. Η Δέσποινα Μαργιωρή, δύο μέρες πριν την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, θα βρίσκεται στην Ελλάδα και θα παρουσιάσει το βιβλίο της “Το παιδί μου, ο διαβήτης κι εγώ”- μια προσωπική μαρτυρία για τη συμβίωσή μας με τον διαβήτη τύπου 1. Μέσα από το βιβλίο θα γνωρίσετε την προσωπική κατάθεση της συγγραφέως στο πολύ σημαντικό θέμα που αφορά τη σχέση μητέρας παιδιού όταν ανάμεσά τους βρίσκεται ο διαβήτης Τύπου 1.
Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016, ώρα 19:00, στον Πολυχώρο Αίτιον, Τζιραίων 8-10, περιοχή Μακρυγιάννη.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν:
Κατσικαδάκου Μαρία. Aτομο με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1. Ιδρύτρια της διαδικτυακής κοινότητας για άτομα με σακχαρώδη διαβήτη GlykouliGr.
Κουτσουδάκη Βάνα. Άτομο με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και Μητέρα Παιδιού με διαβήτη τύπου 1.
Λάγιου Σπυριδούλα. Άτομο με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1. Πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα που έγινε μητέρα με τη χρήση αντλίας ινσουλίνης και Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Ελλήνων Διαβητικών.
Προκοπίου Μαρία. Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος.
Η εκδήλωση αφορά ανθρώπους που ζουν με Διαβήτη Τύπου 1, αλλά και όσους ζουν ανάμεσά τους.
Το GlykouliGr εύχεται καλή επιτυχία στο βιβλίο της Δέσποινας Μαργιωρή και ελπίζουμε να γίνει η αφορμή να καταθέσουν κι άλλοι άνθρωποι με διαβήτη την προσωπική τους εμπειρία για να δυναμώσει η διαβητική κοινότητα και να γνωρίσει το ευρύ κοινό τι σημαίνει να ζει κανείς με τη νόσο του διαβήτη.
GlykouliGr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα