Μέθοδος Peter Hess – Ηχοθεραπεία & ηχομασάζ

Μέθοδος Peter Hess – Ηχοθεραπεία & ηχομασάζ

Το 1984, ο Peter Hess, πρώην μηχανικός φυσικής τεχνολογίας, ξεκίνησε να αναπτύσσει αυτό που σήμερα είναι γνωστό ως Ηχοθεραπευτικό μασάζ Peter Hess ή Ηχοθεραπεία.

Το ηχομασάζ βασίζεται στην αρχαία γνώση, αφορά την επίδραση του ήχου που εφαρμόστηκε ως θεραπεία στην Ινδία και μετράει πάνω από 5000 χρόνια. Σύμφωνα με πεποιθήσεις που έρχονται από την Ανατολή, ο άνθρωπος δημιουργήθηκε από τον ήχο, δηλαδή είναι ήχος. Όταν ένα ανθρώπινο όν είναι «σε συντονισμό»  με τον εαυτό του και το περιβάλλον του, τότε αποκτά την ικανότητα να κανονίζει τη ζωή του ελεύθερα και δημιουργικά.
Ο Peter Hess, στην αναζήτησή του για εναλλακτικές θεραπευτικές μεθόδους ταξίδεψε στο Νεπάλ της Ινδίας και στο Θιβέτ. Κατά την διάρκεια αυτών των ταξιδιών γνώρισε για πρώτη φορά θεραπευτικές μεθόδους με βάση τον ήχο.
Από το 1984 και έπειτα, ερευνούσε όλο και περισσότερο την επίδραση που είχε ο ήχος στους ανθρώπους. Με τη γνώση που απέκτησε μετά από πολλά χρόνια πρακτικής, ο Peter Hess προσάρμοσε τη γνώση αυτή στις Δυτικές κουλτούρες. Το αποτέλεσμα ήταν το ηχομασάζ.
Σήμερα, η μέθοδός του χρησιμοποιείται από πολλούς επαγγελματίες  στους κλάδους της εκπαίδευσης, της συμβουλευτικής, της θεραπείας και της ιατρικής. Οι συνεδρίες που προσφέρονται καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα, από αρχάριους μέχρι πολύ προχωρημένους και αντανακλούν τις πολλές εφαρμογές που έχει η ηχοθεραπεία σε διάφορους τομείς – από την γέννα μέχρι τη συμβουλευτική φοιτητών, τη χαλάρωση και απομάκρυνση του στρες.
Το 1984, ο Peter Hess, πρώην μηχανικός φυσικής τεχνολογίας, ξεκίνησε να αναπτύσσει αυτό που σήμερα είναι γνωστό ως Ηχοθεραπευτικό μασάζ Peter Hess ή Ηχοθεραπεία.
Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας
Η συνεδρία διαρκεί περίπου 1 ώρα και χρησιμοποιούνται ηχογαβάθες οι οποίες είναι φτιαγμένες από μέταλλα, ενώ η ροή της δόνησής τους περνάει στο σώμα μέσα από τα ρούχα.  Οι ηχογαβάθες τοποθετούνται πάνω και γύρω από το άτομο που δέχεται το μασάζ και ο ήχος που παράγεται από τον θεραπευτή επηρεάζει το σύστημα σώματος-πνεύματος και του επιτρέπει να έχει την εμπειρία μιας ανανεωμένης ζωτικότητας.
Τα μεγαλύτερα οφέλη του ηχομασάζ είναι:

  • Γρήγορη μετάβαση σε βαθιά χαλάρωση, λόγω του ότι ο ήχος επιδρά στην πηγαία εμπιστοσύνη του ανθρώπου
  • Απαλό μασάζ και εναρμόνιση όλων των κυττάρων του σώματος μέσω του ήχου
  • Απαλλαγή από τις εντάσεις και τα μπλοκαρίσματα του σώματος
  • Ο άνθρωπος που λαμβάνει ηχομασάζ, νιώθει το σώμα του να είναι ευχάριστα ανάλαφρο και να πάλλεται ελεύθερα.
  • Ενεργοποιούνται οι δυνάμεις αυτοθεραπείας
  • Θετική επίδραση στην αυτοπεποίθηση, τη δημιουργικότητα και την παραγωγική ενέργεια

GlykouliGr

Total
4
Shares
Σχετικά άρθρα
Σπιρουλίνα και Διαβήτης - Glykouli.Gr
Περισσότερα

Σπιρουλίνα και Διαβήτης

Η σπιρουλίνα (spirulina), χάρη στην περιεκτικότητα ενός ευρέως φάσματος διαφορετικών ομάδων θρεπτικών συστατικών, αποτελεί ένα τρόφιμο με δυνητικά θεραπευτικές και προληπτικές ιδιότητες για την ανθρώπινη υγεία.

goji berries
Περισσότερα

GOJI BERRIES, το θαύμα το φύσης

Από τα 8.000 τρόφιμα και βότανα, που είναι γνωστά στο Θιβέτ και την Κίνα και χρησιμοποιούνται από τη λαϊκή ιατρική εδώ και χιλιάδες χρόνια, τα θιβετιανά Goji θεωρούνται η νούμερο ένα τροφή.