Ψητή τσιπούρα με βούτυρο τζίντζερ και λεμονιού Ψητή τσιπούρα με βούτυρο τζίντζερ και λεμονιού
Σερβίρετε με μπρόκολα στον ατμό και λίγο μακρύκοκκο καφέ ρύζι ανακατεμένο με φρέσκα κρεμμυδάκια! Ανά μερίδα: Θερμίδες: 194, Γ.Φ. 0, Πρωτεΐνες 33.6 g, Υδατάνθρακες... Ψητή τσιπούρα με βούτυρο τζίντζερ και λεμονιού

Σερβίρετε με μπρόκολα στον ατμό και λίγο μακρύκοκκο καφέ ρύζι ανακατεμένο με φρέσκα κρεμμυδάκια!

Ανά μερίδα: Θερμίδες: 194, Γ.Φ. 0, Πρωτεΐνες 33.6 g, Υδατάνθρακες 0.2 g, Λίπος 6.5 g (από τα οποία κορεσμένα τα 3.2 g), Ίνες 0.1 g

Χρήσιμες Πληροφορίες

Μερίδες: 4
Απαιτούμενος χρόνος: 30′
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Κόστος: 3/5

Υλικά

1 κ.σ. βούτυρο, μαλακωμένο

½ κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. πιπεριά τσίλι, τριμμένη (προαιρετική)

1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

1/4 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο

3/4 κ.γ. αλάτι χαμηλό σε νάτριο, χωρισμένο

4 (200 γρ.) φιλέτα τσιπούρας ή άλλου λευκόσαρκου ψαριού

1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι

Ελαιόλαδο για λάδωμα

Φέτες λεμονιού (προαιρετικό)

Εκτέλεση

1. Αναμίξτε τα πρώτα 6 συστατικά σε ένα μπολ. Προσθέστε 1/4 κ.γ. αλάτι και ανακατέψτε. Σκεπάστε το και βάλτε στο ψυγείο.

2. Ζεστάνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πασπαλίστε και τις δύο πλευρές του ψαριού με την υπόλοιπη 1/2 κ.γ. αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Λαδώστε το τηγάνι με ελαιόλαδο. Βάλτε το ψάρι στο τηγάνι. Τηγανίστε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι το ψάρι να διαλύεται εύκολα αν το δοκιμάσετε με ένα πηρούνι, ή μέχρι να έχει ψηθεί κατά την προτίμησή σας.

3. Βάλτε ένα φιλέτο στο καθένα από 4 πιάτα και προσθέστε 1 1/2 κ.γ. του μίγματος βουτύρου. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού, αν θέλετε.

 

 

 

 

Shares
Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares