Ψητή τσιπούρα με βούτυρο τζίντζερ και λεμονιού

Σερβίρετε με μπρόκολα στον ατμό και λίγο μακρύκοκκο καφέ ρύζι ανακατεμένο με φρέσκα κρεμμυδάκια!
Ανά μερίδα: Θερμίδες: 194, Γ.Φ. 0, Πρωτεΐνες 33.6 g, Υδατάνθρακες 0.2 g, Λίπος 6.5 g (από τα οποία κορεσμένα τα 3.2 g), Ίνες 0.1 g

Χρήσιμες Πληροφορίες
Μερίδες: 4
Απαιτούμενος χρόνος: 30′
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Κόστος: 3/5
Υλικά
1 κ.σ. βούτυρο, μαλακωμένο
½ κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. πιπεριά τσίλι, τριμμένη (προαιρετική)
1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1/4 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
3/4 κ.γ. αλάτι χαμηλό σε νάτριο, χωρισμένο
4 (200 γρ.) φιλέτα τσιπούρας ή άλλου λευκόσαρκου ψαριού
1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
Ελαιόλαδο για λάδωμα
Φέτες λεμονιού (προαιρετικό)
Εκτέλεση
1. Αναμίξτε τα πρώτα 6 συστατικά σε ένα μπολ. Προσθέστε 1/4 κ.γ. αλάτι και ανακατέψτε. Σκεπάστε το και βάλτε στο ψυγείο.
2. Ζεστάνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πασπαλίστε και τις δύο πλευρές του ψαριού με την υπόλοιπη 1/2 κ.γ. αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Λαδώστε το τηγάνι με ελαιόλαδο. Βάλτε το ψάρι στο τηγάνι. Τηγανίστε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι το ψάρι να διαλύεται εύκολα αν το δοκιμάσετε με ένα πηρούνι, ή μέχρι να έχει ψηθεί κατά την προτίμησή σας.
3. Βάλτε ένα φιλέτο στο καθένα από 4 πιάτα και προσθέστε 1 1/2 κ.γ. του μίγματος βουτύρου. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού, αν θέλετε.
 
 
 
 

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα