Βραβείο Kellion: μετά από 60 χρόνια ζωής με διαβήτη, ο Peter Keogh είναι ο μεγάλος νικητής

Αν δεν γνωρίζετε τα βραβεία Kellion, θα σας εξηγήσουμε αμέσως τι είναι: είναι βραβεία που απονέμονται σε ανθρώπους που ζουν με τη νόσο του διαβήτη για πάνω από 50 χρόνια!

Η ινσουλίνη χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε ασθενείς το 1922. Πενήντα χρόνια αργότερα, το 1972, ο Joslin Clinic Foundation στη Βοστόνη καθιέρωσε ένα βραβείο, το Joslin Victory Medals Scheme όπου άνθρωποι από όλο τον κόσμο μπορούσαν να κάνουν αίτηση για να το αποκτήσουν. Μέχρι το 1982, οι αιτήσεις ήταν τόσες πολλές που το βραβείο περιορίστηκε στις ΗΠΑ.
Το 1984 η Αυστραλία θέσπισε ένα νέο βραβείο, το Kellion Victory Medal. Το βραβείο αυτό απονέμεται σε ανθρώπους που έχουν επιβιώσει με τη νόσο του διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2 για 50, 60 και 70 χρόνια ή περισσότερο. Το βραβείο των 50 ετών είναι ασημένιο, των 60 ετών χρυσό και των 70 ετών παίρνει συνήθως τη μορφή ενός χαραγμένου ασημένιου δίσκου.
kellion
Μέσα στο 2015 υπήρξαν 1539 αιτήσεις εκ των οποίων:
•    50-ετών- 1380
•    60-ετών- 464
•    70-ετών- 78
•    75-ετών 10
•    Σε αναμονή παρουσίασης- 82

Ο Peter Keogh είναι ο φετινός νικητής των 60 ετών. Ο 75χρονος τιμήθηκε με το βραβείο Kellion για τον τρόπο ζωής του αφού διαγνώστηκε με διαβήτη στα 15.

Ο κ Keogh είναι ιδιαίτερα δραστήριος. Παίζει γκολφ και ακόμα δουλεύει καθημερινά στο γραφείο του. «Παίζω γκολφ δύο φορές την εβδομάδα στο Windsor Country Club και πάω επίσης γυμναστήριο» λέει ο κος Keogh.
«Θυμάμαι ακόμα τη μέρα που έμαθα ότι είχα διαβήτη γιατί ήταν κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Μελβούρνης το 1956»
«Μόνο τρεις έχουμε λάβει το Βραβείο Kellion και είναι σημαντικό γιατί σημαίνει ότι νίκησες τον διαβήτη για 60 χρόνια»
peter Ο κος Keogh δουλεύει στην Toshiba για περισσότερα από 40 χρόνια, και έχει ασχοληθεί διεξοδικά με το ράγκμπι, το σκι και το σκουός. Ωστόσο, μάλλον η σύζυγός του τον ξεπερνάει σε αθλητικές δραστηριότητες, καθώς έχει υπάρξει παγκόσμια πρωταθλήτρια στο τζούντο! Μαζί έχουν δύο γιους και 2 εγγόνια.
«Όταν πρωτοδιαγνώστηκα με διαβήτη, ζούσαμε στο Γιανγκ κι η μητέρα μου ζύγιζε το φαγητό μου. Είμαι πολύ προσεκτικός με τη διατροφή. Κάνω ενέσεις ινσουλίνης 4 φορές τη μέρα αλλά δεν παίρνω ταμπλέτες. Δεν έχω καπνίσει ποτέ, αλλά απολαμβάνω να πίνω μπύρα. Συνήθως καταναλώνω μπύρες χωρίς ζάχαρη. Η συμβουλή μου στους ανθρώπους με διαβήτη είναι να είναι δραστήριου, να ασκούνται συχνά και να προσέχουν τη διατροφή τους».
Τα βραβεία Kellion πήραν το όνομά του από τον Claude Kellion, του οποίου η προσφορά απέναντι στον διαβήτη υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική. Αφορμή στάθηκε ο θάνατος του γιού του το 1972 από τις επιπλοκές της νόσου.
GlykouliGr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

Πράσινο φως στην επέμβαση παχυσαρκίας για τους διαβητικούς, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Σύμφωνα με νέα, εκτενή έρευνα, οι επεμβάσεις παχυσαρκίας μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού σε κατά…