Γιατί είναι δύσκολο για τους υπέρβαρους να ασκηθούν

υπέρβαροι

Ερευνητές ανακάλυψαν σημάδια ότι ο εγκέφαλος των παχύσαρκων ποντικών μπορεί ενδεχομένως να ενθαρρύνει την έλλειψη δραστηριότητας.

Υπέρβαροι ποντικοί μπορεί ενδεχομένως να δώσουν πληροφορίες για την αιτία που ορισμένοι δυσκολεύονται να ασκούνται.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν σημάδια ότι ο εγκέφαλος των παχύσαρκων ποντικών μπορεί ενδεχομένως να ενθαρρύνει την έλλειψη δραστηριότητας.
Ο ερευνητής Alexxai Kravitz, του U.S. National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases, δήλωσε πως γνωρίζουμε ότι η άσκηση συνδέεται με τη γενική καλή υγεία, αλλά δεν είναι γνωστά πολλά σχετικά με το γιατί άνθρωποι ή ζώα με παχυσαρκία είναι λιγότερο ενεργοί.
Υπάρχει η πεποίθηση ότι τα παχύσαρκα ζώα δεν κινούνται πολύ, επειδή εμποδίζονται από το κουβάλημα του επιπλέον βάρους. Ωστόσο, τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η υπόθεση δεν εξηγεί όλη την εικόνα.
Ο Kravitz εικάζει ότι η ντοπαμίνη είναι σημείο- κλειδί για την έλλειψη δραστηριότητας σε ποντικούς.
Όπως σημειώνει, η ντοπαμίνη είναι σημαντική για την κίνηση και η παχυσαρκία συνδέεται με έλλειψη κίνησης.
Ερευνητές χορήγησαν συνήθεις και με πολλά λιπαρά διατροφές στους ποντικούς. Οι ποντικοί στους οποίους χορηγήθηκαν πολλά λιπαρά αύξησαν το βάρος τους και μείωσαν την κινητικότητά τους.
Ωστόσο, μείωσαν την κινητικότητά τους πριν αυξήσουν το βάρος τους, εγείροντας ερωτήματα γιατί τα παραπάνω εμφανίστηκαν με αυτή τη σειρά. Πιθανή απάντηση είναι ότι οι ερευνητές ανακάλυψαν πως οι παχύσαρκοι ποντικοί που κινούνταν αργά είχαν λιγότερο ‘’υποδοχέα’’ που επεξεργάζεται τη ντοπαμίνη.
Νέες έρευνες υπέδειξαν ότι η αύξηση βάρους επιδεινώθηκε από την έλλειψη δραστηριότητας.
Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Cell Metabolism.
Τα αποτελέσματα στα ζώα δεν μεταφράζονται απαραίτητα και στους ανθρώπους. Χρειάζεται περισσότερη έρευνα πριν κάποιος ισχυριστεί ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ ντοπαμίνης και επιπέδων δραστηριότητας που συνδέονται με την παχυσαρκία.
Πηγή: http://www.iatronet.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα