5 άγνωστες υπερτροφές που είναι ισχυροί σύμμαχοι του οργανισμού στις χρόνιες παθήσεις

υπερτροφές

Αν πάσχετε από οποιοδήποτε χρόνια πάθηση, τότε σίγουρα έχει υπάρξει κάποια στιγμή που ευχηθήκατε να υπήρχε ένα θαυματουργό χάπι που θα τα έλυνε όλα δια μαγείας.

Αν και η πιθανότητα ύπαρξης ενός τέτοιου χαπιού είναι από πολύ μικρή έως ανύπαρκτη, υπάρχουν κάποιες υπερτροφές τις οποίες εύκολα μπορείτε να αποκτήσετε. Οι τροφές αυτές μπορούν να αποτελέσουν πολύ ισχυρούς συμμάχους στο αγώνα σας απέναντι σε οποιαδήποτε χρόνια νόσο.
Οι 5 τροφές που σας παρουσιάζουμε είναι πιθανόν να σας είναι άγνωστες. Ωστόσο, μπορείτε να τις βρείτε στο εμπόριο και να τις προμηθευτείτε. Είναι πλούσιες σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα και άλλα πολύ θρεπτικά συστατικά. Η διατροφική τους αξία συμβάλει στην γενικότερη καλή υγεία και διατροφή και όχι μόνο.
Η κατανάλωση υπερτροφών μπορεί να βελτιώσει και την ψυχολογία σας, αφού θα νιώθετε ότι υποστηρίζετε την υγεία σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Φύτρες αλφάλφα

Μια κούπα λάχανο αλφάλφα έχει λιγότερες από 10 θερμίδες και δεν περιέχει καθόλου λίπος. Τα λάχανα αλφάλφα περιέχουν σαπωνίνες που φημολογείται πως προστατεύουν από καρκίνο και βοηθάνε στη μείωση της χοληστερίνης. Ένας άλλο σημαντικό πλεονέκτημα που έχουν είναι πως ρίχνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, γι αυτό και είναι πολύ χρήσιμα για όσους έχουν διαβήτη.
αλφάλφα

Teff

Το teff είναι σπόρος που έρχεται από την Αιθιοπία και έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε μέταλλα και πρωτεΐνη. Επίσης περιέχει σίδηρο και παρέχει πολλή ενέργεια η οποία απελευθερώνεται αργά και διαρκεί. Ενισχύει την υγεία του σκελετικού συστήματος και είναι από τις λίγες τροφές που δεν περιέχουν καθόλου γλουτένη από την φύση τους.
teff

Κολράμπι

Το λαχανικό κολράμπι (ή αλλιώς γογγυλοκράμβη) είναι απίστευτα πλούσιο σε βιταμίνη C. Συμβάλει στην καλή υγεία των συνδετικών ιστών, των δοντιών, των ούλων και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης περιέχει καροτενοειδή που βοηθούν στην καλή υγεία της όρασης και είναι ιδανικό για την πέψη.
κολράμπι

Χλωρέλλα

Η χλωρέλλα είναι φύκι που περιέχει αμινοξέα, χλωροφύλλη, βήτα-καροτίνη, ποτάσιο, φώσφορο, βιοτίνη, μαγνήσιο και το σύμπλεγμα των βιταμινών Β. Η χλωρέλλα βοηθάει στην υγιή παραγωγή ορμονών και είναι ιδανική για την καρδιαγγειακή υγεία. Επίσης, έχει τη φήμη πως μειώνει τις παρενέργειας που προκύπτουν από τις χημειοθεραπείες και τις ακτινοβολίες. Ρίχνει την πίεση και την χοληστερόλη και είναι ιδανική για να αποτοξινώνεται το σώμα.
χλωρέλλα

Χυμός σημύδας

Ο χυμός σημύδας είναι ένα 100% φυσικό προϊόν με πολύ ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ένα φυσικό διουρητικό που ενισχύει τον οργανισμό  και το ανοσοποιητικό σύστημα, ρίχνει τη χοληστερίνη και είναι πολύ καλός σύμμαχος στην απώλεια βάρους. Θρέφει την επιδερμίδα, ενισχύει τις αρθρώσεις και απομακρύνει τις τοξίνες από τα νεφρά και το συκώτι.
σημύδα
GlykouliGr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα