10χρονη συγκεντρώνει χρήματα για τη συμμαθήτριά της με διαβήτη τύπου 1

Η σιωπή αποδείχτηκε χρυσός για την μικρή που συγκέντρωσε χρήματα για τον οργανισμό JDRF που αναζητεί θεραπεία για τον διαβήτη τύπου 1, για να υποστηρίξει την συμμαθήτριά της.

Η Sam Scoble (δεξιά στη φωτογραφία) από το Leicestershire, διαγνώστηκε με διαβήτη το 2013 στην ηλικία των 4 ετών. Παρακολουθώντας τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Σαμ, όπως τις ενέσεις ινσουλίνης και τη συχνή μέτρηση του σακχάρου, η Lucy Woodcock (αριστερά στη φωτογραφία) αποφάσισε να κάνει κάτι γι αυτό: συγκέντρωσε χρήματα ως μια κίνηση ευαισθητοποίησης για τον διαβήτη της Σαμ και του γενικότερου κοινού.
Η 10χρονη, που είναι στο σχολείο Brownlow μαζί με τη Σαμ, ολοκλήρωσε επιτυχώς τη διαδικασία που κράτησε 2 μέρες, χωρίς να αναφέρει τίποτα. Ως αποτέλεσμα της σιωπής της μέσα σε αυτές τις 48 ώρες, η Lucy κατάφερε να μαζέψει 165 λίρες από δωρεές φίλων, οικογένειας και δασκάλων.
Τα χρήματα δόθηκαν ως δωρεά στον οργανισμό JDRF για την έρευνα του διαβήτη τύπου 1. O JDRF κάνει έρευνες γύρω από τη θεραπεία, τη διαχείριση και την πρόληψη του διαβήτη τύπου 1.
Την περασμένη χρονιά, με μια αντίστοιχη διαδικασία, η 12χρονη Pheobe Maddison είχε βοηθήσει να συγκεντρωθεί το ποσό των 3.500 λιρών για τον JDRF, κάνοντας μια θεατρική παράσταση στο Swindon Stagecoach Theatre Group.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν περίπου 35.000 παιδιά και νέοι κάτω των 19 ετών με διαβήτη, με το 90% αυτών να νοσεί με διαβήτη τύπου 1.
Τον περασμένο μήνα, η φιλανθρωπική οργάνωση InDependent Diabetes Trust (IDDT) παρακίνησε περισσότερα σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο να κάνουν χρήση των πληροφοριών που υπάρχουν για να βελτιώσουν την φροντίδα σε παιδιά με διαβήτη, στο σχολικό περιβάλλον. Το 2016 η IDDT έστειλε πάνω από 5.000 δωρεάν ενημερωτικά βιβλιαράκια για τον διαβήτη τύπου 1 και τα παιδιά, με τίτλους «Διαβήτης – Τι πρέπει να γνωρίζουν τα σχολεία» και «Το διαβατήριο των γονιών για τα σχολεία».

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Ο διαβήτης τετραπλασιάζει τον κίνδυνο συγγενών ανωμαλιών - Glykouli.Gr
Περισσότερα

Ο διαβήτης τετραπλασιάζει τον κίνδυνο συγγενών ανωμαλιών

Ο κίνδυνος εκ γενετής ανωμαλιών τετραπλασιάζεται αν η εγκυμονούσα μητέρα πάσχει από διαβήτη, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Diabetologia.