Φυσικοθεραπεία και Διαβήτης: Δηλώστε Δωρεάν Συμμετοχή στην 4η Επιστημονική Ημερίδα

Η φυσικοθεραπεία είναι μια αρχαία επιστήμη που χρησιμοποιεί σωματικές τεχνικές όπως το μασάζ, αλλά και ηλεκτροθεραπευτικά και μηχανικά μέσα (και όχι φαρμακευτικά) για την αντιμετώπιση κάποιας κατάστασης. Οι φυσικοθεραπευτές βοηθούν τους ανθρώπους να ξεπεράσουν κινητικά προβλήματα και πόνους που σχετίζονται με ορθοπεδικές, μυοσκελετικές, νευρολογικές και ρευματολογικές νόσους.

Όλα τα άτομα με διαβήτη που έχουν νιώσει ανακούφιση στα πόδια που πονάνε μετά από ένα μασάζ ή που έχουν χαλαρώσει μετά από ένα ποδόλουτρο, μπορούν να εκτιμήσουν τη σημαντικότητα της φυσικοθεραπείας στην ανακούφιση των συμπτωμάτων. Ωστόσο οι διαβητολόγοι και οι ενδοκρινολόγοι δεν έχουν εκμεταλλευτεί ακόμα στο έπακρο τα πλεονεκτήματα αυτής της επιστήμης.
Οι φυσικοθεραπευτές μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους με διαβήτη να σχεδιάσουν το προσωπικό τους πρόγραμμα άσκησης, ώστε να διατηρούν έλεγχο στο σάκχαρό τους και να χάσουν βάρους.  Η φυσικοθεραπεία μπορεί επίσης να οδηγήσει σε βελτίωση του μεταβολισμού, μειώνοντας τη συχνότητα καρδιαγγειακών περιστατικών και βελτιώνοντας το προσδόκιμο ζωής.
Οι φυσικοθεραπευτές με τη γνώση που έχουν πάνω στη φυσιολογία και την ανατομία, μπορούν να προτείνουν συγκεκριμένες ασκήσεις σε ανθρώπους με προϋπάρχουσες επιπλοκές και να τους συμβουλέψουν ποιες κινήσεις μπορούν να αποφεύγουν για να προστατεύσουν την υγεία τους.
Αν θέλετε να ενημερωθείτε για το πώς μπορεί η φυσικοθεραπεία να βελτιώσει τον διαβήτη σας, δηλώστε συμμετοχή ΔΩΡΕΑΝ στην 4η Επιστημονική Ημερίδα «Εξειδικευμένη Φυσικοθεραπευτική Παρέμβαση στον Σακχαρώδη Διαβήτη».
Παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου:

Ημερομηνία 04/03/2017
Χώρος Γ.Ν.Α «Ο Ευαγγελισμός»
Πόλη Αθήνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 31.05.2016, όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία, το σύνολο ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη στην Ελλάδα είναι 1.187.370, ξε-περνώντας το 11% του πληθυσμού της.
Η επιστήμη της φυσικοθεραπείας είναι κλινικά αποτελεσματική;
Μπορεί να εξορθολογήσει το τεράστιο οικονομικό κόστος της νόσου;
Το άρτια καταρτισμένο επιστημονικό πρόγραμμα, που εκπονήθηκε σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Διεθνούς Δικτύου για την Προαγωγή της Υγείας στην ζωή και την εργασία (H.P.L.W), αναγνωρισμένο από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Φυσικοθεραπείας (W.C.P.T), αλλά και οι έγκριτοι εισηγητές της 4ης Επιστημονικής Ημερίδας «Εξειδικευμένη Φυσικοθεραπευτική Παρέμβαση στον Σακχαρώδη Διαβήτη», που θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 4 Μαρτίου 2017, στο Δώμα του Γ.Ν.Α «Ο Ευαγγελισμός», θα δώσει σίγουρα τις σχετικές απαντήσεις.
Εάν είσαι ασθενής, ιατρός, φυσικοθεραπευτής ή φοιτητής αυτών των σχολών, κάνε την ΕΓΓΡΑΦΗ σου ΔΩΡΕΑΝ μόνον ηλεκτρονικά, στο παρακάτω link:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeK6C3nlEYrf4EPPbkixZB6MZBftvhE0zklQAZl0QsrY9cjdg/viewform
Το κόστος συμμετοχής είναι μηδενικό για όλους.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα