Βινεγκρέτ με σύκα Βινεγκρέτ με σύκα
Μια πεντανόστιμη συνταγή για βινεγκρέτ με σύκα για να συνοδεύσετε τις σαλάτες σας! Ανά μερίδα: Θερμίδες: 77, Γ.Φ. 4.3, Πρωτεΐνες 0.4 g, Υδατάνθρακες 8.3... Βινεγκρέτ με σύκα

Μια πεντανόστιμη συνταγή για βινεγκρέτ με σύκα για να συνοδεύσετε τις σαλάτες σας!

Ανά μερίδα: Θερμίδες: 77, Γ.Φ. 4.3, Πρωτεΐνες 0.4 g, Υδατάνθρακες 8.3 g, Λίπος 1.4 g (από τα οποία κορεσμένα τα 0.2 g), Ίνες 1 g

Χρήσιμες Πληροφορίες

Μερίδες: 2/3 φλιτζανιού (μέγεθος μερίδας: 1 κ.σ.)
Απαιτούμενος χρόνος: 15′
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Κόστος: 2/5

Υλικά

1/2 φλιτζάνι ξύδι μπαλσάμικο
5 ξερά σύκα, χωρίς το κοτσάνι και χοντροκομμένα
6 κ.σ. νερό
1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κ.σ. τριμμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κ.γ. τριμμένο φρέσκο θυμάρι
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/4 κ.γ. αλάτι χαμηλό σε νάτριο

Εκτέλεση

1. Βάλτε το μπαλσάμικο και τα σύκα σε μία μικρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήστε τα να πάρουν μια βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να μείνει μόνο 1/3 του φλιτζανιού (περίπου 5 λεπτά). Χτυπήστε το μείγμα του σύκου, 5 κ.σ. νερό και το χυμό λεμονιού σε ένα μπλέντερ μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
2. Βάλτε το μίγμα του σύκου σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια, το θυμάρι και το σκόρδο και ανακατέψτε. Βάλτε και το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μαζί με αλάτι και χτυπήστε καλά με σύρμα.

Ο Δρ. Φαίδων Lindberg-Χατζηπαναγιώτου είναι παθολόγος-διαβητολόγος, ειδικός σε θέματα διατροφής. Ο Δρ. Λιντμπεργκ σας δίνει τις συμβουλές του και παρουσιάζει εβδομαδιαία μενού και άφθονες λαχταριστές συνταγές που θα σας πείσουν να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες και να απολαύσετε καλύτερη υγεία.

Shares
Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares