Ένταξη της νέας τεχνολογίας μετρήσεων, με χρήση αισθητήρα (scaner), των τιμών του σακχάρου, στον Κανονισμό παροχών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ

(ΣΥ.Ν.Ε.Δ)

ΑΘΗΝΑ 10/3/2017

Αριθ.πρωτ. 163

Προς
Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ Κον Σ. Μπερσίμη
ΘΕΜΑ : Ένταξη της νέας τεχνολογίας μετρήσεων, με χρήση αισθητήρα (scaner), των τιμών του σακχάρου, στον Κανονισμό παροχών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αξιότιμε κε Πρόεδρε,

Όπως ήδη γνωρίζετε ο Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών εκπροσωπεί ανθρώπους που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 με σκοπό την ενημέρωση, η πρόληψη και εκπαίδευση των μελών μας σε ότι αφορά τον Σ.Δ. τύπου 1 και την προάσπιση των δικαιωμάτων μας σε θέματα υγείας εκπαίδευσης πρόνοιας κ.λπ.

Με τη παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι στις 2/12/2016 με την υπ’ Αριθ. Πρωτ. 140 επισυναπτόμενη επιστολή μας ζητήσαμε την ένταξη της νέας τεχνολογίας μετρήσεων, με χρήση αισθητήρα (scaner), των τιμών του σακχάρου στον Κανονισμό Παροχών του Οργανισμού σας ,προκειμένου τα άτομα με ΣΔΤ1 και αυτοί που χρησιμοποιούν εντατικό σχήμα ινσουλίνης (ινσουλινοθεραπευόμενοι) και πρωτίστως τα παιδιά και οι έφηβοι να ανακουφιστούν ,να απελευθερωθούν και συγχρόνως να μπορούν να ελέγξουν τις τιμές του Σακχάρου τους ,ακόμα και κάτω από τα ρούχα με μια κίνηση.

Παρά το γεγονός ότι και μετά τη συνάντηση που είχαμε με τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Παναγιώτη Γεωργακόπουλο , στη διάρκεια της οποίας ακολούθησε γόνιμος διάλογος με την υπόσχεση από μέρους του αντιπροέδρου ότι ο Οργανισμός σας θα προχωρήσει τάχιστα στην έκδοση υπουργική απόφασης για την ένταξη της νέας αυτής τεχνολογίας ,ακόμα δυστυχώς δεν έχει συζητηθεί το εν λόγω θέμα στο Δ.Σ. του Οργανισμού.

Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι έχει κοινοποιηθεί στη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, όπως και στις επιτελικές υπηρεσίες του, επιστολή διαμαρτυρίας για την έγκριση της νέας αυτής τεχνολογίας, από μια ομάδα 63 πασχόντων με ΣΔΤ1 . Στην επιστολή αυτή, η οποία εστάλη στις 8 Φεβρουαρίου 2017 μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σε εσάς στον Αντιπρόεδρο κ. Γεωργακόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΟΠΥΥ και η οποία επισυνάπτεται στο παρόν, ο Αντιπρόεδρος , προς τιμήν του, απάντησε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε διάστημα ολίγων ωρών ,αναφέροντας ότι το θέμα θα συζητηθεί μόλις υποβληθούν συγκριτικά στοιχεία από τις οικονομικές υπηρεσίες προς πλήρη ενημέρωση των μελών του Δ.Σ.

Από τότε έχει παρέλθει διάστημα ενός μηνός και το θέμα βρίσκεται σε στασιμότητα. Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε σύντομα μια έγκαιρη και έγκυρη απάντηση σας, προκειμένου να ενημερώσουμε τα μέλη μας και τους πάσχοντες από ΣΔ που είναι χρήστες της νέας αυτής τεχνολογίας και την πληρώνουν οι ίδιοι με μεγάλο κόπο.

Το εν λόγω σημαντικό θέμα τέθηκε σε ανοιχτή μαζική συνέλευση του Συλλόγου μας στις 5.3.2017 κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας σε περίπτωση που και πάλι δεν έχουμε καμία θετική ανταπόκριση από πλευράς της διοίκησης του Οργανισμού.

Για το εν λόγω θέμα σας έχει στείλει την σχετική υπ’ αριθ. 113/9.3.2017 επιστολή της και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σωματείων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη -της οποίας είμαστε μέλη- η οποία εύλογα διερωτάται ποιος ο λόγος αυτής της μεγάλης καθυστέρησης για την ένταξη ενός νέου ιατροτεχνολογικού προϊόντος που συμβάλλει στην θεραπευτική αντιμετώπιση του διαβήτη.

Επειδή σαν χρόνια πάσχοντες μας ενδιαφέρει η ευρωστία του ασφαλιστικού μας οργανισμού και επειδή πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρξει ιδιαίτερη οικονομική επιβάρυνση στον Οργανισμό από την παροχή αυτή, αλλά απεναντίας θα εξοικονομηθούν πόροι από τη μείωση των δαπανών που επιφέρει ο αρρύθμιστος ΣΔΤ1 , ευελπιστούμε ότι εντάξετε τις νέες τεχνολογίες στις παροχές του ΕΟΠΥΥ ικανοποιώντας το δίκαιο αίτημα του συνόλου των ατόμων με Σ.Δ.

Αναμένουμε με αγωνία την θετική σας απάντηση και είμαστε στη διάθεση σας για όπου χρειαστεί.

Με εκτίμηση

Για το ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ, Σπυριδούλα Λάγιου
Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ, Μαριέττα Κανάκη

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα