Ζυμαρικά με μελιτζάνα και αγκινάρα Ζυμαρικά με μελιτζάνα και αγκινάρα
Ελαφριά και νόστιμη συνταγή, κατάλληλη και για νηστεία. Χρήσιμες Πληροφορίες Μερίδες: 4 Απαιτούμενος Χρόνος: 40′ Βαθμός δυσκολίας: 1/5 Κόστος: 2/5 Υλικά 500 γρ. ζυμαρικά... Ζυμαρικά με μελιτζάνα και αγκινάρα

Ελαφριά και νόστιμη συνταγή, κατάλληλη και για νηστεία.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Μερίδες: 4
Απαιτούμενος Χρόνος: 40′
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Κόστος: 2/5

Υλικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας βρασμένα σύμφωνα με τις οδηγίες
  • 3 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
  • 4 καρδιές αγκινάρας (από βαζάκι ή φρέσκες αν είναι εποχή τους)
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγο φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

1. Αφήνουμε 30 λεπτά τις μελιτζάνες με αλάτι στο σουρωτήρι να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε.

2. Ψιλοκόβουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε μαζί με το λάδι το σκόρδο και τις κομμένες αγκινάρες.

3. Όταν σοταριστούν και πάρουν χρώμα προσθέτουμε τα ζυμαρικά μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι και βασιλικό.

4. Ανακατεύουμε για λίγο να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρουμε.

Πηγή: gourmed.gr

Shares

Σχετικά άρθρα

Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares