Υπάρχει φάρμακο για την παχυσαρκία! Υπάρχει φάρμακο για την παχυσαρκία!
Σύντομα αναμένεται στη χώρα μας το μοναδικό φάρμακο κατά της παχυσαρκίας! Πρόκειται για το συνδυασμό βουπροπιόνης/ναλτρεξόνης που κυκλοφορεί ήδη στις ΗΠΑ αλλά και σε... Υπάρχει φάρμακο για την παχυσαρκία!

Σύντομα αναμένεται στη χώρα μας το μοναδικό φάρμακο κατά της παχυσαρκίας! Πρόκειται για το συνδυασμό βουπροπιόνης/ναλτρεξόνης που κυκλοφορεί ήδη στις ΗΠΑ αλλά και σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες.

Το καινοτόμο σκεύασμα επιδρά στο κεντρικό νευρικό σύστημα, μειώνοντας το αίσθημα πείνας και ελέγχοντας το αίσθημα της απόλαυσης από την κατανάλωση φαγητού.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Λιπιδιολογίας και μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, κ. Δημήτρη Ρίχτερ, «η διατροφική συμπεριφορά ρυθμίζεται από συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου, ιδιαίτερα τον τοξοειδή πυρήνα του υποθαλάμου, από όπου σηματοδοτούνται σήματα σε ανώτερα κέντρα. Οι παχύσαρκοι παρουσιάζουν πιθανώς διαταραγμένη ισορροπία της δραστηριότητας των νευρώνων που εμπλέκονται στην πρόσληψη τροφής. Οι δραστικές του σκευάσματος, δρουν στα τμήματα του εγκεφάλου που ελέγχουν την πρόσληψη τροφής και το ισοζύγιο ενέργειας του οργανισμού, ενώ παράλληλα περιορίζουν τη δραστηριότητα του τμήματος του εγκεφάλου, το οποίο ελέγχει την απόλαυση από την κατανάλωση τροφής. Ως αποτέλεσμα, το σκεύασμα βοηθά τον ασθενή να ακολουθήσει μια δίαιτα ελεγχόμενης θερμιδικής πρόσληψης και να μειώσει το βάρος του».

Οι κλινικές μελέτες σε άτομα με ή χωρίς διαβήτη έχουν δείξει ότι το φάρμακο πέτυχε να επιδράσει στο σωματικό βάρος, προκαλώντας απώλεια από το αρχικό βάρος της τάξης του 7-10%. Ο αριθμός αυτός είναι εξαιρετικά σημαντικός, δεδομένου ότι απώλεια βάρους κατά 5-10% φέρνει κλινικά ουσιώδεις βελτιώσεις στους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου σε υπέρβαρους και παχύσαρκους ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με τον κ. Ρίχτερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα, με βάση στοιχεία του ΕΛΙΚΑΡ, το 40% των ενηλίκων είναι υπέρβαρο, το 20% παχύσαρκο και το 10% του πληθυσμού πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη. Επίσης η παχυσαρκία, λόγω των συνεπειών που έχει στην υγεία και των νοσημάτων που προκαλεί, μπορεί να είναι η βαθύτερη αιτία για 3,4 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως.

Πηγή: http://www.farmakeutikoskosmos.gr/

Shares

Σχετικά άρθρα

Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares