Ο Tim Cook Δοκιμάζει Πάνω του μια Ασυνήθιστη Συσκευή Καταγραφής Γλυκόζης ή Αλλιώς τι Ετοιμάζει η Apple;

tim cook

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, ο Tim Cook, CEO της Apple, εντοπίστηκε στα γραφεία της Apple να δοκιμάζει πάνω του μια συσκευή που καταγράφει το σάκχαρό του και ήταν συνδεδεμένη με το Apple Watch που φορούσε.

Ο πρωτότυπος καταγραφέας γλυκόζης αποκαλύπτει πως στο μέλλον η συσκευή θα γίνει «must have» για εκατομμύρια ανθρώπους με διαβήτη – ή με κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου.
Όπως ανέφερε το CNBC, η Apple έχει μια ομάδα στο Palo Alto που δουλεύει πάνω στο «άγιο δισκοπότηρο» του διαβήτη: την μη-παρεμβατική και συνεχή καταγραφή γλυκόζης. Οι σημερινοί καταγραφείς που υπάρχουν στην αγορά βασίζονται σε μικροσκοπικούς αισθητήρες που υπάρχουν κάτω από το δέρμα. Πηγές λένε πως η εταιρεία είναι στις τελευταίες δοκιμές.

Ο Tim Cook μίλησε επίσης για τη συσκευή σε έναν χώρο με φοιτητές τον Φεβρουάριο, στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης. Δεν είπε αν ήταν ιατρική συσκευή από κάποια εταιρεία όπως η Medtronic ή η Dexcom ή αν ήταν κάποια πρωτότυπη συσκευή της Apple. «Φορούσα έναν συνεχή καταγραφέα γλυκόζης εδώ και μερικές εβδομάδες» είπε. «Τον έβγαλα λίγο πριν ξεκινήσω γι αυτό το ταξίδι».
Ο Cook εξήγησε πως μπορούσε να καταλάβει με ποιο τρόπο το σάκχαρό του αντιδρούσε στις διάφορες τροφές που έτρωγε και πως έκανε τροποποιήσεις για να κρατήσει το σάκχαρό του πιο σταθερό.
Στην Σίλικον Βάλεϊ (μετωνύμιο για τον τομέα υψηλής τεχνολογίας, με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών και αποτελούν οδηγούς των εξελίξεων σε αυτούς τους τομείς, απασχολώντας ειδικευμένο εργατικό δυναμικό από όλο τον κόσμο), μια τεράστια τάση που αφορά την υγεία είναι οι δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες και υψηλής περιεκτικότητας σε λίπος. Σταδιακά, οι τολμηροί καπιταλιστές και οι ανώτεροι υπάλληλοι ανακαλύπτουν πως αν μειώσουν την κατανάλωση ζάχαρης, βλέπουν δραματικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένων της παραγωγικότητας και της απώλειας βάρους.
Στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, επανέλαβε την δέσμευση της Apple στον χώρο της υγείας και μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με διαβήτη.
«Είναι μεγάλη πνευματική αγωνία να τρυπάς τον εαυτό σου πολλές φορές μέσα στη μέρα για να ελέγχεις το σάκχαρό σου» είπε. «Υπάρχει πολύ μεγάλη ελπίδα για το γεγονός πως αν κάποιος έχει μόνιμα γνώση του τι τρώει, μπορεί αμέσως να ξέρει τι είναι αυτό που προκαλεί την αντίδραση… και οι άνθρωποι μπορούν να προσαρμοστούν πολύ πριν γίνουν διαβητικοί».
Αναμένουμε να δούμε, λοιπόν, τι θα είναι η νέα μυστήρια συσκευή καταγραφής γλυκόζης της Apple.
GlykouliGr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα

Κραυγή αγωνίας για τη χορήγηση φαρμάκων σε διαβητικούς!

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη ζωή χιλιάδων ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. πασχόντων από σακχαρώδη διαβήτη κρούει η Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ., μετά την απόφαση των φαρμακοποιών να σταματήσει η χορήγηση των φαρμάκων στους ασφαλισμένους με πίστωση, εξαιτίας των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων προς αυτούς.