FDA: Προσοχή στην Αγορά Ταινιών Μέτρησης Σακχάρου από Δεύτερο Χέρι

ταινίες

Το κόστος των ταινιών μέτρησης σακχάρου μπορεί κάποιες φορές να είναι αρκετά μεγάλο, πράγμα που οδηγεί τους ανθρώπους με διαβήτη να κάνουν αγορές από κάποιον που ήδη τις έχει αγοράσει και τις πουλάει.

Η δράση αυτή δεν είναι παράνομη, ωστόσο ο FDA εκφράζει την ανησυχία του, ιδιαίτερα για όσους πουλάνε τις ταινίες online ή σε τοπικές κοινότητες.

Σε γενικές γραμμές, ο FDA δεν προτείνει να αγοράζετε ή να πουλάτε μη χρησιμοποιημένες ταινίες.

Γιατί πρέπει να προσέχετε
Η ακρίβεια των ταινιών μέτρησης σακχάρου είναι σημαντική, ιδιαίτερα για όσους χρησιμοποιούν ινσουλίνη ή φάρμακα για τη διαχείριση του σακχάρου και προσαρμόζουν τη θεραπεία τους σύμφωνα με τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Ωστόσο, για όσους δεν παίρνουν άμεσες αποφάσεις για τη θεραπεία τους βασιζόμενοι στα αποτελέσματα των μετρήσεων σακχάρου, οι ανακριβείς πληροφορίες μπορεί να οδηγήσουν στη λήψη μη επαρκούς θεραπείας ή σε αυξημένο σάκχαρο. Το τελευταίο μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές επιπλοκές ή ακόμα και σε καταστάσεις που απειλούν τη ζωή.
Για να διατηρήσουν την ακρίβειά τους, οι ταινίες μέτρησης σακχάρου πρέπει πάντα να αποθηκεύονται σωστά. Αν αγοράσετε ταινίες από δεύτερο χέρι, ίσως δεν γνωρίζετε ακριβώς τις συνθήκες αποθήκευσης αυτών των ταινιών και κατά πόσο ήταν αυτές που έπρεπε. Ενδεχομένως να μην γνωρίζετε και την ακριβή ημερομηνία λήξεως των ταινιών που αγοράζετε, πράγμα που και πάλι μπορεί να επηρεάσει την ακρίβειά τους.
Ένας άλλος κίνδυνος έχει να κάνει με τις μολύνσεις. Αν ένα κουτί έχει ανοιχτεί από κάποιον που είχε λίγο αίμα στο δάχτυλό του, υπάρχει η πιθανότητα να εκθέσετε τον εαυτό σας σε οτιδήποτε μολυσματικό φέρει το αίμα του.
Ένα κουτί ταινιών, μπορεί επίσης να είναι αλλοιωμένο, λέει ο FDA. Ψάξτε για ημερομηνίες λήξης που μπορεί να φαίνονται αλλαγμένες ή καλυμμένες. Ή μπορεί να είναι κάποια παρτίδα που δεν έχει πάρει το πράσινο φως για πώληση στη χώρα την οποία βρίσκετε. Σε αυτή την περίπτωση, ο FDA προτείνει να κοιτάτε για οδηγίες που δεν βρίσκονται στη γλώσσα της χώρας στην οποία πωλούνται  ή φαίνονται διαφορετικές από άλλες ταινίες της ίδιας μάρκας.
Αν αντιμετωπίζετε δυσκολία να αγοράσετε ταινίες
Αν είστε σε δύσκολη κατάσταση, ζητήστε από τον γιατρό σας δείγματα για να ξεπεράσετε την δύσκολη στιγμή. Όταν σας δοθεί η δυνατότητα, προμηθευτείτε ταινίες για 3 ή και 6 μήνες και όχι μόνο για έναν μήνα. Με αυτή την πρακτική μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα σε βάθος χρόνου 1 έτους. Αν δεν χρειάζεστε πολλές ταινίες τον μήνα, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια υπηρεσία όπως το One Drop, όπου προσφέρουν διάφορα προγράμματα με τον μετρητή τους, σε διάφορες τιμές που ξεκινάνε ακόμα και από 9 ευρώ το μήνα και είναι εγκεκριμένα για απστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
GlykouliGr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα