Θα συνεχιστεί η άρση της πίστωσης για τους διαβητικούς – ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ στο λεκανοπέδιο – Σήμερα το απόγευμα η νέα απόφαση

Για σήμερα το απόγευμα, στις 3 μ.μ., έχει προγραμματισθεί να ξεκινήσει η κρίσιμη κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά (ΦΣΠ), προκειμένου τα δύο Δ.Σ. να εκτιμήσουν την πορεία των πληρωμών εκ μέρους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), με βάση τις σχετικές δεσμεύσεις του προέδρου του Οργανισμού Σωτήρη Μπερσίμη.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο glykouli.gr ο πρόεδρος του ΦΣΑ Κώστας Λουράντος, τα Δ.Σ. των δύο Φαρμακευτικών Συλλόγων του λεκανοπεδίου αναμένεται να αποφασίσουν τη συνέχιση της άρσης της επί πιστώσει χορήγησης των αναλωσίμων του διαβήτη προς του διαβητικούς – ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ στο λεκανοπέδιο, καθώς η πορεία των πληρωμών εκ μέρους του Οργανισμού βρίσκεται χαρακτηριστικά πολύ πίσω από το χρονοδιάγραμμα το οποίο είχε υποσχεθεί ο Σωτήρης Μπερσίμης στον κλάδο…
Αμφίβολη η λειτουργία παραλλήλου δικτύου…
Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει ήδη ζητήσει από τις προμηθεύτριες εταιρείες να εφοδιάσουν τα φαρμακεία του Οργανισμού με τα αναλώσιμα υλικά για τον διαβήτη, προκειμένου να θέσει σε λειτουργία ένα παράλληλο δίκτυο χορήγησης των εν λόγω υλικών στους διαβητικούς – ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ στο λεκανοπέδιο, παράλληλο δίκτυο χορήγησης, το οποίο, πέραν από τα έξι φαρμακεία του Οργανισμού στο λεκανοπέδιο, ενδέχεται να ενισχυθεί επίσης από επιλεγμένα υποκαταστήματα των… ΕΛΤΑ.
Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των φαρμακοποιών έχουν ήδη διαμηνύσει ότι ένα παράλληλο δίκτυο χορήγησης υλικών θα αποτελέσει αιτία πολέμου του κλάδου με τον ΕΟΠΥΥ.

Του Βασίλη Βενιζέλου

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα

Τα αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη ίσως προκαλούν έμφραγμα και εγκεφαλικό επεισόδιο

Τα αναψυκτικά διαίτης μπορεί να κάνουν καλό στη σιλουέτα, αλλά οι άνθρωποι που τα καταναλώνουν σε καθημερινή βάση ενδεχομένως να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές.