Ο Γιώργος Καλαμίτσης πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Προστασίας Δικαιωμάτων των Ασθενών – Με πρόταση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας

Με πρόταση της πολιτικής  ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ο πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδας «Προμηθέας» Γιώργος Καλαμίτσης τοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου της νεοσύστατης Επιτροπής Ελέγχου Προστασίας Δικαιωμάτων των Ασθενών.
Σύμφωνα με τον νόμο 4368/16, η Επιτροπή Ελέγχου Προστασίας Δικαιωμάτων των Ασθενών, εποπτεύει και ελέγχει την προστασία των δικαιωμάτων των ληπτών υπηρεσιών Υγείας στους φορείς ή μονάδες της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας και περίθαλψης του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η Επιτροπή θα δέχεται παράπονα, αναφορές ή καταγγελίες από κάθε λήπτη υπηρεσίας Υγείας χωρίς διακρίσεις, από κάθε οργάνωση, φορέα, Επιτροπή ή Αρχή.
Τα υπόλοιπα μέλη της 11μελούς Επιτροπής είναι εκπρόσωποι διαφόρων φορέων του χώρου της Υγείας:
Από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, οι Κωνσταντίνος Νταλούκας (παιδίατρος, με αναπληρωτή τον παιδίατρο Δημήτριο Φούσκα), Δημήτριος Τσάμης (βιοπαθολόγος, με αναπληρωτή τον καρδιολόγο Νικόλαο Λιακόπουλο) και Νικόλαος Πλατανησιώτης (διευθυντής Δημόσιας Υγείας, με αναπληρωτή τον ΩΡΛ Παύλο Σαρώφ).
Από την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), ο Γεώργιος Αβραμίδης (ΨΝΑ), με αναπληρωτή τον Γεώργιο Δραχτίδη (Ελπίς).
Από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), ο Ελευθέριος Μπουρνουσούζης, με αναπληρώτρια την Εσμεράλντα Βαγιά.
Από τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας, η Αμαλία Γκώρου (Ευαγγελισμός), με αναπληρώτρια την Παναγιώτα Τζανέτη (Θριάσιο).
Ακόμη, στην Επιτροπή συμμετέχουν οι σύμβουλοι του υπουργού Υγείας Ξανθή Παπαδοπούλου (νομικός, αντιπρόεδρος της Επιτροπής, με αναπληρωτή τον νομικό Νικόλαο Ράπτη) και Αθηνά Παναγιώτου (νομικός, με αναπληρώτρια τη νομικό Έλλη Τζούρου).
Τον Σύλλογο Μυασθενών Ελλάδας (H – MGA) εκπροσωπεί ο Δημήτριος Ζάφτης, με αναπληρωτή τον Δημήτριο Πίττα.
Εκπρόσωποι των ληπτών Υγείας είναι ο Γιώργος Καλαμίτσης, με αναπληρωτή τον Στυλιανό Αγαπητό (Σύλλογος “Προμηθέας”) και Αθηνά Αλεξανδρίδου, με αναπληρωτή τον Βασίλειο Μαραγκό (Οικογενειακή Συμμαχία Κατά της Νόσου VHL).

Του Βασίλη Βενιζέλου

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα