Κάλεσμα για βοήθεια για τους διαβητικούς που πλήττονται από τυφώνα!

Ένα συγκινητικό κάλεσμα έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Glykouli.gr από τον Αμερικανικό Οργανισμό Διαβητικών (American Diabetes Association) και την αναδημοσιεύουμε με πολύ συγκίνηση, επίσης, και αγωνία για την τύχη των διαβητικών ανθρώπων που ζουν σε περιοχές που χτυπήθηκαν ή θα χτυπηθούν τις επόμενες ώρες από τυφώνες.  
Η ανακοίνωση-κάλεσμα του οργανισμού αναφέρει:
Αγαπητoί φίλοι,
Οι καρδιές μας βρίσκονται μαζί με όσους που έχουν πληγεί από τον τυφώνα Harvey και η σκέψη μας σε όσους βρίσκονται στην πορεία του τυφώνα Irma. Πολλοί στην κοινότητα του διαβήτη έρχονται σε επαφή μαζί μας και μας ρωτούν για τις προσπάθειές μας και πώς μπορούμε όλοι μας να βοηθήσουμε.
Οι τρέχουσες προσπάθειες ανακούφισης είναι οι εξής:
Προμήθειες
Ο Αμερικανικός Οργανισμός Διαβητικών, μια σύμπραξη από επτά κορυφαίους οργανισμούς περίθαλψης και έρευνας για τον διαβήτη, έχει διαμορφώσει το “Συνασπισμό Επείγουσας Ανάγκης για το Διαβήτη” για να βοηθήσει στην παροχή απαραίτητων προμηθειών για διαβήτη και να υποστήριξει τις περιοχές που επηρεάζονται από τους τυφώνες Harvey και Irma.

Ο Συνασπισμός μας περιλαμβάνει μαζί με εμάς τους Οργανισμούς “JDRF”, “Insulin for Life USA”, “the Endocrine Society”, “the American Association of Clinical Endocrinologists”, “the American Association of Diabetes Educators” και “Research America”.
Όλοι μαζί, έχουμε αποστείλει περισσότερες από 4.000 λίβρες προμηθειών για το διαβήτη στο Houston, τις γύρω πόλεις του και τις κοινότητες του San Antonio και του Austin. Οι προσπάθειές μας στο νοτιοανατολικό Texas θα συνεχιστούν και ετοιμάζουμε να στηρίξουμε τους ανθρώπους στο Puerto Rico και τη Florida. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προσπάθειες του Συνασπισμού είναι διαθέσιμες εδώ.
Οι τελευταίοι πόροι και πληροφορίες
Ενώ η δουλειά μας στο Texas και τη Louisiana θα συνεχιστεί, έχουμε ξεκινήσει προσπάθειες ετοιμότητας για χτύπημα του τυφώνα Irma στη Florida, Georgia και την South Carolina:

  • Το Κέντρο Πληροφοριών, το 1-800-DIABETES έχει εκτεταμένο ωράριο λειτουργίας καθημερινά  συμπεριλαμβανομένου του Σαββατοκύριακου.
  • Επίσης έχουμε ενεργοποιήσει ένα νέο τηλεφωνικό κέντρο για τους γιατρούς και τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης που θα αναζητήσουν προμήθειες για διαβήτη.

Έχουμε επίσης ξεκινήσει μια ειδική διαδικτυακή σελίδα, την diabetes.org/hurricanerelief, η οποία ενημερώνεται τακτικά. Ο ιστότοπος περιλαμβάνει τις πιο πρόσφατες τοποθεσίες καταφυγίων, πληροφορίες για άτομα με διαβήτη και φροντιστές, πληροφορίες για άτομα που μπορούν να προσφέρουν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και προσωπικό βοήθειας, πώς να δωρίσετε μη ανοιγμένες προμήθειες διαβήτη και πληροφορίες για τους ομοσπονδιακούς και κρατικούς πόρους βοήθειας.
Το εθνικό και τοπικό προσωπικό μας, μαζί με εθελοντές, πραγματοποιούν κλήσεις προς τα μέλη των κοινοτήτων μας για να εξασφαλίσουν ότι διαθέτουν τις πληροφορίες που απαιτούνται για τη διαχείριση του διαβήτη, όταν η πρόσβαση στους ιατρούς και το φαρμακείο τους μπορεί να είναι περιορισμένη ή μη διαθέσιμη.
Πώς μπορείτε να βοηθήσετε
Ακολουθούν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να συμμετάσχετε στις προσπάθειές μας:
Δώστε προμήθειες αναλώσιμων για διαβήτη. Αναζητάμε στυλό, φιαλίδια και φυσίγγια ινσουλίνης, δοκιμαστικό κιτ A1C, KetoSticks, δοκιμαστικές ταινίες ή Glucagon (insulin pens, vials and cartridges, A1C Test Kit, KetoSticks, test strips or Glucagon). Κάντε κλικ εδώ για λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο δωρεάς τους.
Κάντε ένα δώρο.
Η εθνική μας ομάδα, καθώς και το τοπικό μας προσωπικό που ζει στο Τexas, τη Louisiana και την Florida, τη Georgia και την South Carolina, θα συνεχίσει να εργάζεται για παρόμοιες προσπάθειες, ωστόσο έχει ανάγκη από την δωρεά σας για να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την ανακούφιση των πληγέντων από τους τυφώνες και όσους από αυτούς πάσχουν από δαβήτη.


Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξή σας. Μαζί θα κάνουμε την διαφορά για τόσους πολλούς συνανθρώπους μας.
Με ευγνωμοσύνη,
William T. Cefalu, MD
Επιστημονικός Επικεφαλής Ιατρικής Αποστολής

Υ.Σ. Παρακαλώ διαδώστε την σελίδα Hurricane Update and Resources με όποιον γνωρίζετε ότι πλήγηκε από τους τυφώνες.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

Η ΠΕΑΝΔ στο πλαίσιο της καμπάνιας «Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΜΑΣ» δημιουργεί το πρώτο συλλεκτικό κόσμημα – Μια καραμέλα

Η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα Κατά Του Νεανικού Διαβήτη μαζί με την Ελένη Τσολάκη, βάζουν στόχο να ομορφύνουν τον κόσμο των παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι γιατροί, αποφάσεις λαμβάνουν οι φαρμακοποιοί

Συνεχίζουν από τη Δευτέρα τις κινητοποιήσεις τους οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι γιατροί του ΙΚΑ και οι ιδιώτες γιατροί. Οι φαρμακοποιοί της Αττικής δεν χορηγούν φάρμακα με πίστωση έως και τη Δευτέρα.