Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: να αποσυρθεί η εγκύκλιος Μπερσίνη Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: να αποσυρθεί η εγκύκλιος Μπερσίνη
Την απόσυρση της εγκυκλίου Μπερσίμη ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), ενώ συστήνει στους ιατρούς να συνεχίσουν να συνταγογραφούν δραστική και φάρμακο με την... Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: να αποσυρθεί η εγκύκλιος Μπερσίνη

Την απόσυρση της εγκυκλίου Μπερσίμη ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), ενώ συστήνει στους ιατρούς να συνεχίσουν να συνταγογραφούν δραστική και φάρμακο με την εμπορική του ονομασία ως συνήθως.

Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ στις 14 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Μιχάλης Βλασταράκος, τόνισε ότι «ουδείς υπουργός και καμία διοίκηση του ΕΟΠΥΥ από το 2012 έως και σήμερα δεν τόλμησε να αμφισβητήσει την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ της 21ης Νοεμβρίου 2012, η οποία και υποδεικνύει στους ιατρούς να αναγράφουν μεν τη δραστική ουσία, όπως ορίζει ο Νόμος 4052/2012, αλλά στο πεδίο “σχόλιο” θα υποδεικνύουν το φάρμακο με την εμπορική του ονομασία, με το οποίο θεωρεί ο θεράπων ιατρός ότι ρυθμίζεται ο ασθενής, σε συνεννόηση πάντοτε μαζί του και ότι οποιαδήποτε αλλαγή συνεπάγεται ευθύνες για τον εκτελούντα».

Την επόμενη εβδομάδα καθορίστηκε συνάντηση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ με τον ΠΙΣ, ώστε να ληφθούν υπόψη τα ζητήματα τα οποία θέτει ο Σύλλογος, καθώς και όλα τα υπόλοιπα θέματα που άπτονται της ιατρικής λειτουργίας και της περίθαλψης των πολιτών.

«Έως τότε οι ιατροί της χώρας συστήνουμε να εφαρμόζουν την απόφαση του ΔΣ του ΠΙΣ (της 21ης Νοεμβρίου 2012), η οποία είναι σε ισχύ» υπογραμμίζει ο ΠΙΣ.

Πηγή onmed.gr

Shares

Σχετικά άρθρα

Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares