Έχεις κινητό; Έχεις Διαβήτη; Έχεις Σύμμαχο! Ο καινούργιος μετρητής τα κάνει όλα από το κινητό σου και είναι Δωρεάν

 «Είμαι συνέχεια με το κινητό μου, πιο πολύ από το ζαχαρόμετρο μου, το οποίο όμως δεν γίνεται να αποχωριστώ ποτέ από την ζωή μου. Ο μετρητής ζαχάρου μου είναι ένα μόνιμο αξεσουάρ που κουβαλώ παντού και πάντα μαζί μου.

Χωρίς αυτόν βρίσκομαι σε κίνδυνο, πρέπει ανά πασά στιγμή να γνωρίζω ποσό ζάχαρο έχω για να ξέρω πόσες μονάδες ινσουλίνες θα κάνω, αν χρειάζεται να φάω, ακόμα και τι να φάω το αποφασίζω βλέποντας τι ζάχαρο έχω. Αν μου δείξει πολύ χαμηλό ζάχαρο θα πρέπει γρηγορά να πιώ μια πορτοκαλιά, αν έχω λίγο χαμηλό ζάχαρο τότε με ένα φρούτο πιθανά είμαι εντάξει. Ο μετρητής είναι τόσο απαραίτητος για την ζωή μου, ως άνθρωπος με διαβήτη, που χωρίς κινητό ίσως μπορώ να ζήσω, χωρίς μετρητή όμως δεν γίνεται.


Αλλά ας είμαι ειλικρινής… ούτε χωρίς κινητό μπορώ. Μια μέρα καθόμασταν μαζί με την συνομήλικη παρέα μου στην καφετέρια και τους ρώτησα αν θα μπορούσαν να ζήσουν χωρίς κινητό μόνο για μια μέρα. Δεν ανέβασα τον πήχη της ερώτησης, τους είπα μόνο για μια μέρα. Η απάντηση ήταν χωρίς λέξεις. Μόνο απίστευτα γέλια ακούστηκαν και όλοι αυθόρμητα έπιασαν τα κινητά τους. Εγώ έπιασα τον μετρητή μου, τον έβγαλα στο τραπέζι και μετρήθηκα. Εκείνη την στιγμή έκανε το κινητό μου ένα ήχο μηνύματος και γύρισα την οθόνη του προς τα φιλαράκια μου και τους έδειξα το ζάχαρό μου.
Έβαλα τον μετρητή πίσω στην τσάντα μου και με λίγες κινήσεις τους έδειξα μια πανέμορφη καινούργια εφαρμογή που έχω κατεβάσει και, πλέον, μπορώ από το κινητό μου, μεταξύ των τόσων άλλων πραγμάτων που μπορώ να κάνω, να ρυθμίζω τις δόσεις τις ινσουλίνης μου, να παρακολουθώ το ζάχαρό μου. Μάλιστα, με ένα απλό sms, έστειλα όλες τις πληροφορίες στο τηλέφωνο του αγοριού απέναντι, που εύχομαι μια μέρα να γίνει παραπάνω από φίλος μου…
Αυτό που τους απογείωσε είναι τα γεύματα μου. Τα φαγητά μου παρουσιάζονταν με εικόνες, μετρήσεις και υδατάνθρακες. Δεν καταλάβαιναν πολλά αλλά αυτό που κατάλαβαν και για το οποίο έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον είναι ότι έχω πολύ καλό ημερολόγιο διατροφής. Τότε η κουβέντα άναψε και μιλάγαμε όλοι για το πόσο σημαντικό είναι να μην τρως σαβούρες που μας σερβίρουν έξω. Διαπιστώσαμε το ότι αυτό που εγώ θεωρώ αναπόφευκτο βάσανο, εκείνοι το βρήκαν απίστευτη περγαμηνή και μάλιστα το αγόρι κατέβασε, λίγα λεπτά μετά την εφαρμογή.
Κολακεύτηκα και ένιωσα μια μικρή περηφάνεια! Αναρωτήθηκα από μέσα μου, «ποιος άλλος καλύτερος τρόπος θα υπήρχε να μίλαγα για αυτά τα θέματα;»
Τελικά η έξυπνη εφαρμογή (application) ήταν η καλύτερη, η πιο προσβάσιμη και η πιο αντιληπτή «μέθοδος» για να γίνει η αρχή μιας τόσο ανακουφιστικής για εμένα κουβέντας επιτέλους! Πρέπει να ομολογήσω ότι τις επόμενες μέρες βαρέθηκα να μου λένε όλοι στην σχολή να τους δείξω το ημερολόγιο της διατροφής μου».


Μαίρη 21 ετών, Πάτρα 2017

 

Τα χαρακτηριστικά του App:

Με την εφαρμογή Accu-Chek Connect, τα άτομα με διαβήτη μπορούν:

  1. Να παρακολουθούν ζωντανά τα δεδομένα!

Η εφαρμογή Accu-Chek Connect λαμβάνει αυτόματα τα αποτελέσματα της γλυκόζης αίματος από τον μετρητή Accu-Chek Instant και λειτουργεί ως ηλεκτρονικό ημερολόγιο με πολλαπλές δυνατότητες. Τέλος στην τήρηση χειρόγραφων ημερολογίων!

  1. Να αποφασίζουν με σιγουριά για τη δόση της ινσουλίνης!

Σύμφωνα με διεθνείς μελέτες, το 63% των δόσεων ινσουλίνης που υπολογίζονται «εμπειρικά» ή με «εκτίμηση στην τύχη» από ασθενείς-χρήστες πολλαπλών ημερήσιων δόσεων (MDI) είναι εσφαλμένες. Η εφαρμογή Accu-Chek Connect, με δύο διαφορετικές επιλογές προτεινόμενης δόσης bolus, παρέχει αξιόπιστη συμβουλή για τη χορήγηση δόσης ινσουλίνης οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε την χρειάζονται οι ασθενείς.

  1. Να μοιράζονται άμεσα το αποτέλεσμα της μέτρησης με τους γονείς και φροντιστές.

Η αυτόματη λειτουργία αποστολής SMS των τιμών γλυκόζης αίματος στην εφαρμογή, στέλνει στους γονείς και φροντιστές το αποτέλεσμα της μέτρησης σε πραγματικό χρόνο, ενημερώνοντάς τους για την κατάσταση των οικείων τους.

  1. Να μοιράζονται τα δεδομένα με το γιατρό

Οι ασθενείς μπορούν να συγχρονίσουν την εφαρμογή τους με το Accu-Chek Connect Online και να μοιραστούν τα δεδομένα με το γιατρό εξ’ αποστάσεως. Η κοινή χρήση των δεδομένων προσφέρει στο γιατρό και στους ασθενείς τη δυνατότητα πρόσβασης στα δεδομένα γλυκόζης αίματος χωρίς να εξαρτώνται από μετρητές ή χειρόγραφα ημερολόγια στις επισκέψεις.
 

Αποκτήστε το εντελώς δωρεάν με μόνο μία τηλεφωνική κλήση στο

210 2703700

από τις 08:00 έως τις 16:00 καθημερινά!

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
diavitiko-podi
Περισσότερα

Νέα αυτοκόλλητα προλαμβάνουν το διαβητικό πόδι

Οι ασθενείς με διαβήτη μπορούν να ελεγχθούν για οποιαδήποτε νευρική βλάβη, χρησιμοποιώντας κάποια αυτοκόλλητα στο σπίτι τους, τα οποία ανιχνεύουν τον ιδρώτα.Τα νέα αυτά αυτοκόλλητα αλλάζουν χρώμα από μπλε σε ροζ όταν δεν υπάρχει πρόβλημα με τα νεύρα του διαβητικού