Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδους Διαβήτη σε Λογγά και Μεσσήνη

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις νεότερες εξελίξεις γύρω από την παγκόσμια «μάστιγα» του σακχαρώδους διαβήτη θα έχουν το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Τρίτη 3 Οκτωβρίου οι κάτοικοι του Λογγά και της Μεσσήνης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Λογγά και στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης αντίστοιχα.
Σε κάθε μία από αυτές, από τις 16.00 έως τις 19.00, θα διενεργηθούν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης στους κατοίκους, ενώ από 19.15 έως 21.30 θα διεξαχθεί το ενημερωτικό πρόγραμμα.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος στη Λογγά θα δοθούν οι διαλέξεις «Σακχαρώδης Διαβήτης: μια σύγχρονη μάστιγα», από τον επίκουρο καθηγητή Παθολογίας ΕΚΠΑ, Παναγιώτη Χαλβατσιώτη και «Ο διαβητικός ασθενής πριν και μετά το χειρουργείο», από το χειρουργό, επιμελητή Χειρουργικής Κλινικής, Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, με την ενεργή συμμετοχή του κοινού. Εκ μέρους, δε, του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία» θα απευθύνει χαιρετισμό η γενική γραμματέας, Άννα Κορμπίλα.
Στη Μεσσήνη, εκτός από τις δύο παραπάνω, θα δοθεί επιπλέον η διάλεξη  «Διαβήτης και Καρδιά», από τον ειδικό καρδιολόγο, επιμελητή Α’ της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Εμμανουήλ Μάκαρη, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία», Αθανασία Καρούνου.
Να σημειωθεί πως η σημαντική αυτή πρωτοβουλία ανήκει στο Σύλλογο Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία», ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο του σακχαρώδους διαβήτη από το 1998 και είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.).
Στο πλαίσιο δε των δραστηριοτήτων του, ο Σύλλογος αναλαμβάνει συχνά σημαντικές πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού σχετικά με τον σακχαρώδη διαβήτη. Μία από αυτές είναι το ενημερωτικό πρόγραμμα «Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδους Διαβήτη: Υψώνουμε Ασπίδα Προστασίας» για το 2017, το οποίο συντονίζει συνολικά ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Χαλβατσιώτης. 

Πηγή tharrosnews.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα