Pancakes πρωτεΐνης με σπανάκι και βρώμη

Πανκεικς, σπανάκι, βρώμη, pancakes, συνταγή

Τον τελευταίο καιρό έχoυμε μια εμμονή με τα πρωινά pancakes. Πριν ξεκινήσετε να τρέχετε στους λόφους και τα γήπεδα, σκεφτείτε να δοκιμάσετε αυτά τα απλά pancakes. Όπως ένα smoothie κρύβει γρήγορα τη γεύση από το σπανάκι, το ίδιο συμβαίνει και εδώ. Η γεύση του σπανακιού κάνει ένα βήμα πίσω και παίρνετε ακριβώς μια ωραία, ελαφρώς γλυκιά τηγανίτα. Θέλετε να το καλύψετε ακόμη περισσότερο; Προσθέστε μια μπανάνα και δεν θα μπορείτε να γευθείτε το σπανάκι καθόλου. Αν επιθυμείτε να δώσετε και μια πιο όμορφη πινελιά, μπορείτε να βάλετε λίγο βούτυρο και μια κουταλιά μέλι. Μιαμ!
Θρεπτικά στοιχεία ανά μερίδα: Θερμίδες: 164, Συνολική περιεκτικότητα σε λιπαρά 3g, Νάτριο 320 mg, Σύνολο υδατανθράκων 18g, Διαιτητικές ίνες 4g, Ζάχαρη 1g, Πρωτεΐνη 17g
Υλικά
2 κούπες σπανάκι
3 ασπράδια αυγού
1/4 φλιτζανιού νιφάδες βρώμης
1/4 φλιτζανιού μη ζαχαρούχο γάλα αμυγδάλου βανίλιας
1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/8 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση

  • Προσθέστε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ για να δημιουργήσετε το κτύπημα. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει απαλό. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, προσθέστε Stevia ή άλλα γλυκαντικά για να δώσετε τη γεύση που θέλετε.
  • Θερμάνετε ένα ταψί ή ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε περίπου 1/8 του φλιτζανιού για κάθε pancake και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει σταθερή. Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε για άλλα 1-2 λεπτά. Επαναλάβετε για να μαγειρέψετε όλες τις τηγανίτες.

 

Πηγή: slenderkitchen

 

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα