Τα 8 καλύτερα και πιο χρηστικά δώρα για τον αγαπημένο σας "γλυκό" φίλο! (για όλες τις τσέπες)

δωρα, χριστουγεννα, γλυκουλι, διαβητης, υγιεινα, libre

Τα Χριστούγεννα είναι μόνο η αφορμή για το παρακάτω άρθρο που επιμελώς δημιουργήσαμε με το εξής σκεπτικό. Πιστεύουμε ότι όταν επιθυμείς από καρδιάς να δώσεις ένα δώρο σε έναν άνθρωπο είτε για την εορτή του ή τα γενέθλια του είτε μόνο από αγάπη, είναι υπέροχο αυτό το δώρο να του είναι χρήσιμο, να «πιάσει τόπο» και όχι απλά να «βγάλεις την υποχρέωση».
Όχι μόνο γιατί είναι δύσκολοι οι καιροί αλλά και γενικά τα δώρα έχουν ακόμα μεγαλύτερη αξία όταν ο άνθρωπος που θα τα λάβει, τα χρειάζεται. Έτσι σκεφτήκαμε για να σας βγάλουμε από τον κόπο να «σπάτε το κεφάλι σας» τι δώρο να πάρετε για ένα γλυκό σας συνάνθρωπο, να φτιάξουμε ένα κατάλογο από κάποια πολύ χρήσιμα δώρα για εμάς που ζούμε παρέα με τον Σακχαρώδη Διαβήτη και μάλιστα φτιάξαμε μια λίστα με δώρα για «όλα τα βαλάντια». Από τα πιο ακριβά μέχρι τελείως δωρεάν, επιλέξαμε ακόμα και ένα δώρο που θέλει την δικιά σας ενέργεια και όχι χρήματα και το οποίο ένας γλυκός φίλος σας, σύντροφος σας ή συγγενής σας, θα το εκτιμήσει δεόντως.


libre, δωραFreestyle Libre

Το σύστημα FreeStyleLibre επιτρέπει στα άτομα με διαβήτη να μετρούν τα επίπεδα γλυκόζης τους παντού, γρήγορα, διακριτικά και -κυρίως- χωρίς τρυπήματα στα δάκτυλα. Το άτομο με διαβήτη εφαρμόζει έναν αισθητήρα στο μπράτσο του, οποίος έχει μέγεθος όσο ένα καπάκι αναψυκτικού, και έτσι μπορεί να μετράει ανα ένα λεπτό το σάκχαρο του χωρίς τα επώδυνα τρυπήματα που απαιτεί ο κλασικός μετρητής. Ο κάθε αισθητήρας διαρκεί για 14 μέρες και να είστε απίστευτα σίγουροι οτι αυτήν την στιγμή είναι απο τα πιο δημοφιλή δώρα στην κοινότητα μας, (μετα απο ενα καλό smartphone) γιατί δυστυχώς ακόμα δεν το καλύπτει σχεδόν κανένα ασφαλιστικό ταμείο.
Κόστος: 60€ ανά αισθητήρα και 60€ εφάπαξ το scanner


Ηλεκτρική Οδοντόβουρστα

O διαβήτης δεν αφήνει τίποτα ανεπηρέαστο, ούτε καν την διάθεση μας, πόσο μάλλον τα δόντια μας τα οποία πρέπει επιμελώς να φροντίζουμε ακόμα καλύτερα από ότι ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα από μια κοινή χειροκίνητη οδοντόβουρτσα για τον καθαρισμό της οδοντικής πλάκας και αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι η πλειονότητα των χρηστών δεν βουρτσίζει με τον πιό σωστό τρόπο, ούτε για όση διάρκεια χρειάζεται, οπότε το βασικό πλεονέκτημα των ηλεκτρικών οδοντοβουρτσών οφείλεται στην ευκολία χρήσης τους. Και μόνο αυτή η ευκολία είναι μεγάλη η ανακούφιση για έναν άνθρωπο που ζει συνέχεια με υπολογισμούς μονάδων και υδατανθράκων.
Κόστος: Η τιμή ποικίλει ανάλογα το μοντέλο αλλά μπορείτε να την βρείτε
από 25 ευρώ έως 160 ευρώ.


Μεσοδόντια Βουρτσάκια

Επιμένουμε ότι η στοματική υγιεινή είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην υγεία ενός ανθρώπου με διαβήτη και δυστυχώς επειδή τα ασφαλιστικά ταμεία δεν καλύπτουν οδοντιάτρους αλλά και γιατί ο άνθρωπος με διαβήτη έχει αδιάκοπα και καθημερινά να ασχοληθεί με τόσα άλλα σε σχέση με την ρύθμιση του σακχάρου του, αφήνει την υγεία των δοντιών του σε δεύτερη και τρίτη μοίρα μέχρι να εμφανιστεί έντονο το πρόβλημα. Είναι άκρως ωφέλιμο να τον παρακινήσουμε με τα δώρα μας να προσέξει τα δόντια του. Τα μεσοδόντια είναι ένα πολύ εύκολος τρόπος να γλυτώσεις από την βασανιστική περιοδοντίτιδα που μας επισκέπτεται εμάς τους γλυκούς ανθρώπους, πάρα πολύ συχνά. Μέσα στην ημέρα κουβαλώντας τα πάνω του και παντού, σαν μια μηχανική κίνηση, είναι πολύ εύκολο να τα χρησιμοποιεί καθημερινά. Μια από τις πιο καλές συνήθειες που πρέπει να υιοθετεί ένα άνθρωπος με διαβήτη. Να αγοράσετε σε διάφορα μεγέθη για να επιλέξει ποιο μέγεθος είναι το καλύτερο για τα δόντια του. (προτιμήστε τα δυο μεσαία μεγέθη)
Κόστος: από 4€ και κυκλοφορεί με διάφορους χρωματισμούς


Γλυκά χωρίς ζάχαρη

Στο ζαχαροπλαστείο “Φύσις”, με βάση αγνές και βιολογικές πρώτες ύλες φτιάχνουν γλυκά ελαφριά και γευστικά, με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και υδατάνθρακες και με ελάχιστη προσθήκη ακατέργαστης καστανής ζάχαρης ή καθόλου. Μάλιστα για να την αντικαταστήσουν στις γλυκές τους δημιουργίες χρησιμοποιούν βιολογικό χυμό μπλέ αγαύης, ο οποίος δεν ανεβάζει τον γλυκαιμικό δείκτη και δεν μας επιβαρύνει με έξτρα θερμίδες. Τα γλυκά τα οποία φτιάχνονται με αυτόν είναι, μεταξύ άλλων, τα brownies, η ανάμεικτη τούρτα (με βιολογικό γάλα χαμηλών λιπαρών), η τούρτα Φύσις, το ποτηράκι διαίτης με κρεμέ σοκολάτας, τα μπισκοτάκια κανέλλας, το κέικ βανίλιας/σοκολάτας και τα παγωτά βανίλια και σοκολάτα. Τώρα στις γιορτές θα βρείτε και τα χειροποίητα μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη, που πλάθονται ένα ένα στο χέρι, τον ανάμικτο χριστουγεννιάτικο κορμό χωρίς ζάχαρη και φυσικά τη βασιλόπιτα χωρίς ζάχαρη. Επιπλέον φτιάχνουν γλυκά χωρίς γλουτένη, χωρίς λακτόζη και ειδικά γλυκά για άτομα με αλλεργίες.
Θα βρείτε αυτό το μοναδικό ζαχαροπλαστείο (που μας έχει κακομάθει να πούμε την αλήθεια) στις εξής διευθύνσεις: 

  • Λεωφ. Μεσογείων 450, Αγ. Παρασκευή, Τηλ. 2106090740
  • Λεωφ. Κηφισίας 98, Μαρούσι, Τηλ. 2114069267

Κόστος: όσο αποφασίσετε ότι επιθυμείτε να ξοδέψετε.


Gel Γλυκόζης Άμεσης Δράσης*

Το δοκιμάσαμε και το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι ανεβάζει τόσο γρήγορα το ζάχαρο, που είναι απίστευτο! Οι υπογλυκαιμίες είναι επώδυνες, αρκετές φορές τρομακτικές, σίγουρα άβολες και ο άνθρωπος με διαβήτη όχι μόνο κάνει ότι μπορεί για να τις αποφύγει αλλά επειδή είναι απίθανο σε ένα διαβητικό να μην πάθει υπογλυκαιμία, για αυτό πάντα κουβαλά μαζί του «γρήγορο» υδατάνθρακα για να μπορέσει να αντεπεξέλθει και να αποφύγει ακόμα και το κώμα που μπορεί να σε οδηγήσει μια δύσκολη υπογλυκαιμία. Ακριβώς για αυτές τις συνθήκες πάντα έχει πάνω του (στο κρεβάτι, στην τσάντα του, στο αυτοκίνητο, στο γραφείο) κάποιον γρήγορο υδατάνθρακα. Εμείς ανακαλύψαμε τον πιο γρήγορο υδατάνθρακα του σύμπαντος ο οποίος έχει υπέροχα πλεονεκτήματα. Δεν λιώνει η συσκευασία στην τσάντα σου (οπότε δεν στα κάνει όλα χάλια) και ενώ δρα σε τρομερά γρήγορο χρόνο δεν στο ανεβάζει για ώρα και μετά να πρέπει να ξανά κάνεις ινσουλίνη για να το ρίξεις. Είναι ένα προϊόν ακριβώς σχεδιασμένο για εμάς που το έχουμε πολύ συχνά τόση ανάγκη!
Ένα μόλις φακελάκι TRANSCEND*…

  • Αποδίδει 15 γρ. γλυκόζης ταχείας δράσης
  • Δεν έχει κίνδυνο υπερδοσολογίας
  • Έχει μόλις 60 θερμίδες
  • Έχει υπέροχη γεύση
  • Είναι εύκολο και εύχρηστο για να το έχεις πάντα μαζί σου
  • Δεν παγώνει ούτε λιώνει σε συνθήκες κρύου ή ζέστης

* o πιο γρήγορος υδατάνθρακας του κόσμου!
Κόστος: Διατίθεται στα φαρμακεία  6€ οι 3 μερίδες


 La Mia Stevia

Απολαύστε τη μοναδική γεύση της La Mia Stevia, καλλιεργημένη στην ελληνική ύπαιθρο! Φυσικό προϊόν, αντικαθιστά πλήρως τη ζάχαρη, χωρίς θερμίδες και με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό! Κατάλληλη για όσους ακολουθούν υγιεινή διατροφή !

  • 1:3 αναλογία για περισσότερη απόλαυση!
  • Αντικαθιστά τέλεια τη ζάχαρη σε όλα τα προϊόντα
  • Δεν περιέχει θερμίδες! Ιδανική για όλους εμάς που λατρεύουμε τα γλυκά αλλά δεν θέλουμε να μας ανεβάζουν το σάκχαρο.

Κόστος: Από 4€ σε διάφορα μεγέθη


Μετρητής Accu-Chek Instant και εφαρμογή

  • Ένδειξη στόχου : Ο διαισθητικός δείκτης, σας παρέχει οπτική διαβεβαίωση εάν οι τιμές γλυκόζης αίματός σας βρίσκονται πάνω από το εύρος τιμών, σε εύρος τιμών ή κάτω από το εύρος τιμών που επιθυμείτε. Η κλίμακα μπορεί να εξατομικευθεί ώστε να ταιριάζει στους προσωπικούς θεραπευτικούς στόχους σας.
  • Πλοήγηση με ένα κουμπί : Μόνο αυτό που χρειάζεστε: Το αποτέλεσμα σας και οι μέσοι όροι (7/30/90 ημέρες) είναι ορατά. Επομένως, δεν χρειάζεται να μετακινηθείτε σε ένα μενού για να βρείτε αυτό που χρειάζεστε. 1 κουμπί είναι το μόνο που χρειάζεται
  • Εύκολος συγχρονισμός : Αφού γίνει η σύνδεση του μετρητή με το κινητό, τα δεδομένα μπορούν να μεταφερθούν ασύρματα στην εφαρμογή Accu-Chek Connect ή μέσω συγχρονισμού στο Accu-Chek Connect Online. Τέλος στα χειρόγραφα ημερολόγια!

Με την εφαρμογή Accu-Chek Connect, τα άτομα με διαβήτη μπορούν:

  1. Να παρακολουθούν ζωντανά τα δεδομένα!
  2. Να αποφασίζουν με σιγουριά για τη δόση της ινσουλίνης!
  3. Να μοιράζονται άμεσα το αποτέλεσμα της μέτρησης με τους γονείς και φροντιστές.
  4. Να μοιράζονται τα δεδομένα με το γιατρό

Κόστος: Αποκτήστε το εντελώς δωρεάν με μόνο μία τηλεφωνική κλήση στο 210 2703700 από τις 08:00 έως τις 16:00 καθημερινά!


Μαγειρέψτε ένα υγιεινό αλλά νόστιμο δείπνο.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όλοι σκεφτόμαστε το μενού που θα φτιάξουμε για την οικογένειά μας και τους καλεσμένους μας. Ένα μενού για ένα νόστιμο, όμορφο και υγιεινό τραπέζι με υπολογισμένους τους υδατάνθρακες. Δεν υπάρχει καλύτερο δώρο από ένα γεύμα μαγειρεμένο από τα χεράκια σας, με συνταγές που θα διαλέξετε από το Food Blog της Σοφίας Τσιακάλου, mamameli.gr. Απλές, ελαφριές συνταγές με αγνά υλικά προτείνονται για όλα τα πιάτα που μπορεί να θέλετε να ετοιμάσετε, από τα ορεκτικά μέχρι το επιδόρπιο!
Κόστος: Ανάλογα ποια συνταγή επιλέξετε.


Ελπίζουμε να σας άρεσε η δική μας λίστα με χριστουγεννιάτικα δώρα, να σας τονίσουμε ότι, ό,τι έχουμε προτείνει στην λίστα το έχουμε δοκιμάσει και το χρησιμοποιούμε και η λίστα είναι φτιαγμένη έπειτα από σχολαστική επιλογή.

Καλές Γιορτές και Καλή Χρονιά από εμάς στο Glykouli.gr!

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Άδειες ειδικού σκοπού και εξ αποστάσεως εργασία για τους ανθρώπους με Σακχαρώδη Διαβήτη που εργάζονται στο δημόσιο ζητά η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ
Περισσότερα

Άδειες ειδικού σκοπού και εξ αποστάσεως εργασία για τους ανθρώπους με Σακχαρώδη Διαβήτη που εργάζονται στο δημόσιο ζητά η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

Τη μη συμμόρφωση των δημόσιων υπηρεσιών με τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, ιδιαίτερα αυτών που ανήκουν στις ευπαθείς…