Θαυματουργά γιατροσόφια! (μέρος πρώτο)

γιατροσόφια, βιολογικά, θαυματουργά, φυσικά, γιαγιάς

Καθαρίζοντας το ντουλάπι με τα παλιά περιοδικά και τις σπιτικές συνταγές τις γιαγιάς, βρήκαμε ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο που δίνει πολλές, μοναδικές και θαυματουργές λύσεις για προβλήματα υγείας και καθημερινότητας που μπορεί να αντιμετωπίσουμε όλοι μας!

  • Αϋπνία

Αν έχετε δύσκολο ύπνο ή ξυπνάτε στη μέση της νύχτας και δεν μπορείτε να ξανακοιμηθείτε, επωφεληθείτε από τις ηρεμηστικές και υπνωτικές ιδιότητες του μαρουλιού. Βράστε τα φύλλα ενός βιολογικού μαρουλιού σε 1/2 λίτρο νερό για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Πριν κοιμηθείτε, πιείτε αφού το σουρώσετε, μια μεγάλη κούπα από το υγρό. Αυτό το γιατροσόφο σε μικρότερη ποσότητα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε παιδιά.

  • Πονόδοντος

Για τον πονόδοντο ή τη νευραλγία των δοντιών, θυμηθείτε τις καταπραϋντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της λεβάντας. Κάντε στοματικές πλύσεις με αφέψημα (20γρ αποξηραμένα λουλούδια ή 40-50 φρέσκα που θα βράσετε για 15-20 λεπτά σε 1/2 λίτρο νερό) ή κομπρέσες, που θα εφαρμόσετε πάνω στην πονεμένη περιοχή ή εξωτερικά στο σαγόνι ή στο μάγουλο.

  • Λόξυγκας

Αν θέλετε να σταματήσετε έναν επίμονο και ενοχλητικό λόξυγκα, βάλτε δυο παγάκια σε μια γάζα και τοποθετήστε τα πάνω στον αφαλό σας. Ο λόξυγκας προκαλείται από το σπασμπο του φρενικού νεύρου, που ελέγχει την κίνηση του ηλιακού πλέγματος και βρίσκεται στον αφαλό. Με το κρύο, το νεύρο θα χαλαρώσει και ο λόξυγκας θα σταματήσει. Αν αρχίσει ξανά, επαναλάβετε τη διαδικασία μια ακόμα φορά.

  • Γαστρίτιδα

Για την αντιμετώπιση της γαστρίτιδας, ένα από τα πιο δραστικά αφεψήματα που υπάρχουν είναι η γλυκόριζα. Το βότανο αυτό παράγει μια βλέννα στο στομάχι, η οποία επικάθεται στα τοιχώματα του, περιορίζοντας τις εκκρίσεις τνω οξέων. Για να το παρακσευάσετε, θα αναμείξετε σε 1/2 λίτρο βραστό νερό μια κουταλιά της σούπας γλυκόριζα σε μορφή σκόνης, θα την αφήσετε για 10 λεπτά και ύστερα θα τη σουρώσετε. Πίνετε αυτό το τσάι κρύο, 2-3 φορές τη μέρα πριν από τα γεύματα. Προσοχή όμως! Η λήψη γλυκόριζας είναι απαγορευτική για αυτούς που έχουν πίεση.

  • Τσίμπημα σφήκας ή μέλισσας

Αφού αφαιρέσουμε το κεντρί, τρίβουμε επάνω στην περιοχή ένα μεταλλικό αντικείμενο (π.χ. κλειδί ή πιρούνι) ώστε να μειωθεί ο πόνος και να μην πρηστεί, ή βάζουμε στην περιοχή λίγο γάλα από φύλλα συκιάς.

  • Τσίμπημα κουνουπιού

Βάζουμε στο σημείο λίγο ξίδι για να μειώσει την κοκκινίλα και τη φαγούρα.

  • Μώλωπας

Για να μη μελανιάσει, βάζουμε σε ένα πανάκι λίγο κρεμμύδι σε φέτες κοπανισμένες, ώστε να έχει και λίγο ζουμί από το κρεμμύδι και από πάνω ραντίζουμε με λίγο αλάτι. Στη συνέχεια, δένουμε με ένα πανί και η μελανιά περιορίζεται.

  • Βουλωμένο αυτί από κηρήθρα

Αν το αυτί σας βουίζει και δεν ακούτε καλά, ίσως το πρόβλημα να οφείλεται στη συγκέντρωση κηρήθρας στο εσωτερικό του. Για να απαλλαγείτε από την κηρήθρα, βάλτε στο αυτί ένα κομμμάτι βαμβάκι που θα έχετε μουλιάσει με 1/2 κουταλάκι ελαιόλαδο. Αφήστε το βαμβάκι όλη νύχτα και το πρωί ξεπλύνετε το εσωτερικό του αυτιού με χυμό λεμονιού. Ακολουθήστε τη θεραπεία για 4-5 μέρες και αν το αυτί σας συνεχίζει να είναι βουλωμένο, κάντε του πλύση με χλιαρό νερό. Προσοχή όμως, δεν πρέπει να ακολουθήσετε αυτή τη θεραπέια, αν δεν είστε σίγουροι ότι το πρόβλημα οφείλεται στην κηρήθρα ή αν έχετε πάθει κάτι σοβαρότερο.
 

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

Η μέθοδος Danis Bois – Περιτοναϊκή Θεραπεία

Είναι μια θεραπεία του μαλακού ιστού, η οποία περιλαμβάνει την εφαρμογή ήπιας πίεσης και παράλληλα διάτασης των συνδετικών ιστών - των μεμβρανών που καλύπτουν, συνδέουν και διαχωρίζουν τα διαφορετικά μέρη του σώματος.