Diabetes Emojis: Τα φατσάκια που έχουν τρελάνει τους διαβητικούς!

diabetes emoticons, diabetes, διαβητης, γλυκουλι, glykouli, ινσουλινη

Εάν διαθέτετε ένα smartphone, τότε ίσως είστε εξοικειωμένοι με τα emojis – ξέρετε, τις χαριτωμένες μικρές εικόνες που απεικονίζουν οτιδήποτε από ένα χαμογελαστό πρόσωπο μέχρι έναν χορευτή φλαμέγνκο. Τα emojis και οι “συγγενείς” τους, τα emoticons, χρησιμοποιούνται απλά για να μεταφέρουν συναισθήματα. Είναι εύκολα στη χρήση, συχνά γοητευτικά και πολύ πιο συνοπτικά από ένα μεγάλο κείμενο.
Με την ύπαρξη εκατοντάδων emojis, μπορείτε να υποθέσετε ότι υπάρχει ένα για κάθε περίσταση. Αλλά μία γυναίκα και η οικογένειά της παρατήρησαν ένα μεγάλο κενό: Δεν υπήρχε τίποτα που να σχετίζεται με τον διαβήτη. Κανένα emoji δεν συμβόλιζε σωστά μια αντλία ινσουλίνης, ένα φιαλίδιο ινσουλίνης, ή μια ταμπλέτα γλυκόζης. Η Amy Ohmer, ιδιοκτήτρια και δημιουργός του NaturallySweetSisters, αποφάσισε να το αλλάξει. Έτσι, γεννήθηκε η ιδέα για την εφαρμογή DiabetesEmoticons.
Πολλοί νέοι έλεγαν: “Είναι ενοχλητικό να πάιρνεις πολλά μηνύματα από τη μαμά σου για τον διαβήτη, ειδικά όταν είσαι έφηβος.”
Τώρα όμως βρέθηκε η λύση για να απαντάς απλά με μερικά “φατσάκια” όταν χρειάζεται,  χωρίς να γράφεις μεγάλα μηνύματα στο κινητό. Με ένα εικονίδιο μπορείς να δείξεις αν έχεις υπογλυκαιμία ή άλλη τιμή σακχάρου, αν θες να φας γλυκό, αν πρέπει να κάνεις αλλαγή στον καθετήρα της αντλίας σου και άλλα πολλά που καλύπτουν απόλυτα κάθε πιθανή φράση που θέλεις να χρησιμοποιήσεις σχετικά με τον διαβήτη.
Η Amy Ohmer, δημιουργός της ιδέας των DiabetesEmoticons, μιλάει για την εφαρμογή της που έχει κάνει πάταγο και για τη σύνδεση της με τον διαβήτη:
Πες μας λίγο για τον εαυτό σου; Από πού είσαι, τι κάνεις για να βγάλεις τα προς το ζην;
Η οικογένειά μας είναι από την πολιτεία Mitten και έχουμε ζήσει εδώ ολόκληρη τη ζωή μας. Αποφοίτησα από το Michigan State University το 1995 και η καριέρα μου έχει επικεντρωθεί στην ανάπτυξη υλικών μάρκετινγκ για προϊόντα και υπηρεσίες στην αυτοκινητοβιομηχανία και στην κλωστοϋφαντουργία. Είμαι επίσης η ιδιοκτήτρια και δημιουργός του naturallysweetsisters.com και περνώ μεγάλο μέρος του χρόνου μου ως συνήγορος των παιδιών, ιδιαίτερα των εφήβων που ζουν με διαβήτη τύπου 1.
Ποια είναι η σύνδεσή σου με τον διαβήτη;
Το 2006, η μικρότερη κόρη μου, η Olivia, διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου 1. Είχε μόλις γίνει τριών και παρόλο που παρουσίασε κλασικά συμπτώματα, ο παιδίατρος μας αγνόησε τα προειδοποιητικά σημάδια και θεώρησε ότι είχε μόνο έναν κοινό ιό. Χάρη στο Google, μπόρεσα να βρω αρκετές πληροφορίες για να ζητήσω από τον παιδίατρο να κάνει έλεγχο σακχάρου. Ενώ δεν είχα ιδέα τι σημαίνει 800 mg / dL, είχα την αίσθηση ότι σώσαμε τη ζωή της. Λίγα χρόνια αργότερα, η μεγαλύτερη κόρη μας, στην ηλικία των οκτώ ετών, που ήξερε τι σημαίνει «χαμηλό», ζήτησε να χρησιμοποιήσει το μετρητή της αδελφής της. Ανακαλύψαμε ότι ήταν στα χαμηλά των τιμών, κοντά στο 50, ένα σημάδι ότι το σώμα της έχει πρόβλημα στη ρύθμιση του σακχάρου του αίματος. Ήμασταν μια από τις πρώτες οικογένειες που είχαν ένα παιδί που περίμενε έξι μήνες προτού ξεκινήσει να λαμβάνει ινσουλίνη. Χάρη στη μεγάλη καθυστέρηση, μπορέσαμε να την κρατήσουμε εκτός νοσοκομείου και να την ξεκινήσουμε αμέσως με αντλία ινσουλίνης. Σε αντίθεση με τη διάγνωση της μικρότερης, η μεγαλύτερη κόρη μας ξεκίνησε με ήσυχο και ασφαλή τρόπο το ταξίδι της στον κόσμο του διαβήτη τύπου 1. Όπως είναι λογικό, κανένας δεν θέλει τον διαβήτη στο σπίτι του, αλλά επειδή μερικές φορές είναι αναπόφευκτο, προσπαθούμε εμείς να δείξουμε τα πρώτα συμπτώματα που εμφανίζονται για να βοηθήσουμε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου.
Πότε ήρθε η ιδέα για μια εφαρμογή με emoticon για τον διαβήτη; Ποιος και τι σε ενέπνευσε;
Όπως πολλές από τις καλύτερες εφευρέσεις στον κόσμο, η εφαρμογή με emoticon για τον διαβήτη γεννήθηκε από την ανάγκη επίλυσης ενός προβλήματος.
Ο τρόπος με τον οποίο ο σύζυγός μου και εγώ επιτρέψαμε στα παιδιά μας να αποκτήσουν ανεξαρτησία ήταν με την καθιέρωση ενός συστήματος γραπτών μηνυμάτων στο οποίο αμφότερα τα κορίτσια θα έγραφαν στους γονείς τους (κυρίως τη μαμά) με τις ενημερώσεις σχετικά με τα καθήκοντα του διαβήτη.
Η μεγαλύτερη κόρη μου μίλησε για τα emojis, πόσο εύκολο ήταν να χρησιμοποιήσουν και πόσο ήθελε να υπάρχει κάτι σαν αυτά για τον διαβήτη τύπου 1. Με αυτόν τον τρόπο, η ελπίδα της ήταν να σταματήσει να στέλνει ενοχλητικά και μεγάλα μηνύματα σε μένα και αντ ‘αυτού, να περάσει περισσότερο χρόνο να κάνει ότι και όλοι οι συνομήλικοι της.
Έτσι ήρθε η ιδέα για τα DiabetesEmojis, που με τη βοήθεια των κοριτσιών που έφτιαξαν τα σχέδια και της Dr. Lee που επικοινώνησε με την ομάδα προγραμματιστών του Michigan University, δημιουργήθηκε αυτό το υπέροχο app, που είναι διαθέσιμο για όλους. Η διαδικασία πήρε περίπου δύο χρόνια, αλλά είμαι υπερήφανη που μοιράζομαι ότι κάθε δευτερόλεπτο δωρήθηκε από όλους όσους συνεργάστηκαν. Ήταν μια πραγματική ανθρωπιστική προσπάθεια για να βοηθήσει στη βελτίωση μιας πολύ δύσκολης ασθένειας, ειδικά για εφήβους.
Πώς μπορώ να κατεβάσω την εφαρμογή στο τηλέφωνό μου;
Είναι τόσο εύκολο! Για να αποκτήσετε δωρεάν την εφαρμογή DiabetesEmoticons, κατευθυνθείτε στο App Store (για iOS)και το PlayStore (για Android) και γράψτε στη μπάρα αναζήτησης Diabetes Emoticons. Κατεβάστε τη και ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε τα emojis σε όλα τα social media!
Πώς οραματίζεσαι τα άτομα με διαβήτη που χρησιμοποιούν αυτά τα emoticons;
Πολλοί γονείς και έφηβοι άρχισαν να τα χρησιμοποιούν αμέσως, αλλά αυτό που πραγματικά μας εξέπληξε είναι ο αριθμός των ενηλίκων που ενσωμάτωσαν το emojis στην καθημερινότητά τους. Άνοιξε ουσιαστικά μια δίοδος επικοινωνίας για τους ενήλικες. Μία γυναίκα δήλωσε ότι ήταν πολύ ανήσυχη για τον σύζυγό της γιατί φοβόταν να πει πολλά για τον διαβήτη του. Χρησιμοποιώντας αυτό, μπορούσε να τοy στείλει emoji και θεώρησε ότι ήταν μια ευγενέστερη προσέγγιση για την έναρξη μιας συνομιλίας.
Σίγουρα εμείς θα κατεβάσουμε την εφαρμογή και θα τα χρησιμοποιήσουμε άμεσα. Ελπίζουμε το ίδιο και εσείς!
 

Πηγή: asweetlife.org

Total
2
Shares
Σχετικά άρθρα
Εκφωνητής αγώνα μπάσκετ στις ΗΠΑ έκανε ρατσιστικά σχόλια για ομάδα γυναικείου μπάσκετ και είπε ότι έφταιγε... ο διαβήτης!
Περισσότερα

Εκφωνητής αγώνα μπάσκετ στις ΗΠΑ έκανε ρατσιστικά σχόλια για ομάδα γυναικείου μπάσκετ και είπε ότι έφταιγε… ο διαβήτης!

Ένας εκφωνητής αγώνα μπάσκετ στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ, προκάλεσε την οργή της κοινότητας των ανθρώπων με διαβήτη τύπου…