Ακόμα και στην Αμερική των ανασφάλιστων αποζημιώνεται το Libre!

μετρητης, libre, κάλυψη, γλυκουλι, διαβητης, τύπου 1, τύπου 2

Το σύστημα παρακολούθησης της γλυκόζης στο αίμα FreeStyle Libre της Abbott θα καλύπτεται πλέον από το σύστημα ασφάλισης Medicare στις ΗΠΑ για δικαιούχους με διαβήτη (κάθε τύπου) που βρίσκονται σε εντατικές θεραπευτικές αγωγές ινσουλίνης.
Το Libre, το οποίο εγκρίθηκε για χρήση από τον Αμερικανό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων τον Σεπτέμβριο του 2017, περιλαμβάνει έναν αισθητήρα που φοριέται στον άνω βραχίονα για 14 ημέρες και έναν μετρητή/σκάνερ που χρησιμοποιεί ο ασθενής για τη σάρωση του αισθητήρα για να αποκτήσει μια τιμή γλυκόζης. Ο αναγνώστης εμφανίζει επίσης τάσεις και τιμές γλυκόζης για τις τελευταίες 8 ώρες.
Σε αντίθεση με τους μετρητές συνεχούς καταγραφής (CGM) που υπάρχουν από τη Dexcom και τη Medtronic, το Libre δεν έχει ειδοποιήσεις για να προειδοποιεί τον ασθενή για χαμηλές ή υψηλές τιμές και δεν επιτρέπει την κοινή χρήση των δεδομένων της γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο, όπως κάνει ο Dexcom.
Η απόφαση για την κάλυψη βασίστηκε στην άδεια χρήσης του Libre από τον Αμερικανό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων για «μη συμπληρωματική» θεραπεία, πράγμα που σημαίνει ότι οι ασθενείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις τιμές γλυκόζης που αναφέρονται από τη συσκευή για να υπολογίσουν τις δόσεις ινσουλίνης χωρίς την ανάγκη επιβεβαίωσης της γλυκόζης του δακτύλου μέτρηση.
Αυτό ισχύει και για το CGM Dexcom G5, το οποίο καλύπτεται επίσης από το Medicare.
Όμως, σε αντίθεση με το G5, το Libre καλιμπράρεται από το εργοστάσιο, έτσι ώστε να μην απαιτείται κατά τη χρήση, ενώ από την άλλη οι 2 καταγραφείς της Dexcom και της Medtronic πρέπει να καλιμπραριστούν δύο φορές την ημέρα.
Η εταιρεία αναφέρει: «Το σύστημα FreeStyle Libre χρησιμοποιείται σήμερα από περισσότερους από 400.000 ανθρώπους, σε περισσότερες από 40 χώρες» και σημειώνει ότι «η μερική ή πλήρης αποζημίωση για το σύστημα έχει εξασφαλιστεί σε 21 χώρες, όπως η Γαλλία, η Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες».
 

Πηγή: medscape.com

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα

«Λαϊκό»: Θεραπεύουν τον διαβήτη με μεταμόσχευση κυττάρων

Το τέλος στις επιπλοκές του διαβήτη τύπου Ι και την καθημερινή χρήση ινσουλίνης αναμένεται να σημάνει για 20 Έλληνες, η λειτουργία της νέας μονάδας μεταμόσχευσης νησιδίων παγκρέατος στο νοσοκομείο «Λαϊκό».