Ξεκίνησε μέσω Διαδικτύου η έκδοση καρτών για ανέργους και ΑμΕΑ!

ΑΜΕΑ, έκδοση κάρτας αστικών μέσων, γλυκουλι, glykouli, glykouligr, diabetes, διαβήτης, ATH.ENA Card

Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι είναι δυνατή η έκδοση προσωποποιημένων καρτών ΑΤΗ.ΕΝΑ Card για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μέσω διαδικτύου και αποστολής στους δικαιούχους με ταχυδρομείο!
Πλέον όλα τα ΑμΕΑ (ανάμεσα τους και οι πάσχοντες από διαβήτη) μπορούν να προμηθεύονται την κάρτα αστικών μετακινήσεων τους ηλεκτρονικά, χωρίς να πηγαίνουν στα ΚΕΠ, με ένα απλό κλικ και την καταχώρηση των στοιχείων τους!
Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του ΟΑΣΑ:
Ο ΟΑΣΑ ανακοινώνει ότι, σε συνέχεια της επανεξέτασης του τρόπου έκδοσης των προσωποποιημένων καρτών ΑΤΗ.ΕΝΑ Card από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, είναι δυνατή η έκδοση προσωποποιημένων καρτών ΑΤΗ.ΕΝΑ Card, με καταχώρηση στοιχείων, μέσω διαδικτύου και αποστολής στους δικαιούχους με ταχυδρομείο.
Η δυνατότητα αυτή παρέχεται στις κατηγορίες επιβατών με ολόκληρο κόμιστρο, στις κατηγορίες μειωμένου κομίστρου (επιβάτες άνω των 65 και κάτω των 18 ετών) και στους επιβάτες – δικαιούχους δωρεάν μετακινήσεων (άνεργοι, ΑμΕΑ).
Η έκδοση της κάρτας γίνεται με καταχώρηση στοιχείων, μέσω της ιστοσελίδας www.athenacard.gr, η οποία παρέχει το σύνολο των σχετικών πληροφοριών.
Οι προσωποποιημένες κάρτες ATH.ENA Card έχουν ξεπεράσει τις 400.000, αποδεικνύοντας τη μεγάλη δυναμική του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και την αποδοχή του από το επιβατικό κοινό.
Υπενθυμίζεται πως ο αντίστοιχος μέσος όρος μηνιαίων Καρτών, με το παλαιό σύστημα, ανέρχονταν στις 250.000.
Οδηγίες για ανέργους και ΑμΕΑ
Οι ειδικές ομάδες, άνεργοι (εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ) και ΑμΕΑ, καλούνται να καταχωρήσουν τα στοιχεία τους στην ιστοσελίδα athenacard.gr, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες.
Ο ΟΑΣΑ, συλλέγοντας τα παραπάνω στοιχεία, προχωρά στην έκδοση προσωποποιημένων καρτών, οι οποίες αποστέλλονται στη διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος.
Η τελική ενεργοποίηση της Κάρτας, στην περίπτωση των ειδικών κατηγοριών, γίνεται κατόπιν σχετικής επιβεβαίωσης από την ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης).
Για την έκδοση προσωποποιημένων καρτών ATH.ENA Card, μέσω διαδικτύου, το link είναι το ακόλουθο:
https://athenacard.gr/save_request.dev

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα

Από την τσέπη τους θα πληρώνουν οι διαβητικοί τα ανάλωσιμα από τον Μάρτιο

Από την τσέπη τους θα καλούνται να πληρώνουν τα αναλώσιμα υλικά οι διαβητικοί, αφού σε εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ καθορίζονται νέοι κανόνες για τον «τρόπο απόδοσης της δαπάνης αγοράς αναλώσιμου διαβητολογικού υλικού».