Ο Σύλλογος της Πρέβεζας, δίνει πρώτος το καλύτερο παράδειγμα!

διαβήτης, κοιλιοκάκη, διεκδικήσεις, δικαιώματα

Καθόμασταν όλοι στους υπολογιστές μας, Τετάρτη πρωί είχαμε μαζευτεί και πάλι για δουλειά στο γραφείο, άχνιζε το άρωμα του φρέσκοφτιαγμένου καφέ, ενώ ακούγονταν μόνο η σιωπή των πλήκτρων που πάταγε ο καθένας μας. Απο πίσω έπαιζε ο Blue Space 80’s τραγούδια χαρούμενα όμως η ατμόσφαιρα είχε μια απογοήτευση.
Πονούσε πολύ η συνειδητοποίηση ότι ανθρώποι λιγότεροι και από μια χούφτα και μικρότεροι ψυχικά και από τον ρόλο του Αρτέμη Μάτσα, είχαν κατορθώσει πριν λίγες μέρες να διαλύσουν την αυθόρμητη αντίδραση της κοινότητας μας και να την αφήσουν εκτεθειμένη στα βέλη του κάθε γλυκαγόνου.
Μας είχε πέσει πολύ βαριά η ύπουλη «δημαγωγία» της κοινότητας μας, το ξεπούλημα των δικαιωμάτων μας μπροστά στον θρόνο των μικροσυμφερόντων κάποιων αλλά και η αναγνώριση ότι μέχρι και εκφοβισμοί θα πέσουν αν κάποιος τολμήσει να σταθεί εμπόδιο στην πολυπόθητη καριέρα που έχουν ονειρευτεί.
Τα είχαμε συζητήσει πολύ όλα αυτά στο γραφείο αλλά και σε αμέτρητα προσωπικά μηνύματα που είχαμε ανταλλάξει με ανθρώπους που δεν σκοπεύουν να ανεχτούν καμία ήττα της κοινότητας μας για να πανηγυρίσουν κάποιοι την νίκη της προσωπικής τους φιλοδοξίας.
Τα πρώτα ηχηρά γέλια ακούστηκαν από το γραφείο του βενιαμίν της ομάδας που φώναξε «γιουπιιι» και όρμησε να ανοίξει δυνατά το ραδιόφωνο το οποίο τύγχανε να παίζει το γνωστό κομμάτι «Big in Japan», αλλά ο μικρός τραγουδούσε Big in Πρέβεζα και άρχισε να μας διαβάζει δυνατά την ανακοίνωση.
Ο Σύλλογος Ατόμων με Νεανικό Διαβήτη και Κοιλιοκάκη Πρέβεζας «Mellitus Celiac» εξέδωσε μια δυναμική ανακοινώση με τις θέσεις του που αυτές ακριβώς οι θέσεις εκπροσωπούν επιτέλους είς βάθος τους περισσότερους από εμάς!
Εμείς από το Glykouli.gr προσυπογράφουμε την ανακοίνωση και σας παρακινούμε να το κάνετε και εσείς και όλοι οι Σύλλογοι ενώμενα!
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Αγαπητά μέλη και φίλοι του συλλόγου μας, σας κοινοποιούμε τις προτάσεις του Δ.Σ. και τις διεκδικήσεις μας για το νέο έτος (και όχι μόνο).
Στεκόμαστε απέναντι σε όποιες μειώσεις ή παραλείψεις γίνονται για τα άτομα που νοσούν με Σακχαρώδη Διαβήτη και Κοιλιοκάκη και ζητούμε από την Ελληνική Ομοσπονδία Διαβήτη και σε συνέχεια από τους κρατικούς φορείς, την περαιτέρω διεκδίκηση και υλοποίηση των καίριων θεμάτων και ζητημάτων που απασχολούν τους ασθενείς/μέλη του συλλόγου μας:
ΠΡΕΒΕΖΑ 23/ 1/ 2018
Αρ. πρωτ. 2/2018

ΠΡΟΣ: ΕΛΟΔΙ
Αξιότιμοι κύριοι/κυρίες,
Καταρχάς, σας ευχόμαστε Καλή και Δημιουργική Χρονιά για το νέο έτος 2018.
Θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστές τις θέσεις μας και τις διεκδικήσεις μας σχετικά με θέματα που απασχολούν τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη και κοιλιοκάκη του συλλόγου μας.
Όσον αφορά το σακχαρώδη διαβήτη:

  • Αύξηση των διαθέσιμων ποσών του προϋπολογισμού του ΕΟΠΠΥ για τα αναλώσιμα διαβήτη
  • Κάλυψη και διάθεση ποικίλλων προϊόντων/αναλωσίμων για τον σακχαρώδη διαβήτη
  • Ένταξη στην λίστα αποζημίωσης προιόντων όπως το Free Style Libre και o Guardian Medtronic
  • Θέσπιση της εξέτασης με γλυκαγόνο στην διαδικασία του ΚΕΠΑ μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και όχι στον γενικό πληθυσμό των νοσούντων/διαγεγνωσμένων με διαβήτη τύπου 1
  • Δημιουργία διαβητολογικών ιατρείων σε κάθε νοσοκομειακή μονάδα της περιφέρειας και των τουριστικών/παραθαλάσσιων περιοχών (ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες)
  • Δημιουργία εξειδικευμένων διαβητολογικών κέντρων ανά περιφέρεια για τους νοσούντες με διαβήτη τύπου 1 και ιατρεία αντλίας ινσουλίνης
  • Θέσπιση και κάλυψη νοσηλευτών σε κάθε σχολική μονάδα με παιδί με διαβήτη
  • Εισαγωγή των ασθενών με ΣΔ 1 στις νέες θεραπείες και στις νέες τεχνολογίες χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες
  •  Άμεση εξόφληση τιμολογίων αναλωσίμων στους παρόχους και στα συμβεβλημένα φαρμακεία, για τη σωστή προμήθεια αναλωσίμων

Όσον αφορά την κοιλιοκάκη:

  • Ένταξη στην λίστα αποζημίωσης τροφίμων και ελληνικών προϊόντων – διεύρυνση brands/τροφίμων ειδικής διατροφής (gluten free)
  • Άμεση εξόφληση τιμολογίων ειδικής διατροφής στα συμβεβλημένα φαρμακεία
  • Παγίωση διαδικασίας εξόφλησης τιμολογίων ειδικής διατροφής
  • Δυνατότητα υποχρεωτικής παροχής μικρογευμάτων (gluten free) στα κυλικεία των σχολικών μονάδων με νοσούντες μαθητές

Με εκτίμηση, 
Τα μέλη Δ.Σ. του Συλλόγου»

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα