«Νεκρασόφ» του Jean Paul Sartre στο «Από Μηχανής Θέατρο». Παρουσιάζεται από το μοναδικό επαγγελματικό θέατρο στην Ελλάδα (ΘΕ.ΑΜ.Α.) που αποτελείται από ανάπηρους ηθοποιούς στην κύρια σύνθεσή του!

νεκρασοφ απο την ομαδα θεαμα, αποτελειται απο αναπηρους ηθοποιους στην κυρια συνθεση του

Το μοναδικό επαγγελματικό θέατρο στην Ελλάδα που αποτελείται από ανάπηρους ηθοποιούς στην κύρια σύνθεσή του, ΘΕ.ΑΜ.Α., ανεβάζει το «Νεκρασόφ» του Jean-Paul Sartre σε πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα.
Mε προσβάσιμο περιεχόμενο για όλους και όλες (Υπέρτιτλοι, ακουστική περιγραφή, διερμηνεία ελληνικής νοηματικής γλώσσας, πργράμματα σε μεγαλογράμματη σειρά και σε γραφή Braille)
Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ

Το έργο αποτελεί μια φαρσο-σάτιρα, όπως ο ίδιος ο Sartre αναφέρει σε συνέντευξή του, που αναπαράγει τη δομή της κοινωνίας. Με το έργο αυτό απομυθοποιείται το άσπιλο πρόσωπο μιας συγκεκριμένης μερίδας του Τύπου, των ισχυρών ανθρώπων-εκπροσώπων της κάθε κοινωνίας. Με το «Νεκρασόφ» ο Sartre είχε την πρόθεση να προσεγγίσει την κωμωδία στην παράδοση του θεατρικού είδους από τον Αριστοφάνη. Έτσι αντλεί έμπνευση από πρόσωπα της κοινωνικοπολιτικής πραγματικότητας της εποχής του για να συνθέσει μία πολιτική σάτιρα με γόνιμο σκηνικό χιούμορ και διαχρονική επικαιρότητα. Τα δυσδιάκριτα όρια ανάμεσα στην αλήθεια που συχνά αναγκάζεται να κρύβεται και στο ψέμα που μπορεί ακόμα και να καθορίσει μία φαινομενική πραγματικότητα με την εναλλαγή ταυτοτήτων και ρόλων, διαμορφώνουν το σκηνικό για μία θεατρική παρτίδα με πολλούς και απρόβλεπτους παίκτες…

Από 24 Ιανουαρίου ως 5 Απριλίου στην Κάτω Σκηνή του «Από Μηχανής Θέατρο» στον Κεραμεικό (Ακαδήμου 13), κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 18:00. Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε στο 2105232097 και στο Viva.gr, από 6 ευρώ

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα