Συμβουλές για καλύτερο σεξ με τον διαβήτη!

συμβουλες για σεξ

Τον διαβήτη δεν χρειάζεται να τον αισθάνεστε σαν ένα τρίτο – και ανεπιθύμητο – άτομο στο κρεβάτι. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε πράγματα όπως οι υπογλυκαιμίες, η ξηρότητα του κόλπου ή προβλήματα στύσης, βλέποντας τα ως εμπόδια που μπορείτε να ξεπεράσετε, αντί για οδοφράγματα που σταματούν το σεξ.
Ο προγραμματισμός και η προετοιμασία μπορεί να διευκολύνει αρκετές από αυτές τις προκλήσεις. Μπορεί στο μυαλό σας να έχετε συνδυάσει τη προτετοιμασία και τον προγραμματισμό με το βάψιμο του σπιτιού ή το μαγείρεμα και όχι με το σεξ, αλλά προσφέρει μεγαλύτερη οικειότητα σε εσάς και το ταίρι σας ακόμα και η διαδικασία της ποθητής στιγμής. Επιπλέον να θυμάστε ότι η σωστή φροντίδα του διαβήτη σας, είναι ο νο.1 τρόπος για την πρόληψη ή τον περιορισμό των σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων που σχετίζονται με αυτόν.
Αυτές οι συμβουλές μπορούν επίσης να κάνουν το σεξ, καλύτερο.

10 στρατηγικές για καλύτερο σεξ

  • Δείτε το σεξ σαν σωματική άσκηση. Αυτό βοηθά στην πρόληψη των ανεπιθύμητων υπογλυκαιμιών. “Οι υπογλυκαιμίες κατά τη διάρκεια του σεξ είναι πραγματικά αντιαισθητικές και σε ρίχνουν ψυχολογικά“, λέει η Kerri Morrone Sparling, συγγραφέας βιβλίου σχετικά με την ισορροπία του διαβήτη. “Το σώμα σου απλά σβήνει κατά την υπογλυκαιμία, οπότε χαλάει τη ρομαντική στιγμή“. Αν χρησιμοποιείτε ινσουλίνη, να ελέγχετε το σάκχαρο σας πριν τη σεξουαλική πράξη και αν είναι χαμηλό, να απολαμβάνετε ένα μικρό σνακ. Για παραπάνω διασκέδαση, μπορείτε να ενσωματώσετε τα σνακ σε ερωτικά παιχνίδια . Δοκιμάστε τις φράουλες, λίγο παγωτό ή σοκολάτα.
  • Απλά ζήστε το αν έρθει η στιγμή, δίχως δισταγμούς. Ο σχεδιασμός μπορεί να βοηθήσει, αλλά μην αγχωθείτε αν απλά έρθει σ οποιαδήποτε στιγμή. “Δεν υπάρχει λόγος να χάσετε την ευκαιρία, αν έρθει και δεν έχετε ακολουθήσει τη ρούτινα“, λέει ο Scott K. Johnson, συνήγορος για τον διαβήτη που έχει επίσης ένα blog για τη διαβητική ζωή του. Φερθείτε όπως αν τύχαινε κάτι απρόοπτο και έπρεπε να “τρέξετε”.
  • Χρησιμοποιήστε λιπαντικό.  Αν είστε γυναίκα με ξηρότητα στον κόλπο, ένα λιπαντικό μπορεί να κάνει το σεξ καλύτερο. Ρωτήστε το γιατρό σας για να χρησιμοποιείτε ένα συχνά, όχι μόνο κατά τη διάρκεια του σεξ. “Δείτε το σαν μια κρέμα χεριών“, λέει η Janis Roszler, μια εκπαιδεύτρια για τον διαβήτη. Οι λιπαντικές κρέμες κάνουν το σεξ πιο ¨διεισδυτικό” προσφέροντας μεγαλύτερη απόλαυση, ειδικά στην γυναίκα.
  • Προετοιμάστε ένα μικρό σετ ειδικό για την περίσταση.  Κρατήστε κοντά σας ότι μπορεί να χρειαστείτε για μια καλύτερη εμπειρία, χωρίς να χρειαστεί τρέξιμο αν έρθει η υπογλυκαιμία. Συμπεριλάβετε ένα χυμό ή ταμπλέτες γλυκόζης και να έχετε πάντα τον μετρητή σας. “Αυτά είναι πράγματα που έχουμε ήδη πάνω μας“, λέει ο Johnson, “και θα με ενοχλούσε αν έπρεπε να σταματήσω το σεξ επειδή δεν είχα κάτι κοντά μου“. “Αν είστε γένος θηλυκού, ίσως να έχετε ένα λιπαντικό στο σετ σας. Νιώστε άνετα να βάλετε κάποιο λάδι για μασάζ και άλλες προμήθειες για να τονώσετε τη διάθεση. Μπορείτε να βρείτε και μικρές συσκευασίες για να τα κουβαλάτε και μαζί σας“.
  • Εξετάστε την επιλογή ενός συνεχούς καταγραφέα (CGM). Αμφότεροι οι Sparling και Johnson αναφέρουν ότι είναι όφελος στο σεξ. “Φορώντας ένα CGM μπορώ ανά πάσα στιγμή να ξέρω που βρίσκεται το σάκχαρο μου και τι τάση έχει. Βοηθά πολύ στον σχεδιασμό και ιδιαίτερα αν τύχει κάτι ξαφνικό. Βέβαια το να μην έχετε έναν καταγραφέα και να κάνετε μέτρηση με το δάχτυλο δεν σημαίνει ότι χάθηκε ο κόσμος, Είναι μια υπόθεση 30 δευτερολέπτων. Μπορεί να είναι πολύ διακριτικό, αλλά προσοχή επειδή εμπλέκεται αίμα και άρα αμυχή, καλά είναι να περιμένετε λίγο να κλείσει η πληγή και να αποφύγετε αυτό το χέρι να ακουμπήσει αμέσως μετά τις “καυτές” περιοχές.
  • Περιορίστε το αλκοόλ. Λίγο αλκοόλ μπορεί να τονώσει την επιθυμία, αλλά το να πίνετε φέρνει επίσης μεγάλες υπογλυκαιμίες, αν είστε νηστικοί. Καλύτερο είναι να φάτε ένα μικρό σνακ ώστε να μην υπάρξουν επιπτώσεις στο σάκχαρο.
  • Ζητείστε βοήθεια για συναισθηματικά ζητήματα. Κατάθλιψη, άγχος, κακή αυτοεκτίμηση και άλλες συναισθηματικές ανησυχίες μπορούν να βλάψουν τη σεξουαλική σας ζωή. Συνεδρία για ζευγάρια είτε ατομική, μπορεί να σας κάνει να ανοιχτείτε για τα προβλήματα σας και να βρείτε κάποια λύση. Ο γιατρός μπορεί να προτείνει θεραπεία για τα περισσότερα σεξουαλικά θέματα.
  • Χαλαρώστε. Το πως αισθάνεστε για τον διαβήτη σας, μπορεί να είναι η βάση του σεξ. Με τον διαβήτη, πρέπει να περιμένετε το απρόσμενο, και βοηθά να έχετε αίσθηση του χιούμορ αν κάτι πάει λάθος. Ο παρτενέρ σας, ειδικά αν είναι κάποιος νέος στη ζωή σας, το πιθανότερο είναι να πάρει κάποιες ενδείξεις από τις αντιδράσεις σας. “Αν έχετε αυτοπεποίθηση, αισθάνεστε άνετα και χαλαροί, μπορείτε να δώσετε το μήνυμα ότι αυτό είναι κάτι που μπορούμε να είμαστε χαλαροί“, λέει η Roszler.

Πάντως για τους άντρες καλό είναι να μην ξεχνάνε ότι η διείσδυση δεν είναι ο μόνος τρόπος για να ικανοποιήσουν μια γυναίκα, είναι σημαντικό να ικανοποιείς τον παρτενέρ σου και αυτό μπορείς να το κάνεις με πολλούς τρόπους, ακόμα και αν ο “κάτω φίλος σου” κοιμάται. Είναι από μόνο του αγχωτικό το γεγονός ότι κοινωνικά μετράει μόνο το μέγεθος και η “κορύφωση” του, αν μπορούσατε να κρυφακούσετε κουβέντες γυναικών θα συνειδητοποιούσατε ότι όλα είναι στο μυαλό και τη διείσδυση που ποθεί μια γυναίκα, την ευχαριστιέται όταν την κάνεις να την ποθήσει και εκεί είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα και τότε μπορεί να δεχτεί πολλές εναλλακτικές προτάσεις διείσδυσης.
Είναι σημαντικό να αφήνεις καμιά φορά τον παρτνενέρ σου να σε οδηγεί, μην παίρνεις όλη την ευθύνη πάνω σου και να γνωρίζετε ότι σε πολλές γυναίκες τους αρέσει να έχουν το πάνω χέρι, απολαύστε τις εντολές της και θα χαρείτε και οι δύο!

Με αντλία ή όχι κατά τη διάρκεια του σεξ;

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι αντλίες ινσουλίνης δεν εμποδίζουν το καλό σεξ. Άλλοι θεωρούν ότι η τοποθέτηση των σωληνώσεων τους καθιστά λιγότερο ελκυστικούς ή ότι σκοτώνει τη διάθεση.
Η Sparling αφαιρεί την αντλία της πριν το σεξ, όπως κάνει όταν εξασκείται. (Οι αντλίες μπορούν να αφαιρεθούν με ασφάλεια για 45 λεπτά έως μία ώρα. Ωστόσο, πολλοί ειδικοί προτείνουν τη χρήση σύντομης / ταχείας δράσης ινσουλίνης για να καλύψουν την περίοδο που είναι αποσυνδεδεμένη η αντλία.) Μετά το σεξ ελέγχει ξανά το σάκχαρό της και παίρνει ινσουλίνη εάν είναι υψηλό ή τρώει σνακ εάν είναι χαμηλό. Εάν ανησυχείτε για την περίπτωση που αποκοιμηθείτε ή να ξεχάσετε να κάνετε την επανασύνδεση, μπορείτε να ρυθμίσετε τον συναγερμό στην αντλία ή στο κινητό σας τηλέφωνο.
Εάν δεν θέλετε να αποσυνδέσετε την αντλία σας, η χρήση μακρών σωληνώσεων μπορεί να σας δώσει περισσότερη ελευθερία μετακίνησης. Επιπλέον, βοηθά τον παρτενέρ σας να γνωρίζει πού είναι συνδεδεμένο, ώστε το άτομο να μην το αρπάξει τυχαία. Αν όμως αποκολληθεί και αρχίσει να αιμορραγεί, δεν είναι πρόβλημα, λέει ο Roszler. “Απλά πιέστε την περιοχή μέχρι να σταματήσει η αιμορραγία.”
Με έναν παρτενέρ που σας ξέρει, ένα πρόβλημα όπως αυτό, ή αποσύνδεση μιας αντλίας κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, μπορεί να μην είναι άβολη. Αλλά τι γίνεται αν είστε με έναν νέο παρτενέρ που δεν έχετε πει για τον διαβήτη σας; Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για την Sparling ή τον Johnson, οι οποίοι είναι και οι δύο παντρεμένοι. Αλλά ο Johnson λέει ότι θα μπορούσε να δει ότι μερικοί άνθρωποι μπορεί να προτιμούν τα στυλό ινσουλίνης αντί για μια αντλία.
Με μια ένεση, δεν χρειάζεται να αναφέρεις τον διαβήτη, εκτός αν το θες εσύ“, λέει ο Johnson. “Η αντλία ίσως να περιπλέκει τα πράγματα
Η Sparling πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχει μια “πλήρης αποκάλυψη” για λόγους ασφάλειας, αν όχι κάτι άλλο. Και πιστεύει ότι ο παρτενέρ στο σεξ πρέπει να αποδεχθεί ότι φοράς μια αντλία, από τη στιγμή που εσύ το έχεις ήδη. Αν όχι, λέει, ίσως να πρέπει να ξανασκεφτείτε αν είναι η σωστή επιλογή για παρτενέρ.

Καλή διαβητική υγεία = Καλό σεξ

Η φροντίδα του διαβήτη σας είναι η καλύτερη σεξουαλική στρατηγική. Ο καλός έλεγχος του σακχάρου μπορεί να αποτρέψει ή να διευκολύνει τα σεξουαλικά προβλήματα, ώστε να μπορείτε να “κάνετε ό, τι θέλετε να κάνετε στο σεξ”, λέει η Σπάρλινγκ. “Και ποια καλύτερη ώθηση για τον έλεγχο του διαβήτη, ειδικά αν είσαι νέος, από το να έχεις μια καλή, υγιή σεξουαλική ζωή;
 

Πηγή: webmd.com

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Ο διαβήτης της μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας σε νεαρούς ενήλικες
Περισσότερα

Ο διαβήτης της μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας σε νεαρούς ενήλικες

Ο διαβήτης της μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας σε νεαρούς ενήλικες, σύμφωνα…