Θέλετε να είστε ευτυχισμένοι; Πρέπει να εγκαταλείψετε αυτά τα 8 πράγματα!

πράγματα, διώξτε, αφήστε, σταματηστε

Πολλοί πιστεύουν ότι αν προσθέσουν μερικά πράγματα στη ζωή τους, θα είναι πιο ευτυχισμένοι. Η αλήθεια είναι, ότι πρέπει να αφαιρέσεις κάποια. Σας παραθέτουμε 8 πράγματα που πρέπει να αφήσετε αν θέλετε να είστε πραγματικά χαρούμενοι:

1. Αφήστε την συζήτηση με τον εαυτό σας που σας “ρίχνει” ψυχολογικά

Το όριο των δυνατοτήτων σας, εξαρτάται αποκλειστικά από τις δικές σας πεποιθήσεις και τη δική σας εμπιστοσύνη σε αυτό που εσείς νομίζετε ότι είναι εφικτό. Αρχίζετε να ανοίγετε τα φτερά σας όταν απομακρύνεστε από πεποιθήσεις που εσείς περιορίζετε και αφήνετε το μυαλό σας και τις φιλοδοξίες σας να φτάσουν σε μεγαλύτερα “ύψη”. Μιλήστε θετικά στον εαυτό σας, κάθε μέρα. Είστε φοβεροί, απίστευτοι. Μια δύναμη που πρέπει να υπολογίζεται. Και μιας κα ιτο κάνετε αυτό, παρατήστε την υποεκτίμηση του εαυτού σας. Είναι μια μέθοδος αρνητικής επιδίωξης της προσοχής, δεν είναι ποτέ αστείο, και ποτέ δεν πρόκειται να οδηγήσει στην ευτυχία.

2. Διώξτε το παρελθόν

Όταν η πόρτα της ευτυχίας κλείνει, μια άλλη ανοίγει… αλλά ξοδεύουμε τόσο χρόνο κοιτώντας την κλειστή πόρτα που συνήθως δεν μπορούμε να δούμε αυτά που είναι ακριβώς μπροστά μας. Πρέπει να βάλετε τον εαυτό σας μπροστά από πολλές πόρτες, καθημερινά, για να έχετε και άλλες επιλογές. Με το να δείχνετε οίκτο στον εαυτό σας, δεν θα ανοίξει ποτέ κάποια πόρτα…

3. Μην αντιστέκεστε στην αλλαγή

Ένα από τα κλειδιά για την επιτυχία είναι η συνεχής προσωπική αλλαγή. Η προσωπική αλλαγή είναι μια αντανάκλαση της εσωτερικής μας ανάπτυξης και ενδυνάμωσης. Τόσοι πολλοί άνθρωποι φοβούνται την αλλαγή και παραμένουν στάσιμοι. Αυτός είναι ο πιο γρήγορος δρόμος προς τη δυστυχία.

4. Αφήστε τις δικαιολογίες

Το μόνο πράγμα ανάμεσα σε εσάς και τους στόχους σας είναι η ιστορία που λέτε συνεχώς στον εαυτό σας, που αφορά το γιατί δεν μπορείτε να το πετύχετε. Οι δικαιολογίες είναι εξορθολογισμοί που κάνουμε στους εαυτούς μας για τους ανθρώπους, τα γεγονότα και τις περιστάσεις. Είναι εφευρεμένοι λόγοι που δημιουργούμε για να υπερασπιστούμε τη συμπεριφορά μας, να παραμελούμε τη πραγματοποίηση συγκεκριμένης δράσης ή απλώς ως μέσο άρνησης της ευθύνης. Ζώντας μια ζωή από δικαιολογίες σίγουρα θα σας εμποδίσει να φτάσετε στην αληθινή σας δυναμική και ευτυχία. Αναλάβετε την ευθύνη και την υπευθυνότητα.

5. Μην παραπονιέστε

Ως στρατηγική, τα παράπονα δεν λειτουργούν. Ο χρόνος και η ενέργεια όλων μας δεν είναι αστείρευτα. Κάθε φορά που ξοδεύουμε χρόνο παραπονιώντας είναι απίθανο να μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας. Και δεν θα μας κάνει καθόλου ευτυχισμένους. Στην πραγματικότητα, όσο περισσότερο εσείς εστιάζετε στο τι πάει λάθος, τόσο περισσότερο θα εμφανίζεται στο δρόμο σας. Η αρνητικότητα ελκύει ακόμα περισσότερη αρνητικότητα.

6. Ξεπεράστε τους φόβους σας

Αντιμετωπίζοντας τους φόβους σας, τους απαλλάσσει από τη δύναμή τους. Έχετε το θάρρος να πάρετε ρίσκα. Να τολμήσετε αυτά που δεν είναι εγγυημένα. Βγείτε έξω από το καβούκι σας, ακόμα και αν σημάινει να είστε άβολα. Ο δρόμος που είναι λιγότερο ταξιδεμένος, είναι φραγμένος με εμπόδια, λακκούβες και ανεξερεύνητα πεδία. Έχετε το θάρρος να αποδεχθείτε ότι δεν είστε τέλειοι. Και αυτό είναι εντάξει!

7. Μη ζείτε τη ζωή σας στις προσδοκίες των άλλων ανθρώπων και σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας

Μην αφήνετε άλλους να προσδιορίζουν την αξία σας. Το μεγαλείο σας αποκαλύπτεται, όχι από τα φώτα που λάμπουν επάνω σας, αλλά από τα φώτα που λάμπουν μέσα σας. Συνήθως συγκρίνουμε τον χειρότερο εαυτό μας, με το καλύτερο που νομίζουμε για τους άλλους. Τα χαρίσματα, τα ταλέντα, οι επιτυχίες, οι συνεισφορές και η αξία σας είναι εντελώς μοναδικά για εσάς και το σκοπό σας σε αυτόν τον κόσμο. Η μόνη ζωή που μπορείτε να ελέγξετε σε αυτόν τον κόσμο είναι η δική σας. Μην σπαταλάτε άλλη δεύτερη σκέψη για κάποιου άλλου.

8. Σταματήστε να κατηγορείτε άλλους

Ναι, υπάρχουν στιγμές που δεν κάτι πάει λάθος και δεν φταίμες εμείς. Το να κατηγορούμε όμως άλλους, μας κρατάει κολλημένους και είναι απίστευτα σκληρό για τη δική μας αυτοεκτίμηση. Αν κάτι δεν λειτουργεί, είναι εύκολο να γίνεις δημιουργικός και να βρεις κάποιον λόγο για τον οποίο είναι λάθος κάποιου άλλου. Αναγνωρίστε τα λάθη σας. Συμβαίνουν και στους καλύτερους από εμάς.
 

Πηγή: diabetesdaily.com 

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Επιστροφή στην κορυφή, Back to the top, διαγωνισμός, γλυκουλι, glykouli, glykoulides, movie, cinedoc, ταινια, ΑΜΕΑ
Περισσότερα

Διαγωνισμός – To CineDoc ξεκινάει δυναμικά για 10η χρονιά με την ταινία «Επιστροφή στην Κορυφή», του Στρατή Χατζηελενούδα

– Ο διαγωνισμός είναι στο τέλος του κειμένου – Αυτό τον Σεπτέμβριο το CineDoc επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνας…
brexit
Περισσότερα

Η Τερέζα Μέι εκτός των μεγάλων μπελάδων της με το Brexit, δηλώνει την μεγάλη ανησυχία της για πιθανή έλλειψη ινσουλίνης για τους Άγγλους με διαβήτη!

Εκατομμύρια διαβητικοί στη Μεγάλη Βρετανία κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ινσουλίνη, στην περίπτωση που η χώρα βγει από την…