Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και τυρί

κολοκυθάκια, γλυκουλι, διαβητης, συνταγη

Αν σας αρέσουν τα κολοκυθάκια, αυτή τη συνταγή θα την λατρέψετε! Λίγες θερμίδες, χαμηλοί υδατάνθρακες, γεύση στο φουλ και ένα υπέροχο πιάτο για να το απολαύσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας. Για ορεκτικό ή κυρίως.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Κομμάτια: 9 (3 ανά μερίδα)

Διατροφικές πληροφορίες

Ανά μερίδα: 250 θερμίδες, 11g συνολικά υδατάνθρακες, 6g καθαροί υδατάνθρακες, 14g λιπαρά, 18g πρωτεΐνη (Σημείωση: οι αριθμοί βασίζονται στη μάρκα της σάλτσας που χρησιμοποιήθηκε και μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς με άλλες μάρκες.)

Υλικά

  • 3 μεσαία κολοκυθάκια για γεμιστά
  • 225 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1/4 φλιτζ. ξερό κρεμμύδι
  • 1/4 φλιτζ. κίτρινη πιπεριά
  • 3 κ.σ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • 1/4 φλιτζ. τυρί cheddar τριμμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι σοτάρουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο τον κιμά σε υψηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα κατά διαστήματα. Κόβουμε σε κυβάκια το κρεμμύδι και την πιπεριά. Τα προσθέτουμε στον κιμά, ρίχνουμε λίγο νερό, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις απορροφήσει τα υγρά και ψηθεί ο κιμάς, στραγγίζουμε το ελαιόλαδο και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια. Τα πλένουμε. Στη συνέχεια κόβουμε κάθε κολοκυθάκι σε 3 ίσα κομμάτια.
Βγάζουμε με κουτάλι την ψίχα από τα κολοκυθάκια για να φτιάξουμε φλιτζάνια. Αφήνουμε έναν πόντο στο κάτω μέρος του καθενός για να κρατήσει τη γέμιση. Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια σε ταψί το οποίο έχουμε λαδώσει ελαφρώς. Τα γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά, προσθέτουμε λίγη σάλτσα στο καθένα και ισομοιράζουμε το τυρί. Ψήνουμε για 20 λεπτά στον φούρνο έως ότου τα κολοκυθάκια να μαλακώσουν και το τυρί να λιώσει.
Tip: Για έξτρα γεύση προσθέστε λίγο σκόρδο.

Σερβίρουμε και καλή όρεξη!!

 

Πηγή: butterisnotacarb.com

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα