Ανακοίνωση της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ σχετικά με τις κάρτες ελεύθερης μετακίνησης των ΑΜΕΑ Ανακοίνωση της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ σχετικά με τις κάρτες ελεύθερης μετακίνησης των ΑΜΕΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κάρτες ελεύθερης μετακίνησης ΑΜΕΑ Έπειτα από το άνοιγμα της πλατφόρμας από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) που αφορά τις κάρτες ελεύθερης μετακίνησης... Ανακοίνωση της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ σχετικά με τις κάρτες ελεύθερης μετακίνησης των ΑΜΕΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κάρτες ελεύθερης μετακίνησης ΑΜΕΑ

Έπειτα από το άνοιγμα της πλατφόρμας από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) που αφορά τις κάρτες ελεύθερης μετακίνησης ΑΜΕΑ για την περιοχή της Αττικής, και την επικοινωνία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) με το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Εργασίας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τα κάτωθι:

  1. Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ενημερώθηκε από το υπουργείο ότι όλοι όσοι δικαιούνται κάρτες ελεύθερης μετακίνησης ΑΜΕΑ, πρέπει να μπουν στην εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ (https://www.idika.gr/athenacard/) ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται (επισυνάπτονται στο τέλος της ανακοίνωσης). Είναι μία διαδικασία η οποία θα ζητηθεί να γίνει, προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι κάρτες ελεύθερης μετακίνησης.
  2. Η ενεργοποίηση, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, πιθανόν δεν θα πραγματοποιείται, καθώς πρέπει να βρεθεί τρόπος πιστοποίησης των δικαιολογητικών του δικαιούχου που θα του δίνουν το δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης μέσω της εγγραφής στην ανωτέρω εφαρμογή.
  3. Σε κάθε περίπτωση, όπως μας διαβεβαίωσαν οι αρμόδιοι από το υπουργείο Εργασίας, ακόμη και αν κλείσουν οι μπάρες για το κοινό θα γίνει προσπάθεια να υπάρχει μία πύλη ανοιχτή για όσους δικαιούνται ελεύθερη μετακίνηση, μέχρι την ενεργοποίηση των ηλεκτρονικών καρτών.
  4. Σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση με μειωμένο κόμιστρο κατά 50% με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, το υπουργείο έχει ήδη προχωρήσει σε ανακοίνωση προς τα ΚΤΕΛ της χώρας και η χάρτινη κάρτα μετακίνησης (πάσο) θα γίνεται δεκτή. Έχετε υπόψη σας ότι θα πρέπει να φυλάξετε τη χάρτινη κάρτα μετακίνησης μέχρι να δοθεί η δυνατότητα ανανέωσής της.

Επειδή οι πληροφορίες που έχουμε λάβει από το Υπουργείο Εργασίας δεν είναι ξεκάθαρες, θα παρακολουθούμε στενά το θέμα, έως ότου πάρουμε οριστικές απαντήσεις και θα σας ενημερώσουμε εκ νέου.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.

O Πρόεδρος – Χρήστος ∆αραµήλας

Ο Γενικός Γραμματέας – Γεώργιος Τσούτσας

Shares

Σχετικά άρθρα

Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares