Ενεργοποιήθηκαν οι φορτίσεις των ATH.ENA Card για τους άνεργους και τα ΑμεΑ. Δείτε πως την φορτίζουμε και κάθε πόσο χρειάζεται ανανέωση!

ΑΜΕΑ, έκδοση κάρτας αστικών μέσων, γλυκουλι, glykouli, glykouligr, diabetes, διαβήτης, ATH.ENA Card

Περισσότεροι από 95.000 δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (άνεργοι και άνθρωποι με ειδικές ανάγκες) μπορούν πλέον να φορτίσουν την προσωποποιημένη κάρτα τους ATH.ENA Card με δωρεάν μετακινήσεις στα 300 αυτόματα μηχανήματα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Μ. Τρίτης από τον ΟΑΣΑ. Οι άνεργοι και οι ΑμεΑ καλούνται να το ανανεώνουν σε μηνιαία βάση.
Ειδικότερα, ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι άνεργοι και ΑμεΑ, εφόσον έχουν παραλάβει την προσωποποιημένη κάρτα τους ATH.ENA Card και έχουν πιστοποιήσει το δικαίωμά τους μέσω της εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr/athenacard/), μπορούν να φορτίζουν την κάρτα τους με δωρεάν κόμιστρο στα 300 αυτόματα μηχανήματα, που βρίσκονται σε όλους τους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού, σε στάσεις του τραμ και σε επιλεγμένα σημεία του δικτύου των λεωφορείων και τρόλεϊ (τα σημεία παρατίθενται αναλυτικά στην ιστοσελίδα www.athenacard.gr).
Το δωρεάν κόμιστρο ενεργοποιείται μόνο στα αυτόματα μηχανήματα και όχι στα εκδοτήρια, ενώ οι άνεργοι και οι ΑμεΑ καλούνται να το ανανεώνουν σε μηνιαία βάση.
Πάντως, έως και σήμερα, ο ΟΑΣΑ έχει διεκπεραιώσει περισσότερες από 95.000 αιτήσεις ανέργων και ΑμεΑ, οι οποίοι μπορούν, πλέον, να φορτίζουν την κάρτα τους με δωρεάν μετακινήσεις.

Πώς γίνεται η ενεργοποίηση δωρεάν κομίστρου καρτών ανέργων και ΑμεΑ στα αυτόματα μηχανήματα

Ο δικαιούχος καλείται να υλοποιήσει τα ακόλουθα βήματα:

  1.  Μεταβαίνει σε ένα από τα 300 «Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Καρτών» (ΑΜΕΚ) του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
  2. Στην αρχική οθόνη του ΑΜΕΚ, επιλέγει τη γλώσσα που επιθυμεί και στη συνέχεια, την επιλογή «Επιδότηση» από το βασικό μενού.
  3. Τοποθετεί κατακόρυφα την προσωποποιημένη ATH.ENA Card στην υποδοχή που βρίσκεται στο κάτω αριστερά μέρος της πρόσοψης του ΑΜΕΚ.
  4. Η συσκευή αναγνωρίζει αυτόματα, εάν η συγκεκριμένη κάρτα δικαιούται επιδότησης και στην περίπτωση αυτή, ο επιβάτης επιλέγει το «ΟΚ» για να ξεκινήσει η διαδικασία φόρτισης της κάρτας του.

Προσοχή: όσο διαρκεί η φόρτιση του κομίστρου δεν πρέπει να αφαιρεθεί η κάρτα από την υποδοχή.
Με το πέρας της διαδικασίας, ο επιβάτης αφαιρεί την κάρτα από την υποδοχή και παραλαμβάνει την απόδειξη από τη θύρα εξόδου. Η κάρτα έχει φορτιστεί με το δωρεάν κόμιστρο και είναι έτοιμη προς χρήση.
 

Πηγή: dikaiologitika.gr

Total
26
Shares
Σχετικά άρθρα
Κοινωφελές
Περισσότερα

Συνέχιση Προνοιακού Επιδόματος Όταν Υπάρχει Απασχόληση σε Πρόγραμμα "3+1" ή σε Κοινωφελές

Στη διαδικτυακή κοινότητα “ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ” έχουν αναφερθεί περιπτώσεις ΑμεΑ που απασχολούνται με το πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ “3+1” ή…
eopyy
Περισσότερα

Απλοποιούνται οι διαδικασίες χορήγησης αναλώσιμων υλικών

Απλοποιούνται οι διαδικασίες χορήγησης αναλώσιμων υλικών για τους διαβητικούς και καθιερώνεται νέος τρόπος χορήγησης του αναλώσιμου υγειονομικού υλικού του διαβήτη για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.