Ασφαλισμένοι Πολίτες «δύο ταχυτήτων», το Libre συνταγογραφείται αλλα όχι από τον ΕΟΠΥΥ.

Πρόσφατα, μάθαμε από τους τηλεφωνικούς εκπροσώπους της εταιρείας Abbott, κάνοντας την μηνιαία μας παραγγελία για αισθητήρες, ότι πλέον το Freestyle Libre καλύπτεται από 4 ασφαλιστικά ταμεία!
Αυτά τα 4 ασφαλιστικά ταμεία είναι: των Ορκωτών Ελεγκτών-Λογιστών, των υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και το ταμείο που ασφαλίζονται οι Δημοσιογράφοι!
Για όσους τυχερούς είναι ασφαλισμένοι στα παραπάνω ταμεία, προκειμένου να λάβετε περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στις υπηρεσίες των ταμείων σας.
Όσον αφορά το υπόλοιπο δύστυχο κομμάτι που πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές μεν αλλά έχει την ατυχία να είναι ασφαλισμένο σε άλλους φορείς, όπως στον δυσλειτουργικό ΕΟΠΥΥ, δεν έχει μάλλον τον ίδιο διαβήτη και μπορεί να “βολεύεται” με τις ταινίες. Έχουν περάσει δύο χρόνια, έχουν γίνει πάρα πολλές κινήσεις και από τις δύο Ομοσπονδίες μας και η ίδια η Abbott έχει κάνει επανειλημμένα ραντεβού με τον ΕΟΠΥΥ, όμως πλέον είναι φανερό ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν θελει να αποζημιώνεται το FreeStyle Libre. Ένας λογικός νους, μετά από δυο χρόνια πλέον που έχουν περάσει, είναι εύλογο να σκεφτεί, ότι οι δικαιολογίες του ΕΟΠΥΥ αλλά και η αδυναμία των Ομοσπονδιών να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, δεν μπορεί παρά να οφείλεται σε μεμονομένα συμφέροντα, μια εικασία που δυστυχώς κατακλύζει έναν νοήμονα νού.
Όπως έχουμε πει επανειλημμένα στο παρελθόν και σε πρόσφατη συνεντευξή του συμφώνησε και ο πρόεδρος της ΕΛΟΔΙ, κος Δημήτριος Συκιώτης: “το Libre είναι αναγκαιότητα για τα άτομα με Διαβήτη και πρέπει να αποζημιώνεται” και φυσικά εννούμε για όλα τα άτομα με διαβήτη συμπεριλαμβανομένου και τα ανασφάλιστα άτομα, γιατί ο ΕΟΠΥΥ για τους ανασφάλιστους έχει ακόμα χειρότερες λύσεις για την διαχείριση της νόσους τους.
Δεν θα μας έκανε εντύπωση να ακούσουμε από το στόμα του ΕΟΠΥΥ, ως μια άλλη Μαρία Αντουανέτα*, που είχε πει όταν ενημερώθηκε ότι ο λαός δεν έχει να φάει ψωμί και εκείνη απάντησε: “αν δεν έχει ο κόσμος να φάει ψωμί, ας φάει παντεσπάνι“, αντίστοιχα, αν βγούμε και πούμε ότι έχουμε τόσο πληγωμένα δάχτυλα που δεν σηκώνουν άλλες βελόνες, αποτελεί πλέον πιθανή απάντηση “μην μετρίεστε, φάτε λουκουμάδες“, κοινώς δεν νοιάζονται καθόλου.
Αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι δυο χρόνια και με δύο μεγάλες Ομοσπονδίες, τα τυχόν όποια συμφέροντα, αποκλείουν την προσβασή μας σε τεχνολογίες που εμπεριστατωμένα μας βοηθάνε για καλύτερο έλεγχο της καθημερινής, αδιάκοπης νόσου μας!
 
*Να σημειωσουμε οτι η φραση αυτή είναι μυθος οτι την είπε η Μαρία Αντουανέτα και δυστυχώς έχει μείνει στην Ιστορία ψευδώς. Για την αλήθεια την φράσης διαβάστε εδώ

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα

Η βιλνταγλιπτίνη βελτιώνει τη γλυκαιμική ρύθμιση και μειώνει τις υπογλυκαιμίες

Η πρόσφατη έγκριση της βιλνταγλιπτίνης από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πάσχοντες από διαβήτη τύπου ΙΙ βελτιώνει τη γλυκαιμική ρύθμιση και μειώνει τις υπογλυκαιμίες και το βάρος του πάσχοντα.

ΕΟΠΥΥ
Περισσότερα

Κινητοποιήσεις πραγματοποιεί σήμερα ο Συλλόγος Εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ για τη μεταφορά της διαχείρισης του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φάκελου Υγείας στην ΗΔΙΚΑ ΑΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αποκλεισμό του κεντρικού κτηρίου του ΕΟΠΥΥ στην οδό Αποστόλου Παύλου, στο Μαρούσι, πραγματοποίησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος…