1 στους 10 διαβητικούς αποφεύγει τα μακρινά αεροπορικά ταξίδια!

αεροπλάνο, ταξίδι, διακοπές, γλυκουλι, ινσουλίνη, glykouli, glykouligr

Μια έρευνα με βάση την Αμερική, έδειξε μέσω των αποτελεσμάτων της ότι 1 στους 10 διαβητικούς τύπου 1 αποφεύγουν τα μακρινά αεροπορικά ταξίδια, λόγω ανησυχίας για την κατάσταση της υγείας τους.
Περισσότεροι από τους μισούς που πήραν μέρος στην έρευνα (503 άτομα) δήλωσαν ότι έχουν συναντήσει πρόβλημα όσον αφορά τον διαβήτη τους όταν πετούν σε μακρινούς προορισμούς για διακοπές.
Η έρευνα ήταν μια κοινή προσπάθεια επιστημόνων από 2 ινστιτούτα ερευνών για τον διαβήτη και ανθρώπων από 2 πανεπιστήμια. Κάθε συμμετέχων συμπλήρωσε μια έρευνα 45 ερωτήσεων σχετικά με τις εμπειρίες τους από τα μακρινά ταξίδια με αεροπλάνο και την επιρροή που είχαν αυτά στον διαβήτη τους
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 71% των συμμετεχόντων είχαν ταξιδέψει τα τελευταία 5 χρόνια με αεροπλάνο, αλλά σχεδόν 1 στους 10 παραδέχθηκε ότι είχαν επιλέξει να αποφύγουν τα μακρινά ταξίδια, λόγω ανησυχίας για τον διαβήτη.
Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από το 50% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι είχαν δώσει μάχη για να ελέγξουν τα επίπεδα γλυκόζης τους κατά τις πρώτες 24 ώρες που βρίσκονταν στον προορισμό τους, ενώ πολλοί επίσης ανέφεραν ότι η βασική τους ανησυχία για τα ταξίδια ήταν ότι θα έχαναν τα φάρμακα που χρησιμοποιούσαν. Το 22% παραδέχθηκε ότι έχει ξεμείνει από ινσουλίνη κατά τη διάρκεια των διακοπών.
Οι υπεύθυνοι δήλωσαν: “Η καλύτερη κατανόηση των φόβων, των δυσκολιών και των αναγκών των πασχόντων που ταξιδεύουν, θα επιτρέψει την ανάπτυξη των εξατομικευμένων και πρακτικών πόρων”.
Παρά τα αποτελέσματα αυτά, είναι απολύτως δυνατόν να κάνει κάποιος με διαβήτη διακοπές, απλά απαιτεί λίγη παραπάνω οργάνωση το ταξίδι, συγκριτικά με όσους δεν είναι πάσχοντες.
Για όσους χρησιμοποιούν ινσουλίνη, είναι απαραίτητο (σύμφωνα με τις αεροπορικές εταιρείες) ένα χαρτί από τον γιατρό που σας παρακολουθεί, προκειμένου να πιστοποιεί ότι η φαρμακευτική αγωγή σας είναι αναγκαία να βρίσκεται στην καμπίνα μαζί σας και συστήνεται να βρείτε μερικές πληροφορίες σχετικά με τις διαθέσιμες ινσουλίνες που υπάρχουν στον προορισμό των διακοπών, σε περίπτωση που χάσετε ή σας τελειώσουν οι προμήθειες σας.
Επίσης να θυμάστε ότι οι αλλαγές στις ζώνες ώρας, μπορεί να επηρεάσουν την καθορισμένη ώρα της ημέρας για την ινσουλίνη σας, οπότε να φροντίσετε ώστε να μην υπολογίσετε λάθος την στιγμή που πρέπει.
 
 

Πηγή: diabetes.co.uk
Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα