Μετά από διαμαρτυρίες, επανήλθε η συνταγογράφηση των εξετάσεων για διαβήτη και λιπιδαιμίες!

ΗΔΙΚΑ, παθολόγοι, γιατροί, ιατρικός σύλλογος αθηνών, Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδας, γλυκουλι, glykouli, glykouligr

Διορθώθηκε το πρόβλημα με τη συνταγογράφηση του προσδιορισμού σακχάρου αίματος – γλυκόζης (GL) ανά δείγμα και τον κωδικό Ε78.0 που αφορά διαταραχές του μεταβολισμού των λιποπρωτεϊνών και άλλες λιπιδαιμίες, από παθολόγους.
Τη Δευτέρα το πρωί, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η ΗΔΙΚΑ Α.Ε. είχε «κλειδώσει» εκτός συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης τους παθολόγους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καταχωρούν εξετάσεις για τις συγκεκριμένες ICD10 διαγνώσεις.
Εν τέλει σύμφωνα με την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ εντοπίσθηκε και λύθηκε το πρόβλημα, με αποτέλεσμα οι εν λόγω εξετάσεις να καταχωρούνται πλέον κανονικά, βάσει της επικοινωνίας που είχαν με τον επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ
Πάντως η Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδος δεν θεωρεί εντελώς τυχαίο το λάθος βλεποντας σκοπιμότητες πίσω από την αιφνίδια διακοπή της συνταγογράφησης. Μάλιστα διερωτάται αν όλα αυτά είναι «παραλογισμοί ή σκοπιμότητες από την ΗΔΙΚΑ στην παρακολούθηση των διαβητικών από τους παθολόγους;».
Μάλιστα προειδοποιεί μέσω της ανακοίνωσης της, ότι θα προβεί σε «κάθε νόμιμη ενέργεια σε αντίστοιχες περιπτώσεις, προκειμένου να διαφυλάξουμε την ομαλή άσκηση της Παθολογίας στα ιατρεία μας και στην δευτεροβάθμια περίθαλψη, προς όφελος της δημόσιας υγείας για την σωστή παρακολούθηση των ασθενών.Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν την προσπάθεια υποβάθμισης και σπίλωσης της  ειδικότητας μας στην συνείδηση της Ελληνικής κοινωνίας, με τέτοιου τύπου τεχνάσματα».
 

Πηγή: in.gr
Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα