Μους σοκολάτας με 3 υλικά

μους, σοκολατα, κρεμα καρυδας, γαλα, γλυκουλι, συνταγη, glykouli, glykouligr

Η πώρωση που έχουμε το τελευταίο διάστημα είναι η διπλή μους σοκολάτας με 3 υλικά που ετοιμάζεται σε λίγα μόλις λεπτά. Για όλους τους γλυκούληδες εκεί έξω, θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή! Χωρίς γαλακτοκομικά και χωρίς αυγά! Υγιεινή και με σχεδόν μηδενικούς υδατάνθρακες! 
Διατροφικά στοιχεία (ανά μερίδα): 334 θερμίδες, 31g λίπος, 5g υδατανθράκων, 3g πρωτεΐνη
Υλικά:

  • 2 κουτιά των 400ml γάλα καρύδας ή κρέμα καρύδας πλήρη σε λιπαρά
  • 2 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό* (διαφέρουν ανάλογα το γλυκαντικό που χρησιμοποιείτε)
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (ανάλογα με τις δικές σας προτιμήσεις ρίχνετε όσο θέλετε)
  • 20γρ μαύρης σοκολάτας

Οδηγίες:

  1. Χωρίς να ανοίξετε το γάλα ή την κρέμα καρύδας, τοποθετείστε τα στο ψυγείο για μια νύχτα. Χωρίς να ανακινήσετε, ανοίξτε προσεκτικά και σκουπίστε την παχιά κρέμα που βρίσκεται στην κορυφή πάνω από το νερό. Βάλτε την κρέμα σε ένα μπολ και προσθέστε το γλυκαντικό.
  2. Χτυπήστε περίπου 1-2 λεπτά, μέχρι να πήξει η κρέμα. Κρατήστε περίπου 4 κουταλιές της κρέμας για να το χρησιμοποιήσετε ως επικάλυψη.
  3. Ρίξτε τη σκόνη κακάο και το αλάτι μέσα στην κρέμα και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σας. Ανάλογα με το γάλα καρύδας που χρησιμοποιείτε , η μους θα σχηματιστεί αμέσως. Αν όχι, παγώστε μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Στο σερβίρισμα μπορείτε να τρίψετε λίγη από την μαύρη σοκολάτα που έμεινε και να την προσθέσετε
    σαν γαρνιτούρα.

 

Πηγή: cafedelites.com
Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα