10 πράγματα που εύχομαι να ήξερα ως διαβητικός για το κρύωμα!

κρύωμα, διαβητης, υγεια, ζωη, ινσουλινη, γλυκουλι, σακχαρα, glykouli, glykouligr, diabetes, health, life, insulin

“Αυτά τα 10 πράγματα εύχομαι να τα ήξερα ως διαβητικός πριν έρθει κάποιο κρύωμα ή ίωση και σας τα γράφω παρακάτω για να μην την πατήσετε και εσείς” – Μας είπε ένας φίλος μας σε μήνυμα και σας τα παρουσιάζουμε, μιας και πλησιάζουν οι εποχές των ιώσεων.
Εύχομαι να μου είχε πει κάποιος ότι οι ιώσεις “ξεκελιδώνουν” το ήπαρ, προκειμένου να ξεφορτωθεί γλυκόζη μέσα στο αίμα μου. Τότε δεν θα ένιωθα τόσο μπερδεμένος όταν έρχονται οι υπεργλυκαιμίες.
Εύχομαι να μου είχε πει κάποιος ότι πρέπει να αυξήσω την μακράς διάρκειας ινσουλίνη για να καταπολεμήσω την ινσουλινοαντίσταση την ημέρα της ίωσης. Τότε δεν θα ένιωθα εντελώς πονοκεφαλιασμένος και ζαλισμένος όταν τα επίπεδα γλυκόζης δεν κατεβαίνουν παρά τις ατελείωτες διορθώσεις.
Εύχομαι να μου είχε πει κάποιος ότι η δουλειά θα μπορούσε να επιβιώσει για μια ημέρα χωρίς εμένα. Τότε δεν θα ήμουν γεμάτος ενοχές που εξάπλωσα τα μικρόβια στα κλειδιά, τα στυλό και το τηλέφωνο.
Εύχομαι να μου είχε πει κάποιος ότι μια δήλωση αρκεί για να μην είμαι παρών στις σχολικές εξετάσεις ή στη δουλειά. Θα είχα σώσει τον εαυτό μου από πολλές και αχρείαστες διαδρομές στον γιατρό.
Εύχομαι να μου είχε πει κάποιος ότι το να βάζω Vicks ή κάτι παρόμοιο κάτω από τη μύτη μου πριν πάω για ύπνο θα με βοηθούσε να ξαναβρώ τη συμφόρηση μου. Τότε δεν θα έμενα ξύπνιος όλο το βράδυ να στριφογυρνώ, με μπλοκαρισμένα ρουθούνια και ένα σωρό από χαρτομάντηλα.
Εύχομαι να μου είχε πει κάποιος ότι το να μην είμαι αφυδατωμένος θα με βοηθούσε στη βελτίωση των τιμών μου. Τότε ίσως να μην έψαχνα για υγρά όταν ήμουν στα όρια των κετονών.
Εύχομαι να μου είχε πει κάποιος ότι η συνήθεια να πλένω τα χέρια μου μετά από επαφή με άλλους και ιδιαίτερα πριν το φαγητό είναι απίστευτα προληπτική και απομακρύνει τα μικρόβια. Τότε δεν θα ήμουν άρρωστος τόσο συχνά.
Εύχομαι να μου είχε πει κάποιος ότι είναι εντάξει να κοιμάμαι. Να φοράω συνέχεια πυτζάμες, να βλέπω σειρές και ταινίες και να τρώω στο κρεβάτι.
Εύχομαι να μου είχε πει κάποιος ότι θα τα ξεπερνούσα όλα. Τα υψηλά σάκχαρα, τη μιζέρια και οτιδήποτε άλλο πέρα από τα συνηθισμένα.
 

Πηγή: diabetesdaily.com
Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα