Προσπαθώντας να φέρω πίσω τις καλές μέρες…

Προς το παρόν, προσπαθώ να αναπαράγω ημέρες όπως αυτές:

Αντί αυτών:

Μπορεί να περάσουν βδομάδες που το μέτρημα υδατανθράκων θα είναι ακριβές, η ινσουλίνη θα κάνει τη δουλειά της, και τα σάκχαρα απλά δεν χρειάζονται επιπλέον διαχείριση. Υπάρχουν λιγότερες υπεργλυκαιμίες και λιγότερες υπογλυκαιμίες. Το σερί καλών τιμών φαίνεται ότι έχει πάρει φόρα, αρκεί φυσικά να μπορέσω να κρατήσω το “τρένο” στις γραμμές του.
Από την άλλη, υπάρχουν εβδομάδες που τα σάκχαρα δεν θέλουν να συνεργαστούν με τα μαθηματικά του διαβήτη. Οι τιμές θέλουν κόπο για να διαχειριστούν, διότι η ινσουλίνη δεν δουλεύει τόσο καλά όταν τα νούμερα είναι εκτός των ορίων. Η θέληση για μια ινσουλίνη “νεύρων” που θα με ρίξει είναι απίστευτη, ώστε τελικά να με οδηγήσει σε σερί υπογλυκαιμιών. Είναι πιο δύσκολο να φέρεις τις τιμές πάλι στο φυσιολογικό, παρά να τις διατηρήσεις.
Μέσα από την προσπάθεια να εντοπίσω κάποια πράγματα, αυτή ήταν η ανακάλυψη που έκανα χθες.
200 mg/dl ήταν η καλημέρα που μου έδωσε το FreeStyle Libre μου μετά το χθεσινό πρωινό. Δεν ήταν αυτό που περίμενα, δεδομένου ότι είχα ξυπνήσει με 112 και μέτρησα σωστά τους υδατάνθρακες μου για ένα αυγό και λίγο καφέ με γάλα.
Έκανα μια επιπλέον μονάδα ινσουλίνης και αποφάσισα να μην μειώσω την ημερήσια ινσουλίνη για μια μέρα που είχα σχεδιάσει λόγω δουλειάς, μέχρι αυτό το επίμονο σάκχαρο να πέσει.
Συνήθως, μια διόρθωση σε συνδυασμό με το άνοιγμα παλετών γεμάτες έπιπλα, θα έστελνε τις τιμές στο πάτωμα. Χθες, ήμουν αρκετά τυχερός και το κατάφερα να μείνει κοντά στο ανώτατο όριο που έχω θέσει.
Όπως ξαναθυμήθηκα την προηγούμενη μέρα, οι τιμές μου επίσης έμειναν επίμονα υψηλά κοντά στο 190 παρά τις συνεχείς διορθώσεις. Αφού αύξησα την ημερήσια ινσουλίνη και απέφυγα κάθε επιθυμία για νέα δόση “νεύρων” που θα με ρίξει, αργά αλλά σταθερά έφτασε στα επιθυμητά όρια μέχρι την ώρα του ύπνου. Όλα αυτά μέχρι να δω ότι στη 1 τα ξημερώματα που μέτρησα το σάκχαρο, ότι είχε ξεκινήσει η άνοδος.
Από αυτό το σημείο και μετά, ήξερα ακριβώς τι είχε γίνει. Για την ακρίβεια ένιωθα χαζός που δεν το κατάλαβα νωρίτερα…
Δεν είναι τόσο χάλια όσο τα σάκχαρα που μου είχαν προκαλέσει οι μπανάνες με σοκολάτα πριν μερικούς μήνες, αλλά αρκετά χάλια ώστε να είναι επίμονα υψηλά και να μην πέφτουν με τίποτα.

Τα εργαλεία και οι τεχνολογία είναι τόσο έξυπνα, όσο οι άνθρωποι που τα χρησιμοποιούν.

 

Πηγή: diabetesdaily.com
Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα