Vegan και διαβήτης: Ναι ή όχι; "Τι σημαίνει πραγματικά συμπόνια προς τα ζώα;"

Καθημερινά βλέπουμε όλο και περισσότερα άτομα γύρω μας να στρέφονται στον βιγκανισμό. Βοηθά όμως το να είσαι vegan στον οργανισμό και ειδικά σε όσους έχουν διαβήτη;

Με αφορμή μια κίνηση που έκαναν οι Greek Vegans, που τοποθέτησαν μια ενημερωτική καμπάνια για το τι σημαίνει πραγματικά συμπόνια προς τα ζώα σε συρμό του μετρό για ένα μήνα, αποφασίσαμε να δούμε τα οφέλη του να είναι κανείς βίγκαν και διαβητικός. **παρακάτω θα σας γράψουμε αναλυτικά για την ενημερωτική καμπάνια**
Υπάρχουν πολλά νέα στοιχεία που δείχνουν τα πλεονεκτήματα της χορτοφαγικής δίαιτας”, λέει η Marina Chaparro, εκπρόσωπος της Academy of Nutrition and Dietrics και πάσχει από διαβήτη τύπου 1.
Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο PLoS Medicine τον Ιούνιο του 2016 έδειξε ότι η χορτοφαγική δίαιτα, πλούσια σε υψηλής ποιότητας φαγητά βασισμένα στα φυτά μειώνουν το ρίσκο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Και μια άλλη δίαιτα μπορεί να βοηθήσει αν έχεις ήδη διαβήτη, σύμφωνα με διαφορετική έρευνα.
Αυτή η έρευνα δείχνει μια μικρή μελέτη που ανακάλυψε ότι μια δίαιτα βασισμένη στις οδηγίες της ομοσπονδίας και μια δίαιτα βίγκαν χαμηλών λιπαρών, έδειξαν αμφότερες ότι ο γλυκαιμικός έλεγχος, καθώς και των λιπιδίων είναι πιο καλός σε άτομα με διαβήτη τύπου 2. Ειδικά αυτοί που ακολούθησαν τη δίαιτα με τα χαμηλά λιπαρά είδαν τα καλύτερα αποτελέσματα.
Για πολλούς λόγους μια vegan δίαιτα προτρέπει τον διαβήτη τύπου 2. Αρχικά, πολλά φαγητά όπως τα μη αμυλούχα λαχανικά, πολλά φρούτα, ξηροί καρποί και σπόροι, τείνουν να είναι χαμηλά στον γλυκαιμικό δέικτη.
Ο Δρ Joel Fuhrman δηλώνει πως αν καταναλώνουμε συχνά λαχανικά και φασόλια, μπορεί να μη δούμε επιρροή στο σάκχαρο, αν το επόμενο μας γεύμα έχει ενα φρούτο με υψηλό γλυκαιμικό φορτίο. Επίσης τα φαγητά σε χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη βοηθά στην αποφυγή της ινσουλινοαντίστασης.
Ως ένα μεγάλο συν, οι βασικές πρωτεΐνες της vegan δίαιτας είναι βασισμένες στα φυτά, που μπορεί να μειώσουν τη πρόσληψη κορεσμένου λίπους, να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης, ενώ παράλληλα βοηθούν στην αποτροπή των καρδιοπαθήσεων, κάτι που εμφανίζεται συχνά σε διαβητικούς τύπου 2.

Τι πραγματικά σημαίνει συμπόνια προς τα ζώα;

Μετά από έκκληση προς τον κόσμο και αφού κατάφερε να συγκεντρώσει περίπου 7.500 ευρώ, η ομάδα των Greek Vegans μπόρεσε να πληρώσει το κόστος για την ενημερωτική καμπάνια που πραγματοποιείται σε έναν από τους συρμούς του Μετρό και μπορούν να τον δουν κάτοικοι και επισκέπτες της Αττικής.
Ακολουθώντας το παράδειγμα αντίστοιχων φιλοζωικών φορέων στο εξωτερικό που πραγματοποιούν καμπάνιες στα ΜΜΜ, οι Greek Vegans τα κατάφεραν, και έτσι για τουλάχιστον ένα μήνα μια αμαξοστοιχεία θα φιλοξενεί φωτογραφίες που μας εξηγούν τι πραγματικά σημαίνει συμπόνια προς τα ζώα, τι υφίστανται τα ζώα που παράγουν τα ζωικά προϊόντα, δηλαδή την τροφή μας και τι εναλλακτική λύση έχουμε μέσω της αναίμακτης διατροφής, μέσω της κατανάλωσης τροφών που δεν περιλαμβάνουν βία (δηλ. ζωικά προϊόντα). Αυτά τα στιγμιότυπα μας δείχνουν ότι δεν θα δείτε στις διαφημίσεις ζωικών προϊόντων, οι οποίες κρύβουν σκόπιμα τη φρικτή αλήθεια και ότι συμβαίνει στη βιομηχανία κρέατος και γάλακτος, στα πτηνοτροφεία, στα χοιροτροφεία, στις φάρμες κ.ο.κ.
Οι διοργανωτές της καμπάνιας εξηγούν για τη δράση: “Με τη συμμετοχή όλων σας τελικά τα καταφέραμε! Ένας ολόκληρος συρμός του Μετρό είναι πλέον γεμάτος με μηνύματα για τον βιγκανισμό. Με μηνύματα που θα ενημερώσουν, θα ευαισθητοποιήσουν και θα κάνουν τον κόσμο να κατανοήσει ότι τα ζώα δεν είναι αντικείμενα! Σας ευχαριστούμε όλους. Χωρίς εσάς δεν θα τα είχαμε καταφέρει. ΠΡΟΣΟΧΗ: Έχουμε ακόμη ένα μικρό περιθώριο ώστε να επεκτείνουμε χρονικά την καμπάνια και να ενημερώσουμε εκατοντάδες χιλιάδες περισσότερους συμπολίτες μας. Σας παρακαλούμε λοιπόν να συνεχίσετε να την στηρίζετε μέχρι να συγκεντρώσουμε το συνολικό ποσό: https://gogetfunding.com/vegan-kampania-sto-metro/
 

Πηγές: everydayhealth.com , Greek Vegans
Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Συμμετοχή σε έρευνα σχετικά με τις «Απόψεις γονέων παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1(ΣΔτ1) σχετικά με τη φροντίδα και ασφάλεια στο σχολικό περιβάλλον».
Περισσότερα

Συμμετοχή σε έρευνα σχετικά με τη φροντίδα και την ασφάλεια στο σχολικό περιβάλλον.

Η Παναγιώτα Μπεγνή, νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο μεταπτυχιακό της Κοινοτικής Νοσηλευτικής και Νοσηλευτικής…