Έχετε ακούσει για "Διαβητική Κωμωδία" ;

Ed Gamble
Ed Gamble

Ως «Διαβητικό κωμικό»περιέγραφε τον Ed Gamble, κωμικό από την Αγγλία,  άρθρο στην ιστοσελίδα των ειδήσεων του BBC. Ο επιφανής κωμικός είχε «ξεμείνει» στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Γενάρη, μαζί με άλλους τρεις Άγγλους κωμικούς, τονJames Acaster, τον Lloyd Langford και τον John Robins, όταν ακυρώθηκε η πτήση τους για Λονδίνο λόγω καιρικών συνθηκών.
Το BBC, στο άρθρο του, αφιέρωσε μια παράγραφο για την παρουσίαση του κάθε κωμικού, και ενώ για τους υπόλοιπους αρκέστηκε στον τόπο καταγωγής τους, για τον Ed Gamble ανέφερε ότι είναι διαβητικός.
Ορμώμενος από την περιγραφή, ο Gamble μέσω της κωμικής του παράστασης στο Apollo, έκανε κριτική στον τίτλο που του δόθηκε και εξήγησε ότι ήταν άστοχος, μιας και δεν υπάρχει “Διαβητική Κωμωδία”. Ειρωνεύτηκε ότι σε μια τέτοια περίπτωση το σκετσάκι του θα έπρεπε να περιλαμβάνει τον έλεγχο του σακχάρου του στη σκηνή, ενώ το κοινό θα προσπαθούσε να μαντέψει τη μέτρησή του και ότι η ατάκα του θα έπρεπε να είναι “Πάγκρεας; Ποιό πάγκρεας;” αφού για έναν άνθρωπο με διαβήτη, το πάγκρεας είναι σαν να βρίσκεται σε μόνιμη απεργία μιας και δεν κάνει την δουλεία του, δεν παράγει ινσουλίνη.
Έπειτα, έδωσε μια σαφή εικόνα της καθημερινής ζωής ενός διαβητικού, αλλά και της αντιμετώπισής του από τον κόσμο. Ανέφερε ότι ο διαβήτης δεν είναι γενικά γνωστός σαν ασθένεια και ζήτησε από το τους διαβητικούς που υπήρχαν στο κοινό να φωνάξουν δυνατά για να ακουστούν. Στη συνέχεια έκανε διαχωρισμό μεταξύ των διαβητικών τύπου 1 και 2, αναφέροντας χαριτολογώντας ότι υπάρχει κόντρα στις δύο κοινότητες.
Στο τέλος, έβγαλε και έδειξε στο κοινό το στυλό ινσουλίνης και το μετρητή σακχάρου, διακωμωδώντας πως τα αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι που δεν έχουν διαβήτη. Έδωσε μάλιστα παραδείγματα τραγελαφικών περιστάσεων. Διακωμώδησε την περίπτωση μιας γυναίκας που τον είδε να κάνει ένεση ινσουλίνης και απομάκρυνε το παιδί της, λέγοντας ότι προφανώς φοβήθηκε ότι έκανε ναρκωτικά, αλλά και την περίπτωση ενός άντρα που όταν τον είδε να τσιμπάει το δάχτυλό του και να βάζει αίμα στο μηχάνημα μέτρησης σακχάρου, τον ρώτησε αν αυτό ήταν το τηλέφωνό του, λέγοντας ότι προφανώς νόμιζε ότι είχε κάποιο συμβόλαιο που θέλει θυσία αίματος.
Παρακολουθήστε εδώ το ξεκαρδιστικό βίντεο.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα