Πριν τα Χριστούγεννα θα πληρωθούν τα αναπηρικά επιδόματα μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας

αναπηρικά επιδόματα
αναπηρικά επιδόματα

Την ερχόμενη Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πέμπτη καταβολή προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος απονομής προνοιακών παροχών σε χρήμα μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας.
Συγκεκριμένα 1.208 δικαιούχοι θα λάβουν το ποσό που αντιστοιχεί στο αναπηρικό τους επίδομα πριν τις γιορτές. Από αυτούς, 278 είναι νέοι δικαιούχοι που μπαίνουν για πρώτη φορά στο σύστημα τακτικών πληρωμών του ΟΠΕΚΑ, και ανάμεσά τους βρίσκονται Άτομα με Αναπηρία από το πιλοτικό πρόγραμμα της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Αχαΐας. Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί είναι € 625,244.
Οι νέοι δικαιούχοι θα εισπράξουν αναδρομικά το ποσό που αντιστοιχεί στο άθροισμα των μηνιαίων επιδομάτων που δικαιούνται ξεκινώντας από την πρώτη του επόμενου μήνα από αυτόν που κατέθεσαν την αίτηση.
Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο που έχουν καταχωρίσει στην ηλεκτρονική τους αίτηση.
Πηγή: Newsitamea.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

Η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη / Run to Change Diabetes» της Novo Nordisk Hellas συμμετείχε στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας 2022.

η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη / Run to Change Diabetes» έδωσε το παρών στο δρομικό γεγονός του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας 2022.