Ψητά Αθηναϊκά Μπέργκερ Ψητά Αθηναϊκά Μπέργκερ
Είναι συνηθισμένο όταν ακούμε για σωστή και υγιεινή διατροφή να θεωρούμε ότι απολαύσεις όπως ένα ζουμερό μπέργκερ είναι απαγορευμένες. Αυτή η συνταγή προσφέρει μια... Ψητά Αθηναϊκά Μπέργκερ

Είναι συνηθισμένο όταν ακούμε για σωστή και υγιεινή διατροφή να θεωρούμε ότι απολαύσεις όπως ένα ζουμερό μπέργκερ είναι απαγορευμένες. Αυτή η συνταγή προσφέρει μια παραλλαγή με λίγες θερμίδες και ελάχιστα λιπαρά.

Διατροφικές πληροφορίες

Ανά μπέργκερ: 270  θερμίδες, 28g πρωτεϊνών, 23g συνολικά υδατανθράκων

Υλικά: (για 4 μπέργκερ)

  • 450γρ. άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
  • 4 κουταλιές του γλυκού άπαχο γιαούρτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά του γλυκού φρέσκια ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 ψωμάκια για μπέργκερ ολικής άλεσης

Εκτέλεση

  1. Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, εκτός από τα ψωμάκια,
  2. Χωρίζουμε το μείγμα σε τέσσερα ίσα μέρη και πλάθουμε τέσσερα μπιφτέκια. Τα τοποθετούμε σε πιάτο και στη συνέχεια στο ψυγείο μέχρι να είμαστε έτοιμοι να τα ψήσουμε.
  3. Λαδώνουμε ένα τηγάνι γκριλ και το ζεσταίνουμε σε ψηλή θερμοκρασία
  4. Ψήνουμε τα μπιφτέκια για 6 με 8 λεπτά. Τα γυρίζουμε και τα ψήνουμε από την άλλη πλευρά για άλλα 4 με 5 λεπτά. Τα βγάζετε ανάλογα με το πόσο ψημένα θέλετε να είναι.
  5. Μέσα σε ψωμάκι τοποθετείτε το μπιφτέκι και προσθέτετε μαρούλι, τομάτα και κόκκινο κρεμμύδι (αν το προτιμάτε). Μπορείτε να το συνοδεύσετε με σος γιαουρτιού.
Shares

Σχετικά άρθρα

Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares