Κετογονικά Μακαρούν με Καρύδα Κετογονικά Μακαρούν με Καρύδα
Αν αναζητάτε κάτι γλυκό με λίγες θερμίδες, δοκιμάστε αυτά τα πεντανόστημα μακαρούν με καρύδα! Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα : 226 θερμίδες, 21γρ. λίπος, 11γρ.... Κετογονικά Μακαρούν με Καρύδα

Αν αναζητάτε κάτι γλυκό με λίγες θερμίδες, δοκιμάστε αυτά τα πεντανόστημα μακαρούν με καρύδα!

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα : 226 θερμίδες, 21γρ. λίπος, 11γρ. υδατανθράκων, 3γρ. πρωτεΐνη

Υλικά (για 12 μερίδες)

  • 1,5 φλυτζάνι τριμμένη καρύδα χωρίς προσθήκη γλυκαντικού
  • 3 ασπράδια αυγού
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. σκόνη κακάο
  • 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • 1 κ.γ. λιωμένο λάδι καρύδας
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν (ο όγκος τους πρέπει να διπλασιαστεί).
  • Προσθέτουμε το μέλι, τη βανίλια, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  • Συμπληρώνουμε την τριμμένη καρύδα ανακατεύοντας με κουτάλα. Μην ανακατέψετε πολύ γιατί θα φύγει ο αέρας από τη μαρέγκα.
  • Καλύψτε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, τοποθετήστε ίσες ποσότητες μείγματος πάνω στο ταψί.
  • Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο και ψήστε τα μακαρούν για περίπου 15 λεπτά, ή μέχρι οι άκρες να αρχίσουν να ροδίζουν.
  • Μόλις τα άκρα ροδίσουν, βγάλτε τα μακαρούν από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.
  • Στο μεταξύ αναμείξτε το λάδι καρύδας με το κακάο ώστε να φτιάξετε σιρόπι.
  • Μόλις τα μακαρούν κρυώσουν, πασπαλίστε τα με το σιρόπι σοκολάτας.
  • Τοποθετήστε τα στο ψυγείο, όπου μπορείτε να τα διατηρήσετε μέχρι να καταναλωθούν.

 

Shares
Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares