Από ανακυκλωμένες ηλεκτρονικές συσκευές θα κατασκευάσουν τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 οι Ιάπωνες

μετάλλια από ανακυκλωμένες συσκευές
μετάλλια από ανακυκλωμένες συσκευές

Χρυσοί ολυμπιονίκες στην ανακύκλωση βγαίνουν οι Ιάπωνες που δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν. Σύμφωνα με άρθρο της Athens Voice, οι αεικίνητοι πρωταθλητές σε θέματα περιβάλλοντος, θα κατασκευάσουν τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 από… ανακυκλωμένες ηλεκτρονικές συσκευές!
Το “Medal Project”, όπως έχει ονομαστεί το εγχείρημα, έχει αναλάβει να πραγματοποιήσει η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών και Παρολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο σε συνεργασία με την NTT DOCOMO, το ιαπωνικό Κέντρο Περιβαλλοντικής Αποχέτευσης, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, την Μητροπολιτική Κυβέρνηση και με τοπικά καταστήματα.
Η επιτροπή κάλεσε τους πολίτες της χώρας να δωρίσουν τα ηλεκτρονικά που δεν χρειάζονται πλέον για να συλλεχθούν οι απαραίτητες πρώτες ύλες.
Ο στόχος είναι να συλλεχθούν 30,3 κιλά χρυσού, 4,100 κιλά ασήμι και 2,700 κιλά χαλκού για να κατασκευαστούν 5000 χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια από ανακυκλωμένο υλικό. Από τον Απρίλιο του 2017 που ξεκίνησε το project έχουν συλλεχθεί 28,4 κιλά χρυσού δηλαδή το 93,7% του στόχου, 3,500 κιλά ασήμι δηλαδή το 85,4% του στόχου, ενώ έχουν ήδη μαζέψει την απαραίτητη ποσότητα χαλκού.

Ποσοστά ολοκήρωσης του εγχειρήματος
Τα ποσοστά των μετάλλων που έχουν ήδη συλλεχθεί για τον κάθε τύπο μεταλλίου
Η κίνησή αυτή αποτελεί και μια διεθνή δήλωση μιας και σύμφωνα με αναφορά των Ηνωμένων Εθνών, 45 εκατ. τόνοι ηλεκτρονικών πετάχτηκαν παγκοσμίως το 2016 και μόλις το 20% αυτών ανακυκλώθηκε.
Ακολουθεί το βίντεο που προβάλλεται για το εγχείρημα.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα