Υγιεινά Σπιτικά Ντονατς  Υγιεινά Σπιτικά Ντονατς 
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα : 227 θερμίδες, 7γρ. λίπος, 36γρ. υδατανθράκων, 7γρ. πρωτεΐνη, 19γρ. σάκχαρα. Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά Συστατικά  1 μεγάλο αυγό  1/4 του φλυτζανιού... Υγιεινά Σπιτικά Ντονατς 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα 227 θερμίδες, 7γρ. λίπος, 36γρ. υδατανθράκων, 7γρ. πρωτεΐνη, 19γρ. σάκχαρα.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά

Συστατικά 

  • 1 μεγάλο αυγό 
  • 1/4 του φλυτζανιού γάλα αμυγδάλου χωρίς γλυκαντικό 
  • 1/4 του φλυτζανιού γιαούρτι με γεύση βανίλια 
  • 1/3 του φλυτζανιού μέλι 
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας  
  • 1 φλυτζάνι αλεύρι για κέικ  
  • 1/3 του φλυτζανιού σκόνη πρωτεΐνης με γεύση σοκολάτας 
  • 1/4 του φλυτζανιού σκόνη κακάο χωρίς γλυκαντικό  
  • κ.γμπέικιν πάουντερ  
  • κ.γ. μαγειρική σόδα 
  • 1/4 κ.γ. αλάτι 
  • 1/2 φλυτζάνι ημίγλυκα τσιπς σοκολάτας 
  • κ.σ. λάδι από αβοκάντο 

 

Εκτέλεση  

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώστε μια φόρμα για ντόνατ. 
  2. Σε ένα μέτριο μπολ προσθέστε τα αυγά, το γάλα αμυγδάλου, το γιαούρτι, το μέλι και την βανίλια. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.  
  3. Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, την σκόνη πρωτεΐνης, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Αφού τα ανακατέψετε, προσθέστε τα στα υγρά υλικά. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Σε κάθε θέση της φόρμας προσθέστε 2 με 3 κουταλιές από το μείγμα ώστε είναι γεμάτη κατά τα 2/3. 
  4. Ψήστε στο φούρνο για 10-12 λεπτά, ή μέχρι να μπορείτε να βυθίσετε στο μείγμα μια οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή. 
  5. Για να φτιάξετε το γλάσο ανακατέψτε τα τσιπς σοκολάτας με το λάδι από αβοκάντο. Μπορείτε να τα λιώσετε στον φούρνο μικροκυμάτων σε διαστήματα 30 δευτερολέπτων. Ανάμεσα στα διαστήματα βγάζετε το μείγμα για να ανακατέψετε. Διαφορετικά μπορείτε να λιώσετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συχνά. Όταν η σοκολάτα λιώσει και το γλάσο είναι έτοιμο, βυθίζετε τη μια μεριά από το κάθε ντόνατ μέσα στο μείγμα και αφήνετε το επιπλέον γλάσο να στάξει. 
  6. Τα βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά για να σκληρύνει το γλάσο 

Πηγή: superhealthykids.com

Shares
Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares