Η μετρφορμίνη είναι ένα από τα λίγα φάρμακα στον κόσμο που έχει νόημα για την πρόληψη του διαβήτη τύπου 2

μετφορμίνη
μετφορμίνη

Μεγάλη έρευνα που διήρκησε 15 χρόνια έδειξε ότι ένα φθηνό αντιδιαβητικό φάρμακο, η μετφορμίνη, μπορεί να προστατέψει αποτελεσματικά από το διαβήτη τύπου 2.
Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό Diabetes Care. Στα πλαίσια της μελέτης περίπου 2.150 άτομα, που είχαν κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη, χωρίστηκαν τυχαία σε 2 ομάδες: στη μία έλαβαν 850mg μετφορμίνης και στη άλλη εικονικό φάρμακο.
Στόχος των ερευνητών ήταν να εξετάσουν τη μακρόχρονη αποτελεσματικότητα του φαρμάκου και αν υπάρχουν υποομάδες ασθενών, οι οποίοι μπορεί να ωφελούνται περισσότερο. Η ανάλυση των δεδομένων έδειξε η λήψη του φαρμάκου είναι πιο αποτελεσματική σε άτομα με υψηλότερη βασική γλυκαιμία και γυναίκες, με ιστορικό σακχαρώδη διαβήτη κύησης.
«Η μετφορμίνη παραμένει απίστευτα ασφαλής, χαμηλού κόστους και είναι καλά ανεκτή από τους περισσότερους ασθενείς. Eίναι πραγματικά ένα από τα λίγα φάρμακα στον κόσμο που έχει νόημα για την πρόληψη του διαβήτη», επισήμανε ο επικεφαλής των ερευνητών, Δρ. David M. Nathan, διευθυντής του Κέντρου Διαβήτη στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης στη Βοστώνη.

Πηγή: Virus

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα