Μειωμένα επίπεδα γλυκοζυλιωμένης, με μικρότερες ποσότητες ινσουλίνης σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, υπόσχεται η Valeritas με τη φορητή συσκευή έγχυσης ινσουλίνης V-Go

vgo
vgo

Πριν από λίγες ημέρες, η Valeritas δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνας VERDICT σχετικά με την αποτελεσματικότητα της φορητής συσκευής έγχυσης ινσουλίνης V-Go. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εταιρίας, με τη χρήση του V-Go οι συμμετέχοντες ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 κατάφεραν να πετύχουν βελτιωμένες τιμές της A1C χρησιμοποιώντας μικρότερη ποσότητα ινσουλίνης. 
Για την έρευνα χρησιμοποιήθηκαν αναδρομικά δεδομένα από 139 ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 που έκαναν χρήση της συσκευής V-Go, είπε η εταιρία που έχει την έδρα της στο Bridgewater του New Jersey στις ΗΠΑ.  
Η συσκευή τοποθετείται στο σώμα και εγχέει ινσουλίνη με έναν προκαθορισμένο βασικό ρυθμό μέσα στη διάρκεια του 24 ωρου. Σύμφωνα με τη Valeritas, με το πάτημα ενός κουμπιού, υπάρχει επίσης η δυνατότητα έγχυσης δόσεων ινσουλίνης bolus την ώρα του γεύματος. 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν, ότι οι ασθενείς που χρησιμοποίησαν το σύστημα του V-Go είδαν μείωση στα επίπεδα της A1C κατά 1,5 και μείωση της συνολικής ημερήσιας δόσης ινσουλίνης κατά 14%. 
Επιπλέον, μειώθηκε το ποσοστό ασθενών που χρειάζονταν επιπλέον φαρμακευτική αγωγή, όπως μειώθηκε και η συχνότητα με την οποία οι ασθενείς πάθαιναν υπογλυκαιμία 

“Τα αποτελέσματα της έρευνας Verdict σχετικά με την αποτελεσματικότητα και τη χρήση της ινσουλίνης ανέδειξαν την ιατρική και οικονομική αξία της V-Go για ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 που κάνουν χρήση ινσουλίνης. Ο διαβήτης έχει εξελιχθεί σε τεράστιο πρόβλημα υγείας. Με την έρευνα, καταφέραμε να αποδείξουμε με ισχυρά πραγματικά στοιχεία ότι η χρήση της V-Go σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 μπορεί να επιφέρει μείωση όχι μόνο στα επίπεδα της A1C αλλά και στην συνολική ημερήσια ποσότητα ινσουλίνης που χρησιμοποιούν,” είπε σε συνέντευξη τύπου το πρόεδρος της Valeritas, John Timberlake. 

Πριν από ένα μήνα η Valeritas ανακοίνωσε ότι είχε συνάψει συμφωνία με την Tritech Biomed για την αποκλειστική διανομή της V-Go στο Ισραήλ.  

Πηγή: Drug Delivery Business News

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα